Mnenje za barko SeaWay Arena 740

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

sedna
Višji praporščak
Kraj: laško- pirovac

Mnenje za barko SeaWay Arena 740

OdgovorNapisal/-a sedna » Pe Maj 13, 2011 14:37

Pozdravljeni!
Prosim vse, ki bi karkoli slabega ali dobrega vedeli o barki SeaWay Arena 740, L 95.
Nagledano imam omenjeno barko za primeren denar, vendar jo bo potrebno temeljito obnoviti. Razen servisa na motorju, ki je Yanmar 100 KM z 600 delovnimi urami, je bila barka slabo vzdrževana. Moti me tudi, da motor visi z naklonom pogonske osi. Ne vem, kako je ob takšnem primeru z mazanjem motorja in funkcionalnosti ostalih vitalnih delov? Zanimivo je, da deluje vsa elektrika in lastnik trdi, da ni bilo potrebno še nobeno popravilo stikala ali kakšnega kontakta!
Vem, da je za to polispodrivno plovilo potreben močnejsi motor, lasnik trdi da doseže 16 knots. Pri 10 knots in 2800 o/min pa naj bi bila poraba samo 6 l/h. Skoraj neverjetno!
Ker nimam izkušenj z barkami me tudi zanima na kakšne intervale se menja Volvo ležaj- na pogonski gredi.
Lep pozdrav. Jože
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Maj 14, 2011 14:57

Ugotovil sem lahko samo to, da jo je pod zaporedno številko malo pod 50 projektiral J&J desingn (Jakopini) in je bila ena prodajana na Bolhi.

Oglasa ni več, je pa gor še tumbnail slika - da si sploh lahko predstavljam, kako je zgledala.

Slika

Da vidim, če mi uspe iztauhati celo sliko...

Slika

Slika

Uspe. Oglasa sicer ni več, slike so pa še.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sedna
Višji praporščak
Kraj: laško- pirovac

OdgovorNapisal/-a sedna » Ne Maj 15, 2011 11:48

Marjan, ja to je ta barka. Verjetno je, da je bilo izdelanih zelo malo primerkov. Ko sem gledal barke sem opazil, da je zunanji del isti kot ADRIA 750 in tudi notranji del je isti. Mogoče so ta model prodali Adriji.
Jože
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 15, 2011 13:30

Ima pa zanimiv gredelj ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
sebtop
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sebtop » Če Jun 09, 2011 12:47

Tudi jaz sem se zanimal za Areno, vendar sem ugotovil, da je v bistvu to izpodrivna barka, kar pomeni, da je 16 KN/h iluzija. Koliko mi je znano jo je v polizpodrivca modificiral Event. Drugače je pa barka od zunaj in znotraj skoraj identična Eventu 750, razen dna seveda. Eno areno prodaja AS-boats mislim da za cca. 22.000,00 EUR.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jun 10, 2011 14:27

sebtop napisal/-a:Tudi jaz sem se zanimal za Areno, vendar sem ugotovil, da je v bistvu to izpodrivna barka, kar pomeni, da je 16 KN/h iluzija.
KN/h :?: :wink: :lol:

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
OB717
Kapitan
Kraj: Piran
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a OB717 » Pe Jun 10, 2011 16:25

Marjan Tomki napisal/-a:
sebtop napisal/-a:Tudi jaz sem se zanimal za Areno, vendar sem ugotovil, da je v bistvu to izpodrivna barka, kar pomeni, da je 16 KN/h iluzija.
KN/h :?: :wink: :lol:

sej je napisal, da je iluzija :D :D :D
sebtop
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sebtop » Po Jun 13, 2011 08:19

Če se vam zdi to tako pomembno...
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Po Jun 13, 2011 08:25

Saj je prav napisal - če je govoril o pospešku.
BlueSky
sebtop
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sebtop » Po Jun 13, 2011 08:55

Ne glede na napačno zapisane merske enote, za kar se tistim, ki vas je to močno prizadelo seveda globoko opravičujem, me zanima kaj si mislite o Eventu 750 z Volvom 105 KS? Ima kdo od vas morda izkušnje s tem plovilom?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 01, 2011 04:15

Ni se treba nič opravičevati, samo primerne enote uporabljaj.

Če jih namreč ne, se pri malo bolj zapletenih rečeh (kjer imamo opravka s še več različnimi enotaqmi, zaštrikaš in ko skušaš dobiti smiselne enote na koncu izračuna, fališ tudi kje drugje.

Zato je uporabo napačnih enot treba vzeti resno - in mislim da še najmanj boli tistega, ki ga je pri tem polomil in smo ga okrog tega malo podrezali, če se mu nasmejimo.

Vsaj zame to velja (glej moj 'podpis').

Sicer je pa videti, da od tistih, ki se trenutno oglašamo, te oziroma take barke nihče ne pozna dovolj dobro, da bi lahko napisal kaj več.

sebtop
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sebtop » Pe Jul 01, 2011 09:19

Marjan, hvala za nasvet. Bom v bodoče pazil na enote. Škoda, da ni informacij o barki, ker izgleda res dobro in uporabno.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Avg 20, 2012 17:06

sebtop napisal/-a:Marjan, hvala za nasvet. Bom v bodoče pazil na enote. Šk
oda, da ni informacij o barki, ker izgleda res dobro in uporabno.

Marjan L.p javljam se prvič na tem forumu.Čeprav malo pozno upam,da še imaš ARENO 740 in da si jo že uredil.Tudi sam jo imam že 3 leta tisto iz ASbouta.Bilo je kar nikaj dela z njo vendar ni ni žal niti minute ki sem jo vložil v barko.Imela je motor Lombardini 30 KM.z njim sem se vozil 2 sezoni in je bilo BP. Potovalna hitrost pri 2000 obr.5 knot max 7.5 pri3200 obr.Letos sem ugradil(sam)nov lombardini 60 pot.hitrost pri 2000 obr.med 7 in 8 knot max.12 pri3000 s štirikrakim propelerjem 17/17.Če boš to bral mi javi.O tem plovilu kar nekaj vem.Po treh plovnih sezonah po jadranu gor in dol lahko rečem zelo dober čoln v vseh pogojih za dve osebi.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Avg 20, 2012 23:39

Sicer je zelo star post, komentiram barko na sliki, ta barka je poldeplasmanska barka in ne deplasmanska, z 100HP, gre 16 vozlov brez problemov, poraba 6l je bedarija, lastnik je delil natočene litre z urami, takšna računica je neumna, kot če bi računali porabo avtomobila na uro, dejanska poraba takšne barke pri 3/4 gasa bi bila cca 12-15l /h pri hitrosti cca 13vozlov. Ta barka rabi motor minimalno 150HP in bi šla cca 22-23 vozlov, za to barko je 105 premalo in podhranjeno, tako da upam da je ni kdo od vas na forumu kupil.

Volvo ležaj ima deklarirano življensko dobo 7let, zdrži precej več, vendar menjavo na 7 let priporoča Volvo, mazati ga je potrebno z mastjo vsakih 150ur.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Avg 21, 2012 00:10

Jaz sem Sebtopu v tej temi samo pojasnil zgodbo s pravilno uporabo enot in on se je na koncu strinjal.

O tisti Areni sem pa le malo slišal, tako da jaz tu ne morem pomagati.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta