KATASTROFA nočna drama pri Milni na Braču
Moderatorji: moderator2, moderator
Seveda. Tip sidra je Bruce ( ni bogve kaj, zato manever sidranja kdaj ponovim tudi po 5x preden se vrag vkoplje). Teža 21 kg. Barka ima prazna cca 12 ton, z vso mojo hrano, pijačo pa ziher 15 !
Sidral sem na peščeno dno. Toliko verige imam vedno v vodi, kadar se vežem s krmo še na obalo in če ni napoved brezvetrje. Tako mi ob manjših sunkih dviguje le kakih 5 metrov verige, sunki pa sploh ne pridejo do sidra.
Sidral sem na peščeno dno. Toliko verige imam vedno v vodi, kadar se vežem s krmo še na obalo in če ni napoved brezvetrje. Tako mi ob manjših sunkih dviguje le kakih 5 metrov verige, sunki pa sploh ne pridejo do sidra.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Hec pa je, da je vse skupaj rešilo pomožno sidro, ki sem ga kupil od Masterpiece-a za , oprostite izrazu, kurčevih 30€! Ga nato še malo predelal (vlil v špico svinec).
Kr en, svaka čast, pa upam, da ti je pri tem pomagal tudi moj svinec
Tudi jaz sem ob močni burji ko sem bil še v Šimuni potegnil ene tri nemce iz skal na Maunu, ki so imeli čolne preluknjane kot bohinjski sir.
kr en
Kr en , ala ti vera.
Res je, da te kdaj preseneti, vendar se prudružujem izjavam, da je vse več neizkušenih junakov, ki se niti ne zavedajo v kaj se podajajo, v tako slabih vremenskih razmerah.
b9
Res je, da te kdaj preseneti, vendar se prudružujem izjavam, da je vse več neizkušenih junakov, ki se niti ne zavedajo v kaj se podajajo, v tako slabih vremenskih razmerah.
b9
Re: kr en
bostjan9 napisal/-a:Kr en , ala ti vera.
Res je, da te kdaj preseneti, vendar se prudružujem izjavam, da je vse več neizkušenih junakov, ki se niti ne zavedajo v kaj se podajajo, v tako slabih vremenskih razmerah
Ravno v takšnih razmerah pridejo do izraza znanje in izkušnje, ki jih Kr en kot dolgoletni morjeplovec ima, Nemca pa očitno ne... Ni problem plut in manevrirat ob idealnih pogojih, ko pride do pizd.rije se pokaže koliko kdo res obvlada.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Pa šejest napisal/-a:Kr en,še zahvala za nesebično reševanje kosmatih štirinožnih duš.
V Malinski bom prihajajoči vikend(27.7.-29.7.)in za žejne bo poskrbeljeno
Tale tema gre pa zdajle takoj tudi med povezave v temo o vremenu v bazi znanja v tisti del, kako je videti, ko vreme ob (in na) morju ni čisto lepo, pa še med povezave o sidranju, ko bo tudi tista tema na vrsti za urejanje.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
"Kr en" čestitke za pomoč in ohranitev mirne glave
. Sam pa sem tele dni opazoval par zanimivih situacij okoli Pule in opaziš da imajo nekateri res velika "jajca" oziroma so popolnoma brez najmanjšega znanja. V pon. je v Vinkuranski zaliv v zelo močni burji (zaliv je nasplošno dobro zaščiten) priplula cca 15 - 16 m barka. Tip je parkeravu barko cel dan in jo ni parkeru, ker je vedno spustil v vodo občutno premalo ketne, me je že melo da bi šel do njega in mu kakšno povedal pa me žena ni pustila . Po celem šihtu parkeranja je tipček odplu v Volme kjer se je vezal na bojo ki je namenjena za pol manjše barke. Nekako mu je uspelo preživeti noč, zjutraj je odrinil brez da bi mornarja vprašal koliko je dolžan za privez. Sem samo upal da bo boja zdržala ker drugače bi se verjetno spravil parkerat v marino in to bi bilo šele zanimivo.
Glavno vsako takole opazovanje oziroma branje je lahko zelo poučno.
Lp Frik
Glavno vsako takole opazovanje oziroma branje je lahko zelo poučno.
Lp Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov