KATASTROFA nočna drama pri Milni na Braču

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 23, 2012 19:48

Seveda. Tip sidra je Bruce ( ni bogve kaj, zato manever sidranja kdaj ponovim tudi po 5x preden se vrag vkoplje). Teža 21 kg. Barka ima prazna cca 12 ton, z vso mojo hrano, pijačo pa ziher 15 !
Sidral sem na peščeno dno. Toliko verige imam vedno v vodi, kadar se vežem s krmo še na obalo in če ni napoved brezvetrje. Tako mi ob manjših sunkih dviguje le kakih 5 metrov verige, sunki pa sploh ne pridejo do sidra.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Jul 23, 2012 20:44

kr en napisal/-a:Hec pa je, da je vse skupaj rešilo pomožno sidro, ki sem ga kupil od Masterpiece-a za , oprostite izrazu, kurčevih 30€! Ga nato še malo predelal (vlil v špico svinec).

Kr en, svaka čast, pa upam, da ti je pri tem pomagal tudi moj svinec :D :D

Tudi jaz sem ob močni burji ko sem bil še v Šimuni potegnil ene tri nemce iz skal na Maunu, ki so imeli čolne preluknjane kot bohinjski sir.
bostjan9
Admiral

kr en

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jul 23, 2012 22:15

Kr en , ala ti vera.

Res je, da te kdaj preseneti, vendar se prudružujem izjavam, da je vse več neizkušenih junakov, ki se niti ne zavedajo v kaj se podajajo, v tako slabih vremenskih razmerah.

b9
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Po Jul 23, 2012 22:39

Kr en,še zahvala za nesebično reševanje kosmatih štirinožnih duš.
V Malinski bom prihajajoči vikend(27.7.-29.7.)in za žejne bo poskrbeljeno :D
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: kr en

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 24, 2012 08:08

bostjan9 napisal/-a:Kr en , ala ti vera.

Res je, da te kdaj preseneti, vendar se prudružujem izjavam, da je vse več neizkušenih junakov, ki se niti ne zavedajo v kaj se podajajo, v tako slabih vremenskih razmerah

Ravno v takšnih razmerah pridejo do izraza znanje in izkušnje, ki jih Kr en kot dolgoletni morjeplovec ima, Nemca pa očitno ne... Ni problem plut in manevrirat ob idealnih pogojih, ko pride do pizd.rije se pokaže koliko kdo res obvlada.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Jul 24, 2012 16:29

Bravo Kr en. Najbolj važno je, da si ohranil mirno kri, da si vedel kaj je za naredit. Kar se tiče Aladina, mislim da je kar uspešen model, je pa vreme včasih res nepredvidljivo, zato je dobro ob nestabilnih vremenskih razmerah, podvojiti previdnost, kar si ti tudi storil.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Jul 24, 2012 19:44

Znanje in izkušnje so naredile svoje!!

Torej zaupanje vase, v posadko, v poznavanje same barke in opreme. Brez vsega tega ni varne plovbe.

Čestitam predvsem za razsodnost in prava dejanja.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » To Jul 24, 2012 19:55

Bravo kr en, vsa ti čast !Tudi jaz pravim tako kot joško. Sam da se je tako končalo.
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jul 24, 2012 21:55

Ufff, tole je pa bilo pestro! Pohvalno, da si ohranil mirno kri!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 24, 2012 22:03

Slika, kr en

jest napisal/-a:Kr en,še zahvala za nesebično reševanje kosmatih štirinožnih duš.
V Malinski bom prihajajoči vikend(27.7.-29.7.)in za žejne bo poskrbeljeno :D
Pa še Slika za to zahvalo

Tale tema gre pa zdajle takoj tudi med povezave v temo o vremenu v bazi znanja v tisti del, kako je videti, ko vreme ob (in na) morju ni čisto lepo, pa še med povezave o sidranju, ko bo tudi tista tema na vrsti za urejanje.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » To Jul 24, 2012 22:53

KREN tole si dobro spelu ČESTITKE sploh nism dvomil v tebe itak si star morjeplovec zanima me samo tista nemka ki te je objemala na kapetaniji a je bila mlada :wink: :wink:

L.P Sundancer
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Jul 24, 2012 23:56

debitel
Kapitan
Kraj: Usa
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a debitel » Sr Jul 25, 2012 11:27

Ko sem pa tole prebral, pa samo kapo dol. Jaz sem si to tako narisal v glavi, da bi ziher driskal in ne mogel pomagat, čeprav bi želel.

Ti si pa car, vsaj zame. Če te vidim, plujem za tabo, pa ne samo k šanku.
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Sr Jul 25, 2012 14:33

"Kr en" čestitke za pomoč in ohranitev mirne glave :D . Sam pa sem tele dni opazoval par zanimivih situacij okoli Pule in opaziš da imajo nekateri res velika "jajca" oziroma so popolnoma brez najmanjšega znanja. V pon. je v Vinkuranski zaliv v zelo močni burji (zaliv je nasplošno dobro zaščiten) priplula cca 15 - 16 m barka. Tip je parkeravu barko cel dan in jo ni parkeru, ker je vedno spustil v vodo občutno premalo ketne, me je že melo da bi šel do njega in mu kakšno povedal pa me žena ni pustila . Po celem šihtu parkeranja je tipček odplu v Volme kjer se je vezal na bojo ki je namenjena za pol manjše barke. Nekako mu je uspelo preživeti noč, zjutraj je odrinil brez da bi mornarja vprašal koliko je dolžan za privez. Sem samo upal da bo boja zdržala ker drugače bi se verjetno spravil parkerat v marino in to bi bilo šele zanimivo.
Glavno vsako takole opazovanje oziroma branje je lahko zelo poučno.

Lp Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Sr Jul 25, 2012 16:08

Uffffff ..... zelo zanimiva in poučna zgodba :!: :idea:
LP
no rain, no rainbow

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov