Kazalo manj dobrih prispevkov ...

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Kazalo manj dobrih prispevkov ...

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Nov 30, 2017 00:07

gregor.n napisal/-a:Jaz bi napisal kaj iz lastnih izkušenj, vendar o navtiki, o kateri naj bi bilo govora na tem forumu, oziroma je nekdaj bilo...
...kako porinem eno kurčevo ribo u pečico in olupim krompir pišem na kulinaričnem, kako futram svoje pujse na pujsoljubskem, kako zalepiti lesen zobotrebec na mizarskem, kako preživim dan in in sem vesel da sem pa na terapevtskem srečanju :wink:

Lepo prosim, piši o navtiki.

Občasno berem namige, da imaš kup izkušenj - in da si (bil?) dodana vrednost foruma, pa sem bil ob pregledu tvojih objavljenih prispevkov na forumu razočaran.

Razen zezanja nekaterih drugih, ki kaj objavijo, objaviš kaj v ugankah (a ne v smislu, kot je nekoč napisal admin, da bi želel, da iz tega nastane morjeplovčev 'peljar'), napišeš kaj kratkega v temo kje je kdo na dopustu in podobno.

Vem, da si vsaj enkrat napisal zanimiv prispevek, tako da vem, da to znaš, ampak ga še nisem uspel ponovno najti, da dam povezavo nanj v kazalo (po mojem) dobrih prispevkov po avtorjih.

Kaže, da je za nekaj izmed vas starih formum predvsem mesto za 'chat' z internimi forami, ki jih razumejo tako imenovani 'fejst fantje' - in ki v tej skupini tudi niso žaljive, ko bi za novince lahko bile razumljene drugače. S tem ni popolnoma nič narobe, dokler se te interne fore - vključno s ciničnimi, sardoničnimi in podobnimi - vrte v tisti skupini, ki jih ne jemlje resno, tudi kadar imajo namen povzročiti bolečino.

Problem je, ker je po eni plati tak pristop pomerjen tudi v odgovore novincem, ki lahko interne ne čisto resno mišljene fore jemlje resno (in ti se potem umaknejo s foruma, zaradi česar je na forumu kljub precej dobre vsebine razmeroma malo mladih). Po drugi plati pa je vsebina foruma vidna vsem, ne le tej skupini, in ti znajo 'interne fore' razumeti drugače, kot so - morda - bile mišljene.

Spomnim se primerov - in ko jih najdem, pridejo povezave nanje sem - opisov škodoželjnega uživanja pri nerodnem manevriranju 'čarterašev' v prstaniščih v vetru. Dobronamerni so napisali prispevke in teme, kako se tega naučiti (recimo Marchi, Edo), in jaz sem take naredil povezave v delu kazala z naslovom Začetniki ali nekaj podobnega (bom poiskal povezavo, ko bom na hitrejšem linku).

Prispevki družbe zajebantov pa so trdili:
  • da se od simulatorja ne moreš nič naučiti (ali neumnost, nepoučenost kaj je to ali pa zlonamerno, čeprav tudi dober simulator v resnici ni dovolj),
  • da se iz prispevkov na forumu ne moreš nič naučiti (isto kot zgoraj, čeprav nasvet sam brez lastne izkušnje tudi ni dovolj)
  • da bomo samo s praktičnimi izkušnjami, ki bodo prišle z (le plačanimi) izobraževanji (po možnosti na eksotičnih lokacijah, kakršnih so se - domnevno - udeležili člani 'kluba zajebantov'.)

Zlasti to zadnje me spominja na - pred kakim letom pravkar upokojenega - profesorja Fakultete za šport, ki bi nam moral (na usposabljanju, ki smo ga plačali) spredavati fiziologijo športa in prvo pomoč v športu. Jaz sem o tem že nekaj vedel iz pred let (in opravil tudi kak izpit ali dva iz tega) in se veselil prilike, da izvem več od nekoga res kompetentnega, pa je bilo manj od 20% časa porabljenega za inof začetnikom, ostalo pa za ponavljanje, da bomo o tem, kar on še ve, bodisi slišali pri naslednjih (plačanih) stopnjah usposabljanja bodisi ko bomo - kot on - nekoč sami dobili izkušnje. In jaz sem izkušnje že imel, rabil pa sem posodobitev teorije k njim, in to po možnosti od koga, ki je tudi praktik... Pri tem tip ni bil niti neuk niti butast (pogledal sem nekaj reči, ki jih je objavil), ampak njegova motivacija učitelja je... trenutno se ne spomnim primernih besed, ki bi jih lahko kot nežaljive objavil na forumu.
Verjetno bom tole iz tega odstavka treščil v novo temo o slabih učiteljih in nadomestil s povezavo tja ...

Kar zadeva tiste med člani foruma, ki vas moti, kaj in kako pišejo nekateri drugi, čeprav je povezano z navtiko, ni nerazumljivo, ni žaljivo in je - po številu ogledov prispevkov sodeč - zanimivo, in v tistem ne najdete napak, na katere bi lahko pokazali), je po mojem narobe pač to, če ovirate druge, ki bi forum radi uporabljali kako drugače, kot vi.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Nov 30, 2017 00:36

3.12.2017 ob 16:47
Polna Luna - Ščip
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Nov 30, 2017 01:06

Grega, pišeš dobre prispevke, ampak včasih slabo prenašaš, če se kdo ne strinja s tabo.

Morda tudi na take tvoje primere v zvezi z mano 'nakvačkam' povezave...

Do neke mere si pripravljen argumentirati svojo plat (rad bi kratke prispevke tipa 'how to in my exact case', meni pa so bistveno bolj prišli prav taki, ki so obravnavali področje, ki me je zanimalo, vsaj v osnovah z vseh plati, in zato poskušam tudi pisati take.

Za primerjavo:
  • Odgovor točno za posamezni primer
    Vprašanje 1x1=? ; odgovor 1x1=1
  • Splošni odgovor na to vprašanje pa je najprej poštevanka, potem pa še naprej še ostala matematika.

Pri svojem poklicnem delu sem hitro ugotovil, da ne morem naloviti dovolj rib za vse lačne in jih moram torej poskusiti naučiti loviti ribe. Oziroma, da ne morem dajati odgovorov za vse, ki rabijo zmnožek, ampak jih je treba naučiti poštevanko, uporabljati logaritemsko računalo, računalnik... in razumeti rezultate. Oziroma isto za odgovore na forumu - treba je naučiti novince, ki bi to radi, kako naslednjič tudi sami pridejo do odgovorov na vprašanja, ki so jih postavili. Edut: In bodo pripravljeni podobno pomagati razumeti problem in najti odgovore 'naslednjemu rodu' novincev, tako že zdaj, kot potem, ko mene ne bo več.

Jasno? Če se ti s takim pristopom ne strinjaš, jaz s tem, da se ne strinjava, nimam problema.

Če je v kakem mojem prispevku kaj narobe in to sporočiš - ali če lahko kaj napišeš bolje - pa dobrodošel.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
šari
Kapitan

OdgovorNapisal/-a šari » Če Nov 30, 2017 17:16

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ne razumem te..... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Nov 30, 2017 20:54

Saj ga ne moreš, ker nista na istem intelektualnem nivoju. Pa si razlagaj po svoje. Brez zamere.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 01, 2017 08:44

'Zajebavanje' pri oglasu tule

Vsebina od vključno "Tomos" do vključno "MPO Kabel." je copy/paste navedek iz Slo wikipedije - ali drugega vira, ki je črpal iz Slo wikipedije. V prispevku gregor.n ni označil, da je tisti material kopiran, niti dal povezave, od kod je kopiran, kar čisto rutinsko naredi recimo AEgir pri svojih navedkih.

Pri tem je gregor.n eden od tistih, ki - brez osnove - trdijo, da jaz le kopiram vsebino svojih prispevkov iz wikipedije, ko v resnici praviloma navedem povezave na vire, kjer je mogoče preveriti če drži, kar sem napisal.

Če bi namesto vključenega materiala, ki je imel namen le zezati bralce te teme, dal povezavo bodisi na Slo Wikipedijo, bodisi na druge zanimive strani na internetu o Tomosu, ta prispevek ne bi zmanjševal preglednosti teme pri isti vsebini.

Ampak gregor.n je - kljub sardoničnemu opravičevanju v besedah o bedarijah v temi in dviganju oglasa - ta material na tak način vključil namenoma.

Mimogrede, mislim da ponekod takemu pisanju na forumu rečejo tudi trolanje.

gregor.n napisal/-a:MT, v naslovu teme piše da PRODA T4,5...to je izvenkrmni motor TOMOS (beri spodaj) ki se uporablja za premikanje različnih vrst plovil po vodi....ti pa potem v isti temi kupuješ mopeda za raznašanje časopisov...tolk o preglednosti tem, primerne vsebine in približajočem se ščipu lune :roll:

Tomos (Tovarna motorjev Sežana) je slovenska tovarna motornih koles (moped), ki je bila ustanovljena leta 1954 v koprskem predelu Semedele. Sedež podjetja je na Šmarski cesti 4.
Najbolj znani so njihovi modeli motornih koles APN4 in APN6. Tomosovi glavni izdelki so mopedi, izdelovali pa so tudi: izvenkrmne motorje, črpalke in stabilne motorje. Tomosove izvenkrmne motorje za čolne uporabljajo ribiči ob vzhodni jadranski obali že približno 30 let.
Med leti 1959 -1972 so proizvajali tudi avtomobile Citroën za jugoslovanski trg, iz te kooperacije je leta 1972 skupaj z Iskro nastalo podjetje CIMOS (Citroën, Iskra, Tomos).
Oktobra leta 1954 se je tedanja slovenska vlada odločila, da se bo tovarna motorjev zgradila v Kopru. Novo tovarniško poslopje je bilo zgrajeno leta 1959, ko ga je uradno odprl Josip Broz-Tito. Kmalu zatem je bila podpisana licenčna pogodba z avstrijsko tovarno Steyr-Daimler-Puch, ki je ustrezala Tomosovim načrtom o ekonomičnih in robustnih motornih kolesih, primernah za povojne slabe, makadamske in strme ceste. Prvi motor, ki so ga sestavili v Tomosu, je bil model Tomos Puch SG 250. Vzporedno z licenčno proizvodnjo je tekla tudi že proizvodnja lastnih serijskih modelov. To so bile številne izpeljanke mopeda Puch MS 50, ki so jih poimenovali Colibri. Leta 1962 je bil ustanoviljen Zavod za tehnične in ekonomske raziskave, ki se je kasneje razvil v sodobno opremljen inštitut. 70. leta 20. stoletja so bila najplodnejša v zgodovini tovarne. Leta 1973 je bila predana namenu sodobna linija z avtomatskimi stroji za varjenje okvirjev. Tako nastali novi cevni okvirji in motorji lastne konstrukcije so se tudi na pogled začeli razločevati od licenčnih Puchovih. V 80. letih 20. stoletja je Tomos posodobil celoten program dvokolesnih vozil, posebno pozornost pa so namenili zmanjšanju hrupa in škodljivih snovi v izpuhu, položaju voznika med vožnjo ter sodobnemu videzu. Tedaj je bilo predstavljenih kar nekaj modelov, ki so še danes vidni na cestah. Tovarna je leta 1998 postala sestavni del korporacije Hidria. 24. oktobra 2012 je bilo v medijih objavljeno, da podjetje seli proizvodnjo motorjev v tujino, kar pa se ni uresničilo. 23.novembra 2015 je bila družba Tomos prodana celjskemu podjetju MPO Kabel.

aja btw da izkoristim temo, če ma kdo za prodat granitne kocke naj mi javi na zs, ker mi mehka droga ne pomaga več

gensy pa oprosti ker ti dvigujem oglas z bedarijami :oops:

klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Dec 01, 2017 12:24

Daki napisal/-a:Saj ga ne moreš, ker nista na istem intelektualnem nivoju. Pa si razlagaj po svoje. Brez zamere.

Slika
Slika
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Dec 01, 2017 22:05

Aha, to je šari. Jaz sem pa mislil, da izgleda precej bolj trapasto. Se mu iskreno opravičujem :oops:
Klemn, res ni lepo, da se posmehujemo ljudem z posebnimi potrebami. Zamisli se malo. Jaz sem se že :oops:
šari
Kapitan

OdgovorNapisal/-a šari » Pe Dec 01, 2017 22:41

Ja DAKI se vidi kva ti manjka,sem si že pred časom ustvaril mnenje o tebi,ko sva se videla na tvoji firmi......men je vseeno kaj delate,samo škoda foruma ,ki počasi umira ZARADI ŠTIRIH PETIH KEKCEV!!!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Dec 02, 2017 15:37

Naj se takoj stegnem, če nisem bil v službi strokoven. Štirje kekci, ki se malo pohecamo, res ne moremo uničiti foruma. Ti se pa s svojim žaljenjem in nestrpnostjo prekleto trudiš, ampak ti ne bo uspelo. Forumaši so te spregledali. Pa prosim te, nehaj se skrivati za dvojno indentinteto, ker si že precej patetičen. Na decembrskem srečanju mi pred vsemi povej kar mi gre ali pa se ugasni.
A bo šlo?
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » So Dec 02, 2017 15:38

Točn tko!!
Pa a veš kaj še Šarko.....moja je zdej čist zmedena, k ne ve al me nej kliče pacient al kekec??!!

l.p. Klemen
šari
Kapitan

OdgovorNapisal/-a šari » So Dec 02, 2017 15:47

Bolna sta oba :lol: :lol: a vama naštejem kdo zaradi vas ne sodeluje več na forumu????????
Se umikam......pa lp
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Dec 02, 2017 18:23

šari napisal/-a: a vama naštejem kdo zaradi vas ne sodeluje več na forumu????????

Ja, lepo prosim. Lahko javno, ali pa zasebno. Kakor ti je ljubše.
Sem pa siguren da ne boš, ker samo blefiraš in lažeš, da bi nas očrnil. V tem primeru si bolan ti :evil:
Na forumu si samo zato, da žališ in širiš nestrpnost :( Še dobro, da ti ne uspeva :)
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » So Dec 02, 2017 20:41

šari napisal/-a:Bolna sta oba :lol: :lol: a vama naštejem kdo zaradi vas ne sodeluje več na forumu????????
Se umikam......pa lp

Meni tut kr tuki javno povej prosim aja moji si dal še tretjo možnost ... pa še kr neve al me nej kliče bolnik, pacient al pa kekc.......jest navijam za kekca :mrgreen:

l.p. Klemen
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Dec 02, 2017 22:06

šari napisal/-a:Bolna sta oba :lol: :lol: a vama naštejem kdo zaradi vas ne sodeluje več na forumu????????
Se umikam......pa lp

:shock:

Če kdo zaradi drugih na forumu ne sodeluje več, so to tisti z EGOM. :mrgreen: .

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost