Mnenje za barko SeaWay Arena 740
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mnenje za barko SeaWay Arena 740
Pozdravljeni!
Prosim vse, ki bi karkoli slabega ali dobrega vedeli o barki SeaWay Arena 740, L 95.
Nagledano imam omenjeno barko za primeren denar, vendar jo bo potrebno temeljito obnoviti. Razen servisa na motorju, ki je Yanmar 100 KM z 600 delovnimi urami, je bila barka slabo vzdrževana. Moti me tudi, da motor visi z naklonom pogonske osi. Ne vem, kako je ob takšnem primeru z mazanjem motorja in funkcionalnosti ostalih vitalnih delov? Zanimivo je, da deluje vsa elektrika in lastnik trdi, da ni bilo potrebno še nobeno popravilo stikala ali kakšnega kontakta!
Vem, da je za to polispodrivno plovilo potreben močnejsi motor, lasnik trdi da doseže 16 knots. Pri 10 knots in 2800 o/min pa naj bi bila poraba samo 6 l/h. Skoraj neverjetno!
Ker nimam izkušenj z barkami me tudi zanima na kakšne intervale se menja Volvo ležaj- na pogonski gredi.
Lep pozdrav. Jože
Prosim vse, ki bi karkoli slabega ali dobrega vedeli o barki SeaWay Arena 740, L 95.
Nagledano imam omenjeno barko za primeren denar, vendar jo bo potrebno temeljito obnoviti. Razen servisa na motorju, ki je Yanmar 100 KM z 600 delovnimi urami, je bila barka slabo vzdrževana. Moti me tudi, da motor visi z naklonom pogonske osi. Ne vem, kako je ob takšnem primeru z mazanjem motorja in funkcionalnosti ostalih vitalnih delov? Zanimivo je, da deluje vsa elektrika in lastnik trdi, da ni bilo potrebno še nobeno popravilo stikala ali kakšnega kontakta!
Vem, da je za to polispodrivno plovilo potreben močnejsi motor, lasnik trdi da doseže 16 knots. Pri 10 knots in 2800 o/min pa naj bi bila poraba samo 6 l/h. Skoraj neverjetno!
Ker nimam izkušenj z barkami me tudi zanima na kakšne intervale se menja Volvo ležaj- na pogonski gredi.
Lep pozdrav. Jože
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ugotovil sem lahko samo to, da jo je pod zaporedno številko malo pod 50 projektiral J&J desingn (Jakopini) in je bila ena prodajana na Bolhi.
Oglasa ni več, je pa gor še tumbnail slika - da si sploh lahko predstavljam, kako je zgledala.
Da vidim, če mi uspe iztauhati celo sliko...
Uspe. Oglasa sicer ni več, slike so pa še.
Oglasa ni več, je pa gor še tumbnail slika - da si sploh lahko predstavljam, kako je zgledala.
Da vidim, če mi uspe iztauhati celo sliko...
Uspe. Oglasa sicer ni več, slike so pa še.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Tudi jaz sem se zanimal za Areno, vendar sem ugotovil, da je v bistvu to izpodrivna barka, kar pomeni, da je 16 KN/h iluzija. Koliko mi je znano jo je v polizpodrivca modificiral Event. Drugače je pa barka od zunaj in znotraj skoraj identična Eventu 750, razen dna seveda. Eno areno prodaja AS-boats mislim da za cca. 22.000,00 EUR.
- Marjan Tomki
- Admiral
KN/hsebtop napisal/-a:Tudi jaz sem se zanimal za Areno, vendar sem ugotovil, da je v bistvu to izpodrivna barka, kar pomeni, da je 16 KN/h iluzija.
- Marjan Tomki
- Admiral
Ni se treba nič opravičevati, samo primerne enote uporabljaj.
Če jih namreč ne, se pri malo bolj zapletenih rečeh (kjer imamo opravka s še več različnimi enotaqmi, zaštrikaš in ko skušaš dobiti smiselne enote na koncu izračuna, fališ tudi kje drugje.
Zato je uporabo napačnih enot treba vzeti resno - in mislim da še najmanj boli tistega, ki ga je pri tem polomil in smo ga okrog tega malo podrezali, če se mu nasmejimo.
Vsaj zame to velja (glej moj 'podpis').
Sicer je pa videti, da od tistih, ki se trenutno oglašamo, te oziroma take barke nihče ne pozna dovolj dobro, da bi lahko napisal kaj več.
Če jih namreč ne, se pri malo bolj zapletenih rečeh (kjer imamo opravka s še več različnimi enotaqmi, zaštrikaš in ko skušaš dobiti smiselne enote na koncu izračuna, fališ tudi kje drugje.
Zato je uporabo napačnih enot treba vzeti resno - in mislim da še najmanj boli tistega, ki ga je pri tem polomil in smo ga okrog tega malo podrezali, če se mu nasmejimo.
Vsaj zame to velja (glej moj 'podpis').
Sicer je pa videti, da od tistih, ki se trenutno oglašamo, te oziroma take barke nihče ne pozna dovolj dobro, da bi lahko napisal kaj več.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
sebtop napisal/-a:Marjan, hvala za nasvet. Bom v bodoče pazil na enote. Šk
oda, da ni informacij o barki, ker izgleda res dobro in uporabno.
Marjan L.p javljam se prvič na tem forumu.Čeprav malo pozno upam,da še imaš ARENO 740 in da si jo že uredil.Tudi sam jo imam že 3 leta tisto iz ASbouta.Bilo je kar nikaj dela z njo vendar ni ni žal niti minute ki sem jo vložil v barko.Imela je motor Lombardini 30 KM.z njim sem se vozil 2 sezoni in je bilo BP. Potovalna hitrost pri 2000 obr.5 knot max 7.5 pri3200 obr.Letos sem ugradil(sam)nov lombardini 60 pot.hitrost pri 2000 obr.med 7 in 8 knot max.12 pri3000 s štirikrakim propelerjem 17/17.Če boš to bral mi javi.O tem plovilu kar nekaj vem.Po treh plovnih sezonah po jadranu gor in dol lahko rečem zelo dober čoln v vseh pogojih za dve osebi.
Sicer je zelo star post, komentiram barko na sliki, ta barka je poldeplasmanska barka in ne deplasmanska, z 100HP, gre 16 vozlov brez problemov, poraba 6l je bedarija, lastnik je delil natočene litre z urami, takšna računica je neumna, kot če bi računali porabo avtomobila na uro, dejanska poraba takšne barke pri 3/4 gasa bi bila cca 12-15l /h pri hitrosti cca 13vozlov. Ta barka rabi motor minimalno 150HP in bi šla cca 22-23 vozlov, za to barko je 105 premalo in podhranjeno, tako da upam da je ni kdo od vas na forumu kupil.
Volvo ležaj ima deklarirano življensko dobo 7let, zdrži precej več, vendar menjavo na 7 let priporoča Volvo, mazati ga je potrebno z mastjo vsakih 150ur.
Volvo ležaj ima deklarirano življensko dobo 7let, zdrži precej več, vendar menjavo na 7 let priporoča Volvo, mazati ga je potrebno z mastjo vsakih 150ur.
- Marjan Tomki
- Admiral
Jaz sem Sebtopu v tej temi samo pojasnil zgodbo s pravilno uporabo enot in on se je na koncu strinjal.
O tisti Areni sem pa le malo slišal, tako da jaz tu ne morem pomagati.
O tisti Areni sem pa le malo slišal, tako da jaz tu ne morem pomagati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta