DR.E napisal/-a:Pa jaz tega enostavno ne morem verjet.... prav zavidam vam. Sam sem zadnjič enega ven potegnil, vmes sem skoraj zmrznil, ligenj pa mi je s tinto posvinjal vse mogoče stvari... pa menda povedal ostalim, da naj gredo drugam.
Ko sem ga dal v posodo, da bi ga konkretno spral na pomolu, pa mi je še tistega odnesel galeb. Sem pa slednji prizor uspel slikat. Zgledalo je, kot da bo odnesel lignja s skledo, pa se je na koncu odločil samo za meso...
"Vodne podgane" odnesejo vse kar je odmaknjeno za več kot je doseg roke. Mamicu jim .......
Ko ga zapnem ga enostavno brez ustavljanja privlečem do barke na površje. Potem malo popustim cca pol metra, da se zopet napolni z vodo. Tako dvakrat trikrat in pri tem spusti več ali manj vso zalogo črnila. Nato ga dvignem toliko, da ima glavo ven iz vode. Takrat je praviloma obrnjen pravilno, da ima "turbo" lijak na dol. Zopet se izbrizga in potem je brez vode v sebi in ne more nič več svinjat s špricanjem. Dvignem ga iz vode, in primem med glavo in trupom, obvezno nad vodo in ne v barki, da če bi še kaj nabijal enostavno ne more. Pok v večjo posodo-kanto v kateri je tudi nekaj vode. Obvezno s pokrovom, da se popolnoma očisti. To je to. Morda je, opažam pri manj izkušenih, prevelika želja spravit lovino čimhitreje v kanto in malce nespretnosti je potrebno, da je barka štala od črnila.
Zgodi se tudi "najboljšim"
Recimo vsak 300ti se malo zmuzne in popestri zadevo.
Za uspešen lignjelov je potrebno "trpeti"!
Mraz, dež, nepremočan veter, ki brije in gre do kosti, so stalnica.
Vstajanje, ko gredo žurerji spat in vztrajanje do takrat, ko gredo žurerji spet v "lajf" da rezultate. Pa še nekaj "malih tajni velikih majstora" in rezultat ne izostane.
LP
.