Nakup gumenjaka okrog 4 m+motor do 20 ks (4t)

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Dec 10, 2011 21:55

Frčoplan :lol:
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Dec 11, 2011 09:44

Je kar precejšnja razlika pri gumah s trdim dnom in sestavljivimi zadevami kar se moči potrebne za glisiranje tiče.

Po izkušnjah bi rekel, da sestavljive gume prej glisirajo, vendar gredo potem slabše, gume s trdim podnom pa rabijo več moči da prilezejo ven, vendar potem grejo bolje.

M40 (ki ni ravno lahek čoln) + jaz (tudi nisem ravno lahek 90+) in T4.5 = glisiranje. Pač če je glisiranje to, da se krmni val odlepi od čolna in vidiš drsino vode potem sem glisiral. Res sem se na začetku malo prestavljal po čolnu pa vendar... je glisiralo. 4-ka na obrate in akcija.

Gumenjak ki ga imam sedaj, (5m, plastika) rabi 12-13 vozlov da ven prileze. Potem hitrost pri kateri glisira pade.

Js bi pri 3.95m gumi in 20 KM 4T Hondi preklel ravno slednjo -> in to zgolj zaradi teže ki jo ima. To je zelo težko za nosit in prekladat v avto. Sigurno pa bo takšna kombinacija služila svojemu namenu, verjetno predstavlja "next step".
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Dec 12, 2011 09:12

Ko čoln zglisira , zglisira in to preprosto čutiš na motorju. Je pa tudi res, da praktično vsaka guma glisira že po naravi(razen, če jo naložiš do plafona) in ne izpodriva. No, pri novejših in večjih pa se tube praktično ne dotikajo vode. 20KM mora s pravo izbiro elise(korak) porinit vsako 4m gumico iz vode.
Vse premalo se posveča pozornosti na korak elise, ki je zelo pomemben. Vsi proizvajalci motorjev imajo ponavadi lestvico koraka elis in zraven za kakšen čoln je ta(korak) namenjen in to ti pove vse. Res pa je tudi, da nas poskušajo prodajalci lepo nategnit in ponujajo izvenkrmne motorje z nepravim-prevelikim korakom in potem čoln, ko si sam gre, ko raketa, ko imaš pa koga še gor pa sploh iz vode ven ne pride.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov