Požar v marini Punat
Moderatorji: moderator2, moderator
francelj napisal/-a: Admin mi še ni odgovoril, da bi bilo z njegovim Spiritusom kaj narobe. Upam, da je vse ok pri Morjeplovcih
Francelj, saj koliko je meni znano Admin nima tukaj parkiranega svojega plovila
polanc napisal/-a:enkrat sem ponudil gratis toplo garažo za presušiti potopljen čoln,
Ja res je Polanc, meni si ponudil prostor, vendar sem takrat drugače rešil zadevo.
Ure dnevi leta tečejo....
-
al
Kratek stik na prvi barki naj bi bil vzrok.
VEČ O TEM TUKAJ
Sicer pa brez drame. Ja je škoda, a nihče ni bil poškodovan.
Lastnik plovila ima kasko. Nekaj bodo že dobili.
VEČ O TEM TUKAJ
Sicer pa brez drame. Ja je škoda, a nihče ni bil poškodovan.
Lastnik plovila ima kasko. Nekaj bodo že dobili.
-
al
Pravkar prejeto s strani MP:
Poštovani vlasnici plovila u Marini Punat,
Ovim putem Vas želimo obavijestiti o štetnom događaju koji se desio 22. prosinca 2012. za kojeg ste vjerojatno već čuli putem javnih medija.
Navedenog dana oko 6 sati ujutro došlo je do požara na jednom od plovila na kopnenom dijelu marine, točnije na suhom doku D3 na sjevernom platou marine, a u kojem je izgorjelo 20 brodica.
Požar je bio iznimno velikih razmjera, a vatru je dodatno raspirila i jaka bura.
Zahvaljujući tome što je požar uočen u roku od samo nekoliko minuta po izbijanju, promptnom alarmiranju vatrogasne brigade, hitnom pristupanju inicijalnom gašenju vatre od strane našeg osoblja, te iznimno brzom dolasku vatrogasaca koji su za gašenje vatre koristili čak osam vatrogasnih vozila, nakon nekoliko sati borbe sa vatrom uspjelo se lokalizirati požar na gatu D3 te spriječiti daljnje širenje požara na ostala plovila u marini. U gašenju su sudjelovali svi profesionalni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krk te svo raspoloživo osoblje marine, što je ukupno činilo čak 50 gasitelja. Zahvaljujući pravovremenoj i profesionalnoj reakciji zaposlenika marine i hitnom dolasku vatrogasaca požar se nije proširio na ostale dokove i rive čime su izbjegnute još veće štete. Na sreću na plovilima nije bilo osoba te nitko nije ozlijeđen prilikom gašenja požara, te nije došlo do ljudskih žrtava. Razmjer materijalne štete se još utvrđuje. Nijedno plovilo nije u trenutku požara bilo spojeno na električnu mrežu.
U situacijama kada štetni događaj bude izazvan na plovilu zbog neispravnosti opreme ili uređaja na plovilu, ili uporabom plovila ili opreme od strane posade plovila uputno je imati valjanu i dobru policu osiguranja koja pokriva odgovornost za nastalu materijalnu i nematerijalnu štetu koja ponekad može doseći velike razmjere.
Marina Punat je uistinu najbolje opremljena marina na Jadranu za borbu protiv požara, sa uredno održavanom opremom te izvježbanim osobljem koje redovno i kontinuirano prolazi obuku za interventno gašenje vatre, i preventivno čini sve što se može učiniti da se do ovakvih šteta ne dođe, a kada se i dogode, da šteta bude svedena na najmanju moguću.
Upravo je radi takvog postupanja, u kojem je najveći naglasak na prevenciji i sigurnosti ljudi, šteta u ovom slučaju svedena na minimum.
Očevid od strane ovlaštenih institucija je proveden, po primitku službenog izvješća izvijestit ćemo o točnom uzroku štetnog događaja.
Osoblje Marine Punat Vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Uprava Marine Punat
Poštovani vlasnici plovila u Marini Punat,
Ovim putem Vas želimo obavijestiti o štetnom događaju koji se desio 22. prosinca 2012. za kojeg ste vjerojatno već čuli putem javnih medija.
Navedenog dana oko 6 sati ujutro došlo je do požara na jednom od plovila na kopnenom dijelu marine, točnije na suhom doku D3 na sjevernom platou marine, a u kojem je izgorjelo 20 brodica.
Požar je bio iznimno velikih razmjera, a vatru je dodatno raspirila i jaka bura.
Zahvaljujući tome što je požar uočen u roku od samo nekoliko minuta po izbijanju, promptnom alarmiranju vatrogasne brigade, hitnom pristupanju inicijalnom gašenju vatre od strane našeg osoblja, te iznimno brzom dolasku vatrogasaca koji su za gašenje vatre koristili čak osam vatrogasnih vozila, nakon nekoliko sati borbe sa vatrom uspjelo se lokalizirati požar na gatu D3 te spriječiti daljnje širenje požara na ostala plovila u marini. U gašenju su sudjelovali svi profesionalni pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krk te svo raspoloživo osoblje marine, što je ukupno činilo čak 50 gasitelja. Zahvaljujući pravovremenoj i profesionalnoj reakciji zaposlenika marine i hitnom dolasku vatrogasaca požar se nije proširio na ostale dokove i rive čime su izbjegnute još veće štete. Na sreću na plovilima nije bilo osoba te nitko nije ozlijeđen prilikom gašenja požara, te nije došlo do ljudskih žrtava. Razmjer materijalne štete se još utvrđuje. Nijedno plovilo nije u trenutku požara bilo spojeno na električnu mrežu.
U situacijama kada štetni događaj bude izazvan na plovilu zbog neispravnosti opreme ili uređaja na plovilu, ili uporabom plovila ili opreme od strane posade plovila uputno je imati valjanu i dobru policu osiguranja koja pokriva odgovornost za nastalu materijalnu i nematerijalnu štetu koja ponekad može doseći velike razmjere.
Marina Punat je uistinu najbolje opremljena marina na Jadranu za borbu protiv požara, sa uredno održavanom opremom te izvježbanim osobljem koje redovno i kontinuirano prolazi obuku za interventno gašenje vatre, i preventivno čini sve što se može učiniti da se do ovakvih šteta ne dođe, a kada se i dogode, da šteta bude svedena na najmanju moguću.
Upravo je radi takvog postupanja, u kojem je najveći naglasak na prevenciji i sigurnosti ljudi, šteta u ovom slučaju svedena na minimum.
Očevid od strane ovlaštenih institucija je proveden, po primitku službenog izvješća izvijestit ćemo o točnom uzroku štetnog događaja.
Osoblje Marine Punat Vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
Uprava Marine Punat
Kot piše v linku, ki ga je dodal Al je očitno bilo nekaj narobe na električni inštalaciji enega od plovil... Torej le ni samo nezmožnost plačevanja leasinga, kot so zlobni jeziki hitro pokomentirali.
Moja barka na srečo ni na suhem vezu v puntarski marini, temveč je par km stran.
Ne vem zagotov, če je uničena kakšna slovenska barka, vendar kot sem slišal naj ne bi bila...
LP iz Punta
Moja barka na srečo ni na suhem vezu v puntarski marini, temveč je par km stran.
LP iz Punta
al napisal/-a:Imam slab občutek, da bom lahko naslednji "newsletter" MP objavil TUKAJ
Jao, klasika, vsako leto malo gor...!
Jah Al, kaj se pritožuješ, sedaj boš imel pločnik za sprehajanje, kolesarsko stezo in urejeno kanalizacijo iz Kornića. Poleg tega pa ti bo Žic na dodatne pomole (če bodo Vejani dovolili, ker tisto ni več v puntarski občini) navezal še kakšnih 200 novih bark, torej bo v marini še večji "frker"...
-
al
Jah očitno sem res plačal za tist pločnik...
Ma klinc jih gleda.... Na podaljšan A1 (mislm da) hočje vezat jahturine...
Čist bodo posral Puntarsko Drago...
Kapitalizem do kraja...
No pa saj tja gre CRO turizem. Kaj čmo. Se ne da ognit.
Slišim pa da ima MP kar visok delež neplačnikov. A to so govorice... mogoče ti kaj več veš
Ma klinc jih gleda.... Na podaljšan A1 (mislm da) hočje vezat jahturine...
Čist bodo posral Puntarsko Drago...
Kapitalizem do kraja...
No pa saj tja gre CRO turizem. Kaj čmo. Se ne da ognit.
Slišim pa da ima MP kar visok delež neplačnikov. A to so govorice... mogoče ti kaj več veš
al napisal/-a:Slišim pa da ima MP kar visok delež neplačnikov. A to so govorice... mogoče ti kaj več veš
Tudi jaz sem to slišal, vendar ne iz prve roke, tako da je to spet rekla-kazala... Sicer me to niti ni kaj posebej zanimalo, zato nisem spaševal kakšno je realno stanje. Mogoče izvem kaj oprijemljivega.
Glede na obvestilo MP ....... kako hudo je šele v drugih marinah, če imajo oni najboljšo požarno varnost. Od mojega "vira" sem dobil pojasnilo, da je bila največji problem njihova protipožarna, preden so prišli gasilci iz Krka, je bilo 6 bark že zgorenih.
kdor zna-zna
kdor zna-zna
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov