NA POMOČ!!! KAKO BI OČISTIL TE MADEŽE NA GUMENJAKU
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
NA POMOČ!!! KAKO BI OČISTIL TE MADEŽE NA GUMENJAKU
Gumenjak je PVC YAM-310S star 8 let
Zadeva je sledeča. Lansko sezono je bil gumenjak pred uporabo očiščen s čistilom STARBRITE in se ga je dalo kar lepo očistiti (bil skoraj popolnoma bel in sem bil zadovoljen). Nakar so se po 10 dnevni uporabi v morju in na soncu začeli na gumi počasi pojavljati madeži sprva rumeni in nato vedno bolj rdeči. Ker tam ni bilo pri roki kakšnega namenskega čistila sem te madeže na hitro počistil z acetonom in je bilo ok nekaj časa, nakar so se madeži spet začeli pojavljati. Čoln je bil v vodi skupno skoraj 3 mesece. Kadar so se začeli pojavljati madeži sem vedno za silo na hitro očistil z acetonom in je za nekaj časa pomagalo. Po končani uporabi je bil gumenjak očiščen in spakiran za transport. Po 20 dneh sem ga doma razpakiral in znova napihnil ti madeži so pa postali še hujši... PRILAGAM SLIKE ... PROSIM ZA PREDLOGE KAKO OČISTITI TO SVINJARIJO ...
upam da sem bil dobolj izčrpen ... hvala
Zadeva je sledeča. Lansko sezono je bil gumenjak pred uporabo očiščen s čistilom STARBRITE in se ga je dalo kar lepo očistiti (bil skoraj popolnoma bel in sem bil zadovoljen). Nakar so se po 10 dnevni uporabi v morju in na soncu začeli na gumi počasi pojavljati madeži sprva rumeni in nato vedno bolj rdeči. Ker tam ni bilo pri roki kakšnega namenskega čistila sem te madeže na hitro počistil z acetonom in je bilo ok nekaj časa, nakar so se madeži spet začeli pojavljati. Čoln je bil v vodi skupno skoraj 3 mesece. Kadar so se začeli pojavljati madeži sem vedno za silo na hitro očistil z acetonom in je za nekaj časa pomagalo. Po končani uporabi je bil gumenjak očiščen in spakiran za transport. Po 20 dneh sem ga doma razpakiral in znova napihnil ti madeži so pa postali še hujši... PRILAGAM SLIKE ... PROSIM ZA PREDLOGE KAKO OČISTITI TO SVINJARIJO ...
upam da sem bil dobolj izčrpen ... hvala
čiščenje
To je PVC in si ž šminko zaključil. Življenska doba cca 6let, če te še pelje nad vodo je super, sicer pa razmišljaj o zamenjavi. 
z vetrom v laseh
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Bom preveril ko utegnem, ampak aceton je za marsikaj precej agresivno topilo. Čisto mogoče je, da tvoj PVC ni bil odporen nanj in si prav s tem 'čistilom' načel površino tako, da se je umazanija lahko prijela in zažrla vanj.
Če je to res (načeta površina) ne bo dovolj očistiti, ampak bi bilo treba obnoviti površino (in je vprašanje, če se splača).
Bi pa pomagalo, če bi se dalo kako priti do navodil (izdelovalec, model, material... če ni no-name).
Še vedno se spomnim, da sem v nekem navodilu za en PVC 'gumenjak' naletel, da na material ne sme priti krema ali olje za varovanje kože pred sončenjem, in od takrat dalje rajši ne rečem nič na pamet.
Če je to res (načeta površina) ne bo dovolj očistiti, ampak bi bilo treba obnoviti površino (in je vprašanje, če se splača).
Bi pa pomagalo, če bi se dalo kako priti do navodil (izdelovalec, model, material... če ni no-name).
Še vedno se spomnim, da sem v nekem navodilu za en PVC 'gumenjak' naletel, da na material ne sme priti krema ali olje za varovanje kože pred sončenjem, in od takrat dalje rajši ne rečem nič na pamet.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Roberth1 napisal/-a:Kaj pa če bi našel tisto zadevo, ki je poskrbela za tako barvo in obdelal celo gumico. Pričel bi do unikatne gumice (oranžne oker barve).
??
po moje je rezal cigl in je prah prišel na "top šit kineski PVC" oprosti gustafson
sam ne nekih topil uporabljat ker bo vse skupaj steklo na tla
Marjan
za tega ne rabiš navodil, na žalost gre za ceneni pvc mislim, da 1100Dtex ali še celo manj
mislim, da bo treba stvar zaenjat
gustafson napisal/-a:hehehe
problem je v tem da je bil gumenjak še letos 3 mesece na morju čisto ok. Ta rdeča barva se je bolj izrazito začela pojavljati šele oktobra ... sploh ne vem od kod je prišla. Sumim da nekako po čiščenju s STARBRITE-om pred sezono. Neka kemična reakcija verjetno.
gustafson mislim, da jemaš večji problem
kaj, če bi ti odpeljal to na Dinos in kupil gumenjaka kot se spodobi npr. od Cibro-ta
Znan pojav
Imeli smo Yam 380s, prvih par sezon je bilo še vredu, potem pa mislim da so se fleki začeli pojavljat po uporabi Starbrite-a. Mogoče je čistilo preveč agresivno in smo preveč načeli oz uničili PVC in ga potem sol in sonce uničita? Kakorkoli, na koncu sezone sem uporabil vsa možna čistila, a tega ne dobiš več dol. Je pa tudi kvaliteta teh Yamahinih gumenjakov na samem dnu...
p.s.: vprašanje koliko je sploh še varna ta tvoja gumica... če me spomin ne vara, je površina tubusov hrapava, ti pa si jo z acetonom zglancal že do te mere, da je gladka. Aceton in PVC je no go
p.s.: vprašanje koliko je sploh še varna ta tvoja gumica... če me spomin ne vara, je površina tubusov hrapava, ti pa si jo z acetonom zglancal že do te mere, da je gladka. Aceton in PVC je no go
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost