Bonaparte napisal/-a:Alesjo, kake probleme imate z lokom ?
Zaradi račjega kljuna.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Bonaparte napisal/-a:Alesjo, kake probleme imate z lokom ?
Marchi napisal/-a:Bonaparte napisal/-a:Po slovensko:
Sidra “Nevihta”
Ali
Nevihtna sidra.
Tudi jaz sem imel enako dilemo.
Veliko ljudi narobe razume ime nevihtno sidro. Misli da to ni sidro za vsak dan ampak da se ga montira in uporablja le za nevihto
Če drži v nevihti, drži v vseh razmerah, vsak dan
Marchi napisal/-a:Storm anchor bi se bolje bralo in slišalo.
Podnaslov ni potreben.
Enga šenki Alesjotu, da ti ga dobro stestira. On je 99% na sidru. Pa še kdo. Tako boš imel realno sliko o tem ali se obnese ali ne.
Bonaparte napisal/-a:Po slovensko:
Sidra “Nevihta”
Ali
Nevihtna sidra.
Tudi jaz sem imel enako dilemo.
Veliko ljudi narobe razume ime nevihtno sidro. Misli da to ni sidro za vsak dan ampak da se ga montira in uporablja le za nevihto.
Zato sem obrnil besedi, da se lažje razume da je sidru ime “Nevihta”
Bonaparte napisal/-a:Lure napisal/-a:@Bonaparte: super napreduješ s svojim projektom in vidim, da zelo analitično preverjaš vsak korak.
Ali boš te posnetke tudi kje objavil? Vem da to ni malo dela, ampak se lahko iz tega tudi drugi kaj naučijo. Jaz sem recimo pregledal vse posnetke na SV Panope YT kanalu, nekatere tudi večkrat in je res uporabno za zastopiti problematiko sidranja.
A še vedno misliš narediti samo sidro zase ali si pripravljen narediti še kakšnega v seriji? Sam ravno menjam verigo iz 8mm cinkane na 10mm inox, pa bi en takle Inox Storm vejretno kar pasal zraven...
Za koliko dolgo barko rabite sidro ?
Prjatu, posluši mene, če nameravaš menjat sidro brez loka je sigurno najprimernje vzet rocna vulcan, odlično paše namesto bruca in nič straha nobenmu stormu ali mantusu, 200 procentno izprobano brez nekih čudežev drži v vseh možnih pogojih razen na betonski oziroma kamniti ploščadi, odlično drži mojo barko, pa na enem boku polančevo na drugem pa še eno dehlerco 31, no problemtheDamjan napisal/-a:Jaz bi Bruca zamenjal, ampak mam podoben problem kot Alesjo. Se ful spremeni, če bi bil brez loka?
kr3mn1 napisal/-a:večina jih še osnovnih certifikatov nima, kaj šele testiranj...made in china pa CE štempl
alesjo napisal/-a:Prjatu, posluši mene, če nameravaš menjat sidro brez loka je sigurno najprimernje vzet rocna vulcan, odlično paše namesto bruca in nič straha nobenmu stormu ali mantusu, 200 procentno izprobano brez nekih čudežev drži v vseh možnih pogojih razen na betonski oziroma kamniti ploščadi, odlično drži mojo barko, pa na enem boku polančevo na drugem pa še eno dehlerco 31, no problemtheDamjan napisal/-a:Jaz bi Bruca zamenjal, ampak mam podoben problem kot Alesjo. Se ful spremeni, če bi bil brez loka?

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov