Tečaj za VHF GMDSS z izpitom - Morjeplovci
Moderatorji: moderator2, moderator
Vem, da je tema že mimo vendar bi potrebovala nekaj nasvetov.
za 17. 9. sem se prijavila za opravljanje izpita VHF GMDSS. Mam pa problem, da ne vem kje dobiti gradivo in sumulator. Baje se da to dobiti, vendar jaz ga še nisem uspela pridobiti. Je mogoče kdo, ki je tako dober in bi mi pomagal do tega priti. Iskati sem začela že prej, da ne bo huda ura dan pred izpitom.
Čeprav je na našem faksu to zelo popularno
Prosila bi tudi za info kako poteka sam izpit, kaj je potrebno znati!
Hvala za vse nasvete in pomoč!
za 17. 9. sem se prijavila za opravljanje izpita VHF GMDSS. Mam pa problem, da ne vem kje dobiti gradivo in sumulator. Baje se da to dobiti, vendar jaz ga še nisem uspela pridobiti. Je mogoče kdo, ki je tako dober in bi mi pomagal do tega priti. Iskati sem začela že prej, da ne bo huda ura dan pred izpitom.
Prosila bi tudi za info kako poteka sam izpit, kaj je potrebno znati!
Hvala za vse nasvete in pomoč!
Vprašanja je veliko in točni odgovor zahtevajo od tebe. Ni časa za razmišljat, dobesedno streljaš odgovore. Verjetno tudi, zaradi same situacije, ki bi jo mel, če bi se ti kaj takega zgodilo. Tako, da če se ne učiš ni šans narest. Se pa da tudi brez predavanj, tako kot jaz. Obvezno pa moraš pogledati navodila od simulatorja, ki jih imajo na spletni strani!
- kako preklopim na postaji iz 25W na 1W, koliko ima dometa v Nm.
- potem črkuj ime
- zakaj uporabljamo kanal 13
- kater kanal uporablja kapetanija koper, kako jo še lahko pokličemo...
- kako pokličeš nujni klic in procedura ter kako ga prekličemo.
- vrste klicov: nujni klic,....
- kaj je MMSI, kako pokličeš grupo npr. jadrnic
- pa še eno vprašanje tako da te lovijo: ko odaš nujni klic te vpraša, kaj vi oddate reševalni postaji. Lepo odgovoriš, pozicijo, uro, MMSI, situacijo npr. Fire,.... Potem te pa vpraša, no poglejte na ekran, kaj vidite
Moraš odgovoriti, kaj ni nastavljeno, da ni oddana pozicija in čas, namreč simulator ma vse 0. Sledeče vprašanje, kaj sedaj naredite? Spet odgovoriš.
Znati moraš vse, dejansko preveri tvoje znanje in kako bi se znašel, če bi bil v tej situaciji (pod nek pritisk te postavjo, ker maš enega izpitnika, ki te skos pod pritisk daje dejmo dejmo nč nebomo čakali, no kaj je odgovor ni časa, ....). Tako, da z polovičnim znanjem nikar na izpit, ker se bo slabo izteklo.
Upam, da sem vam kaj pomagala
- kako preklopim na postaji iz 25W na 1W, koliko ima dometa v Nm.
- potem črkuj ime
- zakaj uporabljamo kanal 13
- kater kanal uporablja kapetanija koper, kako jo še lahko pokličemo...
- kako pokličeš nujni klic in procedura ter kako ga prekličemo.
- vrste klicov: nujni klic,....
- kaj je MMSI, kako pokličeš grupo npr. jadrnic
- pa še eno vprašanje tako da te lovijo: ko odaš nujni klic te vpraša, kaj vi oddate reševalni postaji. Lepo odgovoriš, pozicijo, uro, MMSI, situacijo npr. Fire,.... Potem te pa vpraša, no poglejte na ekran, kaj vidite
Znati moraš vse, dejansko preveri tvoje znanje in kako bi se znašel, če bi bil v tej situaciji (pod nek pritisk te postavjo, ker maš enega izpitnika, ki te skos pod pritisk daje dejmo dejmo nč nebomo čakali, no kaj je odgovor ni časa, ....). Tako, da z polovičnim znanjem nikar na izpit, ker se bo slabo izteklo.
Upam, da sem vam kaj pomagala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti