Autopilot Rayeton Autohelm ST 4000 +
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Autopilot Rayeton Autohelm ST 4000 +
Ali ima kdo izkušnje z delovanjem Autohelem avtopilotom ST 4000 +. Avtopilot namreč škripa, cvili, poleg tega pa se muk rokčica za napenjanje jermena samodejno izklaplja. Lp
Zdravo Luftar !
Sem malo brskal po D forumih in nekaj malega našel za odgovor.
Torej, ta prvi uporabnik Autohelm-Raytheon-a, je tudi imel podobne probleme. Po svetovanju drugih, je na novo prevezal pogonski motorček in to na samostojni kabel +, na katerem ni več imel drugih porabnikov. Problem je bil rešen.
Drugi, pa je podal svoje izkušnje, ampak za 3000-ko.
Citiram; Motorček je preslaboten. Mora delat pod velikimi napori na prenosnih
zobčenikih in z visokimi obrati /min. Radi tega peša, ne deluje natančno in postane glasen. Priporoča menjavo motorčka, kateremu se cena suče okrog 30 €, dobiš pa ga pri Conrad Elektronik, pod kataložno številko in pod imenom "Igarashi" št. 24 44 78-04.
Če sem ti lahko kaj pomagal, me veseli, če ne pa
.
LP
Sem malo brskal po D forumih in nekaj malega našel za odgovor.
Torej, ta prvi uporabnik Autohelm-Raytheon-a, je tudi imel podobne probleme. Po svetovanju drugih, je na novo prevezal pogonski motorček in to na samostojni kabel +, na katerem ni več imel drugih porabnikov. Problem je bil rešen.
Drugi, pa je podal svoje izkušnje, ampak za 3000-ko.
Citiram; Motorček je preslaboten. Mora delat pod velikimi napori na prenosnih
zobčenikih in z visokimi obrati /min. Radi tega peša, ne deluje natančno in postane glasen. Priporoča menjavo motorčka, kateremu se cena suče okrog 30 €, dobiš pa ga pri Conrad Elektronik, pod kataložno številko in pod imenom "Igarashi" št. 24 44 78-04.
Če sem ti lahko kaj pomagal, me veseli, če ne pa
LP
Atilone prav lepa hvala. Morda mi bo tvoja informacija prišla še prav. Bil sem pri Harpoon elektronika, kateri servisirajo in prodajajo te zadeve, ter so rekli, naj prinesem in bodo popravili. Predlagalil pa so mi naj kupim novejšo izboljšano izvedbo, ki pa stane okoli 500 EU, kar je kar malo veliko. Vsekakor bom pilota razstavil, potem pa bomo videli. Lp
admin napisal/-a:Sem ga zmanjšal, vendar kaže nekam v nakupovalno košarico in tako napako...
Linkanje na tisto stran ni smiselno, ker se linki stalno spreminjajo ... pa še dolgi so kot ponedeljek ...
Predlagam, da v bodoče uporabite krajšo obliko, ki sem jo opisal na sredini prve strani te teme: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=1779
LP
Možno je tudi, da škriplje, ker ni podmazan. Po vsaki uporabi naj bi zobnike "podmazal" torej spral s sladko vodo, tako da z močnejšim curkom, skozi odpritno temu namenjeno, spereš zobnike. Pri tem vrtiš kolo, da pride na vrsto cel obseg.
Ročica za zklep avtopilota ima vijak, ki se s časoma odvije. Pritegni!
Demontaža?
Če je šlo gor, bo šlo tudi dol! Za spiranje sicer ni potrebno sneti kolesa.
Upam, da mislim na pravo stvar.
A imaš nekaj takega?
Če pa je kolo že itak trdo, pa preglej in podmaži celoten sistem krmila.
p.s. Medtem ko je autopilot vkljopljen mora biti kolo sproščeno, ne zategnjeno.
Nekaj mojih neumnih pripomb, upam, da kaj tudi uporabnega.
Ročica za zklep avtopilota ima vijak, ki se s časoma odvije. Pritegni!
Demontaža?
Če je šlo gor, bo šlo tudi dol! Za spiranje sicer ni potrebno sneti kolesa.
Upam, da mislim na pravo stvar.
A imaš nekaj takega?
Če pa je kolo že itak trdo, pa preglej in podmaži celoten sistem krmila.
p.s. Medtem ko je autopilot vkljopljen mora biti kolo sproščeno, ne zategnjeno.
Nekaj mojih neumnih pripomb, upam, da kaj tudi uporabnega.
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
Danes sem bil v Harpoon Elektronika, kjer mi je mojster komplet zadevo razstavil pregledal in ugotovil, da mora zadeva delati v redu. Opozoril me je na nekaj stvari, ki jih moram upoštevati in ne bo nobenega problema. Bomo videli, grem takoj na morje montirati. Lp vsem.
P.S Kupil sem tudi karto GPS za Grcijo - Jonsko morje.
P.S Kupil sem tudi karto GPS za Grcijo - Jonsko morje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost