konzervans spray na bloku - s cim odstraniti?

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

konzervans spray na bloku - s cim odstraniti?

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 02, 2012 19:56

Pozdravljeni...

Ker mi bo v prihajajocem januraju rahlo dolgcas bi scistil blok na izvenkrmnem motorju. Vsa leta je bil uporabljen un spraj, ki je strašno grd za videti.

Zanima me, s cim gre to dol. Sam sem poskusil z nekim kislinskim cistilom(za ciscenje felten), z bazičnim čistilom, brake cleaner in bencinom. Z bencinem nekako gre, vendar je potrebno drgniti se pa se, kar pa ne pride v postev saj je veliko kotov...

Ima kdo "recept" prosim,
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Jan 02, 2012 20:44

Poskusi z chaincleanerjem za motorske verige :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 08, 2012 13:45

Ne gre dol...

Po obcutku to ni neka mast ampak mi deluje bolj, kot kaksen vosek, ker spraska se dol sicer zelo lepo, rezimo z izvijacem, samo tako ne morem dat dol, ker je prevec in tudi praske lahko ostanejo...

Kisline ne reagirajo, niti solna ne...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Jan 08, 2012 15:01

Če je res vosek kot praviš potem probaj z dekonzervansom, ki se drugače uporablja za dekonzervacijo novih avtomobilov.

To je tak bel gost šampon ki ga našpricaš ali pa namažeš po motorju in pustiš kakšne pol ure da vse zmehča, potem pa opereš z štrajfiksom.

Včasih se ga je dalo dobiti v KIKO Domžale ali Radomlje, nekaj takega, lahko pa vprašaš tudi v kakšni avtopralnici.

Lp
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 08, 2012 17:01

recimo spray za pranje motorja ne pomaga nic...

Mastno ni nic, ce z nihtom ali izvijacem popraskam gre lepo dol v kompletu, se nekako odlušči, vendar samo na delu, kjer popraskam...

Bi bilo mogoče, da je povoskan??
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Jan 08, 2012 17:13

Sprej za čiščenje motorja je čistilo, ta dekonzervans je pa prav namenjen odstranjevanju voska.
Pozabil sem kako točno se imenuje, če pa boš poklical v KIKO pa bodo zagotovo vedeli za katero čistilo gre. Belo gost pa še smrdi povrhu. Ponavadi se ga je dobilo v 20 l posodah.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 08, 2012 17:24

Bom še to probal...

Moram najti katero AH, ker 20l je malo veliko za "klik na srečo"

Hvala obema
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jan 09, 2012 00:03

Kikota poznam, tako da lahko vprašam,če bi šla kakšna manjša količina oz litr ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 09, 2012 00:28

Jutri bom vprasal kolega, ki ima nove avtomobile...

Ce ne bom dobil bom pa tebe prosil, ce se da kaj dobiti..., da ti ne morim takoj v startu.
Ce pa se to ne ima pa foerch "samo" 10l kante :P
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jan 09, 2012 14:44

Če imaš novejši motor z veliko elektronike raje odmisli ta poseg, ker bo preedrago! Tudi v avtomobilski industriji so prenehali z pranjem motorjev.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 09, 2012 14:54

oi, hvala za nasvet, sem/ga bom uposteval...
Nimam ravno top tehniko, imam pa ze cdi vzig...

Naredil bom kompromis. Cistilo(ce bo seveda delovalo) bom apliciral lokalno z čopičem, nato bom "zvapal" z mini parnim čistilcem...

Seveda ne po vzigu, tam tudi nimam napacanega konzervansa(hvala bogu).

Tex danes dobim antikonzervans, tako, da se ti najlepše zahvaljujem za ponudbo.

Tudi vsem ostalim zaenkrat hvala za nasvete, upam, da bo delovalo, ker sem ze malo obupan.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jan 09, 2012 16:17

Ne vem zakaj te tako moti, zaščiten motor, če je bilo to narejeno na novem je to zelo dobra zaščita. (dobr sedaj si verjetno že nekaj dol praskal in čudno izgleda) Saj antifouling daleč od tega da lepo deluje na čolnu, pa ga vseeno pacamo gor zaradi zaščite. Moj tohatsu ima že tovarniško neko zaščito kot vosek in če bi bilo potrebno ga bi že na servisu odstranili.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 09, 2012 16:58

A pošteno povem???

Folk tega na motorju NI navajen, mene nič ne moti, sem celo zadovoljen, ker spodaj je motor res kot nov... Na ven se pa itaq nič ne vidi...
Enostavno zgleda grdo, zgleda, kot bi bil motor star, zanemarjen itd... Ta "vosek" je take cudne posrano rumene barve in tisti, ki je sprical z njim ni popolnoma nic sparal z njim... Po ceveh, po ohisju znotraj, po kablih do svečk... po pokrovu ventilov, pokrovu jermena, po šibki za olje, zamasku za olje...
Ja in kjer so vijaki tega ni vec in zgleda, kot da je vse razjahano :)

bom naredil kako sliko before-after(če rata) :?
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Jan 09, 2012 17:18

tako je! Men gre to isto na živce ko zgleda pol use šlampast... Nekako to primerjam s tem ko majo ljudje prevleke v avtu na sedežih zato da so sedeži lepi ko avto prodajo sami pa se vesčas vozjo v tisti nagubani nelepi šlampariji :D
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 09, 2012 17:28

Marcel_Mastnak napisal/-a:tako je! Men gre to isto na živce ko zgleda pol use šlampast... Nekako to primerjam s tem ko majo ljudje prevleke v avtu na sedežih zato da so sedeži lepi ko avto prodajo sami pa se vesčas vozjo v tisti nagubani nelepi šlampariji :D

You got the point!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov