Požar v marini Punat
Moderatorji: moderator2, moderator
Tukaj je še ena tema z istim naslovom in vsebino, ki sem jo zaklenil in sedaj nadaljujemo samo tukaj spodaj.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 195#154195
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 195#154195
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Tale izjava me čudi... kljub temu, da izklopijo elektriko, si po mojem noben model ni priključil grelca na inverter. Če je to Đek izjavil sem jaz pecikel. Lahko pa da je 24ur.com raca pri prevodu. Ker če si v marini lahko izklopijo celo marino, kar pa ne pomeni, da izklopijo uporabnike, ki so v marini.
Sodni izvedenec Đek Šurija, ki sodeluje v preiskavi, je za Jutarnji list povedal, da dvomi, da bi kdo podtaknil požar, saj je marina Punat dobro varovana in ima tudi videonadzor. "Ljudje pogosto preko dneva delajo na svojih barkah, potem pa tudi prespijo. Najverjetneje je eno osebo, ki je spala na barki, zeblo in si je vklopila grelec, ki je bil priključen na inverter. Slednji 12 voltov na ladji spremeni v 220 voltov, kar pa je zelo nevarno," pojasnjuje Đek.
Sodni izvedenec Đek Šurija, ki sodeluje v preiskavi, je za Jutarnji list povedal, da dvomi, da bi kdo podtaknil požar, saj je marina Punat dobro varovana in ima tudi videonadzor. "Ljudje pogosto preko dneva delajo na svojih barkah, potem pa tudi prespijo. Najverjetneje je eno osebo, ki je spala na barki, zeblo in si je vklopila grelec, ki je bil priključen na inverter. Slednji 12 voltov na ladji spremeni v 220 voltov, kar pa je zelo nevarno," pojasnjuje Đek.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
V glavnem situacija je taka, kot vedno v podobnih primerih... Med ljudmi kroži 30 različnih zgodb, vse so "kao" iz prve roke...
Zanimivo je tudi, da so slovenski "komentatorji" na portalih skrajno našpičeni proti lastnikom in jim prav vsi privoščijo kako je super, da je "bogatašem/tajkunom" pogorela barka... Hrvatje so se tokrat precej bolje odrezali in skoraj ni skrajno negativnih mnenj. Še huje je to, kar je danes splošna praksa, karkoli se zgodi, ljudje takoj govorijo, da človek ni bil več sposoben plačevati leasinga... To mi gre počasi na K***!!! Saj ne rečem, kakšna barka je šla mogoče res na otok ali na dno s tem namenom, samo vsaka pomorska nesreča, še posebej 15 in več let starih bark, pa ni ravno problem lastnika z leasing obrokom!!!
V glavnem zagorelo je, zakaj točno se še ne ve. Od kolegov, ki so nekateri tudi zaposljeni v Marini Punat sem slišal, da definitivno ni podtaknjeno, da naj bi bila res neka elektrika kriva. Vendar na "ziher" pa še vedno nihče ne ve!
Zanimivo je tudi, da so slovenski "komentatorji" na portalih skrajno našpičeni proti lastnikom in jim prav vsi privoščijo kako je super, da je "bogatašem/tajkunom" pogorela barka... Hrvatje so se tokrat precej bolje odrezali in skoraj ni skrajno negativnih mnenj. Še huje je to, kar je danes splošna praksa, karkoli se zgodi, ljudje takoj govorijo, da človek ni bil več sposoben plačevati leasinga... To mi gre počasi na K***!!! Saj ne rečem, kakšna barka je šla mogoče res na otok ali na dno s tem namenom, samo vsaka pomorska nesreča, še posebej 15 in več let starih bark, pa ni ravno problem lastnika z leasing obrokom!!!
V glavnem zagorelo je, zakaj točno se še ne ve. Od kolegov, ki so nekateri tudi zaposljeni v Marini Punat sem slišal, da definitivno ni podtaknjeno, da naj bi bila res neka elektrika kriva. Vendar na "ziher" pa še vedno nihče ne ve!
OK, pustmo to da so Slovenceljni ploskali da so zgorele barke njihovih sodržavljanov, folklora. Po mojem je šlo za uno varianto ko za flaško rujnega, mornarji periodično priklapljajo barke na 220, pol pa useka kak iztrošen akumulator in mamo šou. Nikomur ne privoščim, sicer se zgodi, upam samo prijatelji da ste imel kasko, ker marina če diči ruke od toga, to ste lahko ziher, kljub temu da jim plačate vsako leto juhuhu..... 
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta