Nakup čolna preko ebay-a iz Anglije
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
aleksander67
- Poročnik fregate
Nakup čolna preko ebay-a iz Anglije
Najprej lep morjeplovni pozdrav. Preko ebay-a nameravam kupiti rabljen čoln,ki se nahaja v Angliji.Čoln bo dostavljen iz Anglije v Slovenijo,tako,da ne bom imel direktnih stikov z lastnikom.Sedaj me pa zanima,kako bi uredil prepis čolna,registracijo,vpisni list?
Hvala prijatelji za vašo pomoč,
l.p.Alex
Hvala prijatelji za vašo pomoč,
l.p.Alex
Pozdrav Alex.
Malo boš moral pregledat že napisano. Recimo tu: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=177
pa še pod katero temo. Za vpis pri nas, boš obvezno potreboval Izpis iz plovnega registra GB. Pred nakupom bi ti svetoval, da prvo urediš to. Potem pa seveda kupoprodajna pogodba oz. račun od kupnje če gre za pravno osebo.
Seveda bi še ti svetoval previdnost pri nakazilu kupnine. Preveri prodajalca.
LP
Malo boš moral pregledat že napisano. Recimo tu: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=177
pa še pod katero temo. Za vpis pri nas, boš obvezno potreboval Izpis iz plovnega registra GB. Pred nakupom bi ti svetoval, da prvo urediš to. Potem pa seveda kupoprodajna pogodba oz. račun od kupnje če gre za pravno osebo.
Seveda bi še ti svetoval previdnost pri nakazilu kupnine. Preveri prodajalca.
LP
-
aleksander67
- Poročnik fregate
Dokumenti, ki so potrebni za registracijo čolna
Zahtevo za vpis čolna vloži lastnik čolna pri Upravi RS za pomorstvo, njeni izpostavi oziroma upravni enoti. Zahtevi je potrebno priložiti listino, ki dokazuje lastništvo čolna in motorja. Listine so:
•račun za čoln oziroma za motor,
•overjena kupoprodajna pogodba (vzorec kupoprodajne pogodbe) za čoln oziroma motor,
•carinska deklaracija za čoln oziroma motor, ki je bil nabavljen v tujini,
•spričevalo (certificate of conformity) o gradni čolna, ki ga izda priznani klasifikacijski zavod,
•listina (document of conformity) o ustreznosti gradnje, ki jo izda proizvajalec.
•potrdilo o izbrisu čolna iz drugega vpisnika,
•dokazilo o sklenjeni pogodbi o zavarovanju (več ->).
http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_colnov/
Zahtevo za vpis čolna vloži lastnik čolna pri Upravi RS za pomorstvo, njeni izpostavi oziroma upravni enoti. Zahtevi je potrebno priložiti listino, ki dokazuje lastništvo čolna in motorja. Listine so:
•račun za čoln oziroma za motor,
•overjena kupoprodajna pogodba (vzorec kupoprodajne pogodbe) za čoln oziroma motor,
•carinska deklaracija za čoln oziroma motor, ki je bil nabavljen v tujini,
•spričevalo (certificate of conformity) o gradni čolna, ki ga izda priznani klasifikacijski zavod,
•listina (document of conformity) o ustreznosti gradnje, ki jo izda proizvajalec.
•potrdilo o izbrisu čolna iz drugega vpisnika,
•dokazilo o sklenjeni pogodbi o zavarovanju (več ->).
http://www.up.gov.si/si/storitve/vpis_colnov/
aleksander67 napisal/-a:Dober večer,prijatelji morjeplovci!
Iskrena hvala za vse dosedanje odgovore,kot pravi star pregovor : !več glav več ve".Bom pa iskreno hvaležen za vse nasvete.
Svetujem da si previden. Sploh če je barka občutno cenejša. Ne boš videl lastnika? Kupi si letalsko karto nizkocenovnega prevoznika in pojdi pogledat! Lahko se ti namreč zgodi da se boš obrisal pod nosom za morebitni avans. Želim vse najboljše.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Preko Ebaya..... hmmm.. najprej pobriši vse začasne datoteke na računalniku ali pa pojdi pogledat na kak drug računalnik, ker zna biti da so mimo tebe prišli do podatkov, ki jih iščeš in boš nasedel na finto, ki z ebay-em nima nič skupnega. Preveri tudi koliko pozitivnih mnenj je imel pri prejšnjih prodajah...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- robibencec
- Štabni praporščak
- Kraj: murska sobota
Previdnost!!!! Kolega je ene sedem osem let nazaj tako "kupil" čoln in je lepo najprej vzel kredit na banki, tistega časa mislim da nekje 1.300.000 sit, in nakazal kot je bilo dogovorjeno. Čoln naj bi mu dostavili na domači naslov v petih dneh, vendar se je teh pet dni nekoliko zavleklo in še danes se vleče. Kredit pa mislim, da je že odplačal. Samo cena čolna je pa bila ful ugodna. Tako da, če mene vprašaš brez osebnega kontakta ne bi kupoval na takšno razdaljo in vrednost, ki jo misliš kupiti.
Mislim,da E-bay ni nevaren,sploh pa če je to nek trgovec,ki ima že veliko prodanih artiklov in ima 100% feedback. Če je pa to en ki nima še nič prodano in ti ponuja tak nakup z vključenim prevozom in prenizko ceno,pa da ima za vsako bolj konkretno vprašanje en kup izgovorov,potem pa čim bolj deleč od tega.
Taki nategi so aktualni na Mobile.de z avti.
Jaz sem preko neta v USA kupil že 2 avta in oba sta prišla bolša kot mi je bilo rečeno. Pa še to...............eden je bil kar veliko denarja.
Taki nategi so aktualni na Mobile.de z avti.
Jaz sem preko neta v USA kupil že 2 avta in oba sta prišla bolša kot mi je bilo rečeno. Pa še to...............eden je bil kar veliko denarja.
E bay
Mene pa zanima zakaj iz Anglije ? Kolikor sem sam gledal so cene plovil v UK vsaj za razliko funt-evro dražji (torej 20%), pogosteje pa še več. Strošek transporta ? Riziko da s čolnom kaj ne bo tako kot treba ? Kupit brez ogleda ?
Tu je res toliko neznank, da ne vem... pa si dobro premislil ?
Tu je res toliko neznank, da ne vem... pa si dobro premislil ?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov