Krog okoli Krka
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Krog okoli Krka
Z boljšo polovico nameravama naslednji teden v primeru lepega vremena obpluti Krk. Obljubim, samo v primeru res lepe napovedi, ker sva zelenca na morju.
Plujeva z gumenjakom 3,7 m in 25 KM, spiva kar na čolnu v spalkah. Predvidoma na boji ali sidru.
Štartava v Novem Vinodolskem proti Senju, potem iz celine do Krka smer Baška in skočiva na Prvič, prvi dan nameravama zaključit v Baški, ki jo že poznam in se bom približno znašel v zalivu kam in kako.
Da ne bova odkrivala tople vode, se raje obrnem na stare morske mačke z vprašanjem kje se še splača ustavit na poti okoli Krka (plan je še Punat in mesto Krk, na vrhu Krka še imam željo skočit do Bakra).
Kar se tiče opreme, gre z nama Blue Chart navigacija, 34 l goriva (motor pije cca. 5 l/h, tako da tankava sproti), telefon, walkie talkie, "elektro" hladilna skrinja in obvezno tenda na čolnu, da naju ne zapeče sonce.
Torej... kaj se še splača pogledat? Še kakšni posebni nasveti za plovbo in pot?
Hvala za nasvete!
LP,
Matic & Simona
Plujeva z gumenjakom 3,7 m in 25 KM, spiva kar na čolnu v spalkah. Predvidoma na boji ali sidru.
Štartava v Novem Vinodolskem proti Senju, potem iz celine do Krka smer Baška in skočiva na Prvič, prvi dan nameravama zaključit v Baški, ki jo že poznam in se bom približno znašel v zalivu kam in kako.
Da ne bova odkrivala tople vode, se raje obrnem na stare morske mačke z vprašanjem kje se še splača ustavit na poti okoli Krka (plan je še Punat in mesto Krk, na vrhu Krka še imam željo skočit do Bakra).
Kar se tiče opreme, gre z nama Blue Chart navigacija, 34 l goriva (motor pije cca. 5 l/h, tako da tankava sproti), telefon, walkie talkie, "elektro" hladilna skrinja in obvezno tenda na čolnu, da naju ne zapeče sonce.
Torej... kaj se še splača pogledat? Še kakšni posebni nasveti za plovbo in pot?
Hvala za nasvete!
LP,
Matic & Simona
Vzhodna stran Krka dokaj nezanimiva vzemita si več časa za zahodno stran,če mislita prespati okoli Baške imata lep zalivček od Baške proti stari Baški.
http://www.panoramio.com/photo/40660414
Pozdravljen!
Krk sem obplul že nekajkrat. Pazi pri štartu. Ura je zelo pomembna. Senjska vrata so vetrovna 200 dni na leto. jaz bi rajši pri Novem prečil na Krk in potem ob obali. Je pa bolj sigurno pičit iz Novega v nasprotno smer. Tu maš bolj zanimivo obalo in si Baško in Prvič pustita za na konec. Pod Krčkim mostom maš nekaj lepih kosov obale, sicer brez sence. Potem pa na drugi strani čudovite Njivice, pa Malinsko in proti Krku, ki ga ne smeta izpustiti. Mogoče bi bilo fajn prenočiti v bližini mesta Krk, ker je poln nočnega življenja, samo ne preblizu centra, ker ni miru. Naprej proti Baški so sami lepi zalivi-Stara Baška itd. Za prečenje proti Senju pa spet izbrati ugoden čas. Jutro je sigurno najbolj primerno.
Krk sem obplul že nekajkrat. Pazi pri štartu. Ura je zelo pomembna. Senjska vrata so vetrovna 200 dni na leto. jaz bi rajši pri Novem prečil na Krk in potem ob obali. Je pa bolj sigurno pičit iz Novega v nasprotno smer. Tu maš bolj zanimivo obalo in si Baško in Prvič pustita za na konec. Pod Krčkim mostom maš nekaj lepih kosov obale, sicer brez sence. Potem pa na drugi strani čudovite Njivice, pa Malinsko in proti Krku, ki ga ne smeta izpustiti. Mogoče bi bilo fajn prenočiti v bližini mesta Krk, ker je poln nočnega življenja, samo ne preblizu centra, ker ni miru. Naprej proti Baški so sami lepi zalivi-Stara Baška itd. Za prečenje proti Senju pa spet izbrati ugoden čas. Jutro je sigurno najbolj primerno.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
lme napisal/-a:Vzhodna stran Krka dokaj nezanimiva vzemita si več časa za zahodno stran,če mislita prespati okoli Baške imata lep zalivček od Baške proti stari Baški.
Sicer pa - kot že imaš v mislih - je vreme pomembno. Ker je tam burja lahko zelo nenadna, je za plovbo kjerkoli blizu pod Velebitom treba vsaj vsak dan , če le mogoče, uč na meteo napovedi (ali kak internet kafe in aladin), pri plovbi takoj pod Velebitom pa najbolje še vsakih nekaj minut en pogled na Velebit (v temi Urnebes na Krku, 8.5.2011 in mislim da v področju za vreme, ali pa v temi vreme v bazi znanja ) je opisano, kaj je tisto, na ker je tam dobro biti pozoren.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
bobiboss napisal/-a:walkie-talkiekaj pa je to?
PMR postaja, ker za VHF še nimam narejenega izpita.
Kar se tiče cerade, imava tendo, upam da bo zadostovala.
Vreme... tega me je malo strah; pri Vinodolskem sem dooooostikrat videl kako se je vreme obrnilo v par minutah, tako da mi je pojem "urnebes" zelo dobro poznan. In ne bi ga rad doživel na tako mali lupinici, kot jo imam.
Kar se tiče poti, sva jo malo spremenila. Senj bova izpustila za drugič, greva iz Vinodolskega direkt do Krka in ob Krku proti jugu.
Kar se tiče napovedi, pa bo z nama laptop in usb-internet, tako da bova pridno spremljala vsako jutro kaj pravijo na HDMZ. Itak pa bom pred izplutjem zaslišal domačine kaj menijo o vremenu za naslednje 3 dni.
Hvala za nasvete!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
PMR pride prav za zvezo med barko v marini in kom ki nakupuje ali v podobnih primerih. Zato, da ni prevelike gneče po kanalih tam, kjer se to veliko uporablja, sta moč in doseg namenoma zelo omejena.
Za drugače je boljše kaj, kar dela z mobitel tehnologijo v čem, kar prenese morsko vodo (o vrečkah it. je že kje drugje napisano). Menda je večina prostora ob obali in otokih sprejemljivo pokrita s signalom.
Sicer pa
in ne pozabita na kak potopis, ko se vrneta 
Za drugače je boljše kaj, kar dela z mobitel tehnologijo v čem, kar prenese morsko vodo (o vrečkah it. je že kje drugje napisano). Menda je večina prostora ob obali in otokih sprejemljivo pokrita s signalom.
Sicer pa
Correct me if I am wrong, please.
Spet se Senja ni potrebno tako bati. Poglej na aladina kakšno bo območje tam ko ga misliš prečit in potem gasa naprej. Sej ne piha burja non stop. Sem bil letos pri senju usaj ene 10-12x ker hodim se kopat v Malo luko.
Poglej napoved kaka je in če ni burja napovedana hop in greš do senja in potem na prvič naprej.
Drugače vzhodna stran je pusta in nimaš kej videt. Zaliv soline in potem imaš naprej zaliv lončarica in se konča do mosta. Pod mostam je mal plažič sam spet ni omembe vredno. Nato imaš kamp pušča pa njivice potem pa malinska. Lahko skočiš še pogledat do Cresa v Belo. Nato pa naprej proti krku. Tam imaš pa že veliko plaž in zalivov
Poglej napoved kaka je in če ni burja napovedana hop in greš do senja in potem na prvič naprej.
Drugače vzhodna stran je pusta in nimaš kej videt. Zaliv soline in potem imaš naprej zaliv lončarica in se konča do mosta. Pod mostam je mal plažič sam spet ni omembe vredno. Nato imaš kamp pušča pa njivice potem pa malinska. Lahko skočiš še pogledat do Cresa v Belo. Nato pa naprej proti krku. Tam imaš pa že veliko plaž in zalivov
Če hočeš nočno življenje žuranje do 8h zjutraj, potem Malinska, definitivno No. 1 daleč naokoli za mlade, imaš kar hočeš od balkanske narodne pa do bolj šminkerskih zadev npr. Boe.
http://www.youtube.com/watch?v=pqiOl-os ... re=related
Jaz sem se malo naveličal že teh zadev tako da mi bolj mir paše
Za kopanje mi je všeč Glavotok, 100m desno od pomola z morske strani je en manjši zapuščen zaliv z majhnim pomolom in je večinoma prost.
Morje je čisto ne tako kot v ostalih bolj naseljenih krajih na Krku.
http://www.youtube.com/watch?v=pqiOl-os ... re=related
Jaz sem se malo naveličal že teh zadev tako da mi bolj mir paše
Za kopanje mi je všeč Glavotok, 100m desno od pomola z morske strani je en manjši zapuščen zaliv z majhnim pomolom in je večinoma prost.
Morje je čisto ne tako kot v ostalih bolj naseljenih krajih na Krku.
Že zgoraj omenjeni Bracol je super varno prenočišče. Enako tudi celotna Puntarska Draga. Tam si lahko ogledaš samostan na otočku Košljun. Ostalo so ti že drugi povedali...
Okrog nočnega življenja je Malinska, čeprav je od letos MOČNO okrnjena, saj so Crossa podrli, začeli zidati Plodine, kar pa je preprečil Todorić (Konzum)... Tipičen Balkanski zaplet...
Nočno življenje je tudi v Krku, Volsonis, Casa di Francopane, Cafeteria, Jungle (za konec, vsaj do 4:30 zjutraj...)
V vseh mestih boš v sili našel tudi privez za tvoj čolniček...
Če te ponoči zagrabi lakota je tu luka Valbiska (trajekt za Cres), kjer do odprti 24/7...
Okrog nočnega življenja je Malinska, čeprav je od letos MOČNO okrnjena, saj so Crossa podrli, začeli zidati Plodine, kar pa je preprečil Todorić (Konzum)... Tipičen Balkanski zaplet...
Nočno življenje je tudi v Krku, Volsonis, Casa di Francopane, Cafeteria, Jungle (za konec, vsaj do 4:30 zjutraj...)
V vseh mestih boš v sili našel tudi privez za tvoj čolniček...
Če te ponoči zagrabi lakota je tu luka Valbiska (trajekt za Cres), kjer do odprti 24/7...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti