Naj še jaz opišem svoje izkušnje. V lepem vremenu itak ni problem. V slabem vremenu sem ga jaz že velikokrat uprabljal. Prej sem imel vodotesno torbico in sem ga obesil okoli vratu, tako, da je bil vedno pri roki. Sedaj pa sem kupil zaščitno ohišje z nosilcem, ki je vodotesno, tako da lahko deluje tudi v dežju. Da bi bile kakšne težave ko tipkam z mokrimi prsti po zaslonu, do sedaj nisem opazil večjih težav. Sicer poznam te težave npr. ko na laptopu z mokro roko poizkušaš delati z miško pa ne gre...
Glede lovljenja GPS signala pa v slabem vremenu ni nobenih težav. Uglavnem meni deluje super in ga redno uporabljam na svoji barki. Ima pa tudi kar nekaj prednosti. Imaš internetno povezavo, tako, a lahko na najemu preverjaš tudi vreme, prav tako ti Navionics omogoča, da si ko prideš npr pred marino pogledaš slike marine, jakosti vetrov ter ostale uporabne podatke. Pa še za internet ga lahko imaš.
Kar se tiče povezljivosti z ostalimi napravami nimam nobenih izkušenj. Sem pa slišal, da se dobi vmesnik, tako, da se da tudi to poštimat v kolikor imaš $$$
http://www.navtronic.si/sl/ipad-a-iphone-dodatki
Kar se tiče točnosti se mi zdi, da deluje zelo dobro. Se mi še ni zgodilo, da bi plul mimo otoka, pa bi mi kazalo, da sem se peljal čez. Kar se pri raznih profi zadevah na čarter plovilih dogaja kar pogosto.
Sicer je tako, da jaz ga tudi kadar čartiram vzamem vedno s seboj in ga običajno uporabljam, ker se bolje obnese kot vgrajene naprave.
Prvič zaradi tega ker ga poznam in imam na njem na voljo vse podatke.
Drugič pa zato ker običajno na čarterskih barkah zadeve niso poštimane in kalibrirane meni pa se ne da s tem zafrkavat. Parkrat se je že zgodilo, da prideš na barko pa GPS sploh ne dela. Ok ko jih opozoriš načeloma poštimajo ampak to ni to.
Da ne bo kdo narobe zastopil, da šimfam profi zadeve. Profi zadeva je še vedno profi v kolikor so zadeve ustrezno poštimane.
Lp Andrej