Evirude 5o
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Evirude 5o
Pozdravljeni,imam težavo pri pogonu motorja,namrec do cca3000 obr. gre normalno,potem se motor vrti v prazno,tako nekako kot bi spodrsaval propeler,toda propeler-Solas -je cisto nov-iz trgovine.
Kaj bi to bilo?
lp
Kaj bi to bilo?
lp
-
Daki
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
sicer ja belega nism ziher ampak mercury v prestavi ne vžge tud če maš kontakt in prop ravnotako lahk sučeš le v naprotno smer če češ obrnat motor zraven ker ma račno v menjalniku. Torej na porivanje težk da bi kresno
. Pa če maš 737 motor tud ne rabiš držat magneta ker ma tako svinsko kompresijo da ga s propom itak ne boš zasukno...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ni mi čisto jasno...
Če je visok trim, bi lahko potegnilo zrak - ampak kolikor vem, to ni kavitacija. Do kavitacije ne pride samo na gladini, zato zdaj, ko si napisal, da imaš trim na max dol, pišem o tej razliki.
To bi lahko bilo vprašanje za SR 290 (kako globoko je peta oziroma 'antikavitacijska plošča' v vodi, ko se to zgodi, kakšen je prop, kakšen je korak prenosa v peti, moč motorja, skupna masa barke...).
Če je visok trim, bi lahko potegnilo zrak - ampak kolikor vem, to ni kavitacija. Do kavitacije ne pride samo na gladini, zato zdaj, ko si napisal, da imaš trim na max dol, pišem o tej razliki.
To bi lahko bilo vprašanje za SR 290 (kako globoko je peta oziroma 'antikavitacijska plošča' v vodi, ko se to zgodi, kakšen je prop, kakšen je korak prenosa v peti, moč motorja, skupna masa barke...).
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne So Okt 08, 2016 10:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Pred 14 dnevi se mi je podobno zgodilo na evinrudu 115. Nad nekako 2000 obr/min se je propeler zvrtel v prazno. Če ga poskusiš obrniti na roko, potrebuješ kar veliko navora za to in na prvi poskus ne bi rekel, da je kaj narobe. So pa na gumi, ki je med pušo na osi in propelerjem sledi, da se je tam zvrtelo - nacefrani koščki gume. Odvij matico in poglej.
Na ski&sea sem kupil nov propeler, original evinrude, ta pa ima tisto bronasto pušo malo profilirano, da se guma ne more zvrteti na njej, luknja v propelerju (odlitku) pa je kvadratnega preseka z zaobljenimi robovi.
Na ski&sea sem kupil nov propeler, original evinrude, ta pa ima tisto bronasto pušo malo profilirano, da se guma ne more zvrteti na njej, luknja v propelerju (odlitku) pa je kvadratnega preseka z zaobljenimi robovi.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti