Yamaha 20 ks, štiritaktna,elek.vžig, dolga peta, nemirno del
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Yamaha 20 ks, štiritaktna,elek.vžig, dolga peta, nemirno del
Vsem lep pozdrav!
Rabim pomoč, ker se mi Yamaha ustavlja, ko iz velikega gasa zmanjšam na minimum.Imam yamaho 20 ks štiritaktno, staro 5 l, dolga noga, el. vžig.Začela mi je nagajat pred pol leta, tako da, ko jo vžgem nemirno teče in zgornja svečka je vedno črna, sajasta, tudi če jo očistim se takoj umaže, in postane sajasta.Opazil sem tudi, da včasih, ko povečam gas, čez nekaj sekund ga motor sam zmanjša, če pa jaz zmanjšam na minimum, se pa kar ustavi, pa ne vedno, včasih ja, včasih ne.Je pa res da izredno nemirno dela v štant gasu.To je verjetno posledica umazane zgornje svečke. Kaj bi lahko bil problem.Svečke sem zamenjal pa ni nobene razlike, gorivo ne more bit problem, ker imam separator...Kako naj eliminiram po vrstnem redu napake in mogoče je že kdo imel tak problem, pa bi mi lahko pomagal, bil bi mu izredno hvaležen.Drugače, sem na Pagu, imam čoln Arta vela II, a do pojava te napake sem redno servisiral vse potrebno in sem izredno zadovoljen z čolnom in motorjem.Zahvaljujem se že v naprej na vašem odgovoru ! Lep pozdrav iz Paga, Rajko.
Rabim pomoč, ker se mi Yamaha ustavlja, ko iz velikega gasa zmanjšam na minimum.Imam yamaho 20 ks štiritaktno, staro 5 l, dolga noga, el. vžig.Začela mi je nagajat pred pol leta, tako da, ko jo vžgem nemirno teče in zgornja svečka je vedno črna, sajasta, tudi če jo očistim se takoj umaže, in postane sajasta.Opazil sem tudi, da včasih, ko povečam gas, čez nekaj sekund ga motor sam zmanjša, če pa jaz zmanjšam na minimum, se pa kar ustavi, pa ne vedno, včasih ja, včasih ne.Je pa res da izredno nemirno dela v štant gasu.To je verjetno posledica umazane zgornje svečke. Kaj bi lahko bil problem.Svečke sem zamenjal pa ni nobene razlike, gorivo ne more bit problem, ker imam separator...Kako naj eliminiram po vrstnem redu napake in mogoče je že kdo imel tak problem, pa bi mi lahko pomagal, bil bi mu izredno hvaležen.Drugače, sem na Pagu, imam čoln Arta vela II, a do pojava te napake sem redno servisiral vse potrebno in sem izredno zadovoljen z čolnom in motorjem.Zahvaljujem se že v naprej na vašem odgovoru ! Lep pozdrav iz Paga, Rajko.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Napaka je na vplinjaču. Imel podoben primer in sem izjemno težko ugotovil kaj je narobe. Rožej je omenil, da če je svečka mastna in nemiren tek potem motor dobi preveč goriva. Iz tega sem izhajal in končno našel napako. Upam da ti bo kaj pomagalo.
OPIS In odprava podobne napake...
LP Iztok
OPIS In odprava podobne napake...
LP Iztok
NOVI FOSIL napisal/-a::D
Nič ni z elektriko narobe![]()
Težava je sigurno v uplinjaču.
Najprej bi nastavil dizo za zrak. To je največkrat vzrok nemirnega delovanja.
Če ne bi delovalo pa bi se lotil čiščenja uplinjačev in filtra.
Če hočem očistiti uplinjač, ali ga moram pobrat dol, oziroma a se vidijo te dize ?
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
NOVI FOSIL napisal/-a::D
Diza za zrak ima pri Yamahi specialno glavo in za to rabiš poseben ključ za nastavljanje.
Štant gas pa nastaviš z izvijačem. To je vijak ki dviga osnovno na loputi. Kar se tiče ventilov pa svetujem kontrolo in po potrebi nastavitev.
A se ta ključ da kupit, ali pa se mora peljat na servis ?
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
ribar007 napisal/-a:NOVI FOSIL napisal/-a::D
Diza za zrak ima pri Yamahi specialno glavo in za to rabiš poseben ključ za nastavljanje.
Štant gas pa nastaviš z izvijačem. To je vijak ki dviga osnovno na loputi. Kar se tiče ventilov pa svetujem kontrolo in po potrebi nastavitev.
A se ta ključ da kupit, ali pa se mora peljat na servis ?
Glede na to kako postavljaš vprašanja bi ti svetoval naj to delo opravi strokovnjak.
ribar007 napisal/-a:klemzi napisal/-a:Jaz bi najprej spucal dize na uplinjaču. Sploh dize za štantgas. Pa poglej v seprator, če imaš slučajno kaj vode notri.
lp k
Kje pa je ta diza za štant gas ? Gledal sem separator in je čist, sigurno ni vode v njemu.
žal moraš podreti uplinjače. odstraniti moraš spodnji del, kjer je plovec, nato vidiš dve dizi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: _commandos_ in 10 gostov