Današnji dan in nasploh jesen je vsaj zame depresivna, brez sonca, vseskozi samo dež. Zato bom malo popestril to turobno vreme z bolj radostnimi slikami.
Tu drugi član posadke uživa v vodi in sploh noče ven.
Paxos Lakka
Lefkas Nidry, privat hiša ob cesti z zelo lepo urejeno okolico
V Nidryju sva srečala tudi ta dva, ki sta se zabavala z mimoidočimi
Ravno tako v Nidryju sva videla to krasno barko, ki vozi turiste na piknike v bližnji zaliv
Ithaka; ko sva plula mimo rta iz Vathyja, sva videla te svetilnike. Seveda prej nisem vedel, zakaj so postavljeni ti objekti. Sprva sem mislil, da so stražni stolpi, pa mi je naš morjeplovec Hrast povedal, da so v davnih časih zvečer notri zakurili, da so imele ladje označeno pot za plovbo.
Zelo lepo urejena obala na Ithaki, Kioni. Vsekakor kraj, ki ga ne smete izpustiti na plovbi po Jonskem morju
Ithaka, Kioni; ribiči razdeljujejo ulov
Kefalonija, Assos, krasen kraj, ki je sicer malce oddaljen od ustaljenih poti
Najbrž ni treba posebej pojasnjevati, kdo je ta možakar.
Ampak tega možakarja pa je redkokdo že srečal? To je mornar na Meganisiju, v Vathyju. Sta si podobna z Odysejem, kajne
Na še eno značilnost na grških otokih ne smem pozabiti. Sprva mi je bilo dokaj čudno pa sem se kar hitro navadil. Tudi na ta način poskrbijo za čisto okolje in morje.
Zelo dobro založena navtična trgovina v mestu Lefkas. Podobnih in večjih je bilo še najmanj pet.
Upam, da sem vam malo polepšal deževni ali sneženi dan