če sem mogoče odprl novo temo ki ze obstaja me opozorite in z veseljem jo bom prestavil tja kamor spada
Hvala in lep pozdrav
Damjan
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
jonyyy napisal/-a:kolko si pa dal za motorno gred in l bat me zanima ? T4 se da sfrizirati na kar velike konje , ampak problem je v avspuhu kateri nima dovolj hlajenja ko presežeš neke konje. vodno hlajenje avspuha pri 4 ki ni narejeno za friziranje . Tu je lep primer friziranega tomosa http://www.youtube.com/watch?v=5xCLWw31hQw.
vseeno mislim da se je v tako friziranje neumnost spuščat . zgubiš tisti pravi čar tomos 4 ke ki 30 let deluje brez problemov .
mamaMicka napisal/-a:Ne razumem tole najbolje z izpuhom, zakaj bi prevroc izpuh slabse delal. Recimo jaz sem imel celo izpuh iz inoxa ki je bolje zadrzeval toploto...
Problem izpuha je resonanca, ki je ni...
Trunkelj, ce si car naredi zunanji izpuh, pa bi imela tvoja 4ka 10+ konj
jonyyy napisal/-a:hvala si bom pogledal . mamamicka baje naj bi se avspuh stopil .. čene pa zunanji avspuh so tudi že predelali , ampak potem si pa skoraj kot na apn 6ki po zvoku, ker ni več dušenja v vodi ...
vbistvu sem samo 2x t4 šravfal ,rihtam bolj 18 ke pri katerih je pa friziranje malo težje , ker pač nimajo glave , tudi drugega karburatorja nevem če bi se dalo dobiti za njih .
upam da bi tvoj kolega uspel zrihtat tudi kakšne 55mm obročke za 18 ko![]()
veste mogoče do kakšnih mer delajo L bate ? bi blo super jih met na 18 kisamo dvomim da se dobijo .
za pivo velja![]()
lp
Trunkelj napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Ne razumem tole najbolje z izpuhom, zakaj bi prevroc izpuh slabse delal. Recimo jaz sem imel celo izpuh iz inoxa ki je bolje zadrzeval toploto...
optimist si pa hecn ....zunanji auspuh ja lipnik že tako ljudje komej čakajo da gredo na počitnice jest bom pa se z tistmu ropotal pol da res nebodo mel mera pre mano hehe
glede auspuga je pa zato ker ga odzunej ne hladi zrak tako kot se hladi pri motorjih(automatik,4-ke....) se pri izvenkrmnem motorju hladi z vodo se sprasujes zakaj ....zato da nebi pregraval alumini ker bi barva otpadala pa se temperatura bi se bistveno povečala pri sami masini in seveda da ne stopi oziroma poskodune tesnil (gumice,semeringi )itd....moje mislenje če mam narobe me naj kdo popravi
L.P
Damjan
jonyyy napisal/-a:imam 3 18 ke . in 2 za dele . in še en tomos 4 , kater itak nikoli ni štimal 100% . 2 18ke imam na čolnu elan 495 f. nekih friziranj nisem delal na 18kah . sem pa vsem naredil kompletne generalke. vsi ležaji motorja, pete , pumpe, obročki , ojnični ležaji . tako da špilajo kot nove![]()
račun ? misliš dokumente od 18tk ? imam 2 18 ki upisane na čoln .
si pa eden redkih , vem da so se dobile čisto nove zapakirane 18 ke po hrvaški za 600 eur še nekaj let nazajsedaj jih ne sledim več .. no na elanu 300 boš tudi 18 ko lahko probal
Trunkelj napisal/-a:jonyyy napisal/-a:imam 3 18 ke . in 2 za dele . in še en tomos 4 , kater itak nikoli ni štimal 100% . 2 18ke imam na čolnu elan 495 f. nekih friziranj nisem delal na 18kah . sem pa vsem naredil kompletne generalke. vsi ležaji motorja, pete , pumpe, obročki , ojnični ležaji . tako da špilajo kot nove![]()
račun ? misliš dokumente od 18tk ? imam 2 18 ki upisane na čoln .
si pa eden redkih , vem da so se dobile čisto nove zapakirane 18 ke po hrvaški za 600 eur še nekaj let nazajsedaj jih ne sledim več .. no na elanu 300 boš tudi 18 ko lahko probal
hehe misliš poletel ja bomo probal vse kakor ....kako se pa kaj motor odnese glede izvedbe in koliko bencina pije zadeva ?
koliko pa delas mesanice mislim s katerimi olji mas kaka posebna ali zadostuje stihl ali husquarna ?
mamaMicka napisal/-a:Trunkelj napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:Ne razumem tole najbolje z izpuhom, zakaj bi prevroc izpuh slabse delal. Recimo jaz sem imel celo izpuh iz inoxa ki je bolje zadrzeval toploto...
optimist si pa hecn ....zunanji auspuh ja lipnik že tako ljudje komej čakajo da gredo na počitnice jest bom pa se z tistmu ropotal pol da res nebodo mel mera pre mano hehe
glede auspuga je pa zato ker ga odzunej ne hladi zrak tako kot se hladi pri motorjih(automatik,4-ke....) se pri izvenkrmnem motorju hladi z vodo se sprasujes zakaj ....zato da nebi pregraval alumini ker bi barva otpadala pa se temperatura bi se bistveno povečala pri sami masini in seveda da ne stopi oziroma poskodune tesnil (gumice,semeringi )itd....moje mislenje če mam narobe me naj kdo popravi
L.P
Damjan
No ja, saj dusilci tudi obstajajo... moj ima 95db na 1,5m pri 11.000 rpm, tako, da teh skrbi ne bi bilo...
Zaradi hlajenja sprasujem ja, ker ne vem... voda sigurno hladi bistveno bolj, kot zrak. Ne vem kako je narejen T4 ali ima tako masiven izpuh in se tisci bloka, da bi se lahkokaj pregrelo...
Semeringi so v bloku, gumice pa se ne stopijo kar tako. Ne vem pa katera barva bi odpadala?
jonyyy napisal/-a:vzame kaj moči ta dušilec ? barva dvomim da bi odpadala ker je taka ki zdrži temperaturo , ampak avspuh hladi šibek pretok vode , katerega potisk propelerja porine do bloka . in zato bi se vse pregrelo (predvidevam) zunanjih avpushov pa se nebi lotil , pokvariš uporabnost motorja nekakokakšno starino za par eur bi si mogel kupiti in probati kaj sfrizirati .
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti