ALPIN NT OVE KRANJ - vedno dovolj elektrike na plovilu

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator2, moderator, Matejc

matjazjan
Poddesetnik

ALPIN NT OVE KRANJ - vedno dovolj elektrike na plovilu

OdgovorNapisal/-a matjazjan » To Feb 26, 2013 11:27

PODATKI PODJETJA:
    ALPIN NT OVE
    Marko Žibert s.p.
    Koroška cesta 27, 4000 Kranj
    Tel.: 059 059 067
    Mbt.: 051/410 706
    E-mail: info@alpin.si
    www.alpin.si

Na kratko o podjetju:

Alpin NT je podjetje, ki se na trgu aktivno umešča na področje svetovanja, izobraževanja, inženiringa, prodaja vrhunske opreme in izdelkov vodilnih proizvajalcev s področja izkoriščanja obnovljivih virov energije.
    Seveda v naši ponudbi najdete ogromno proizvodov, ki so namenjeni prav ljudem, ki veliko svojega prostega časa preživijo na morju.

Prodajni program:

Akumulatorji
    Baterije Ultracell UCG ( smo generalni distributer za SLO in Hrvaško ).

Slika

Izdelane so v GEL tehnologiji z AGM separatorji, kar jim omogoča večjo vzdržljivost pri zagonih električnih naprav v primerjavi z klasično GEL tehnologijo.

TAB - katalog v pripravi

Vetrni generatorji:
    Ruthland ( generalni distributer za SLO in Hrvaško )

Slika

Inverterji, regulatorji:

Victron Energy ( inverterji, inverter charger, regulatorji, diode, cyrix-i )
    Slika
Sončne celice in pohodni moduli:

Morjeplovci smo iznajdljivi in veliko stvari postorimo sami, včasih pa nam druge obveznosti ali obseg del to onemogoča. Zaupajte nam lokacijo vašega plovila in vrsto del, morda vam bomo lahko predlagali enega izmed naših poslovnih partnerjev - izvajalalcev.

Obveščamo vas, da ravno zaključujemo z urejanjem internetne strani. Na zavihku PRENOSI boste lahko dobili Data Sheet za ves prodajni program ALPIN NT OVE.

Na voljo smo vam za vsa morebitna vprašanja!
Nazadnje spremenil matjazjan, dne To Mar 05, 2013 00:24, skupaj popravljeno 7 krat.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Feb 26, 2013 11:48

reklame sodijo na desno. lp
matjazjan
Poddesetnik

odgovor

OdgovorNapisal/-a matjazjan » To Feb 26, 2013 12:15

Spoštovani!

Hvala za opozorilo! Reklamni in strokovni članek z pripadajočimi fotografijami bomo objavili na portalu v naslednjih dneh. Potrudili se bomo, da bodo samo stroka in primeri dobre prakse in upam, da nam bo vsem čim bolj koristilo. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje tudi vnaprej.

Mirno morje in dober veter!
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Feb 26, 2013 12:39

ok
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Feb 26, 2013 17:52

Vse pod kontrolo! :wink:
Pešekan, hvala za skrb! Malo sem jaz zamočil, ker nisem sam odprl te teme. Alpin NT nas podpira, za kar sem se lastniku Marku že tudi večkrat zahvalil na forumu. Tudi kar nekaj Morjeplovcem je že zrihtal solarno ropotijo in to po posebni ceni. :wink:

Tako da samo dodajam, če rabite solar in vse kar paše zraven za na vašo barko, bo Alpin NT pravi naslov. Sicer ne bo vedno najcenejši, ker ima v ponudbi tiste najdražje celice Solara in Sunware, ki so še Made in Germany. :lol: Se pa najde tudi kaj cenejšega...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Feb 26, 2013 18:36

Ja men je tudi zrihtal stvari po morjeplovski ceni,samo so še v garaži,da me za elektrarno ne obdavčijo
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: ALPIN NT OVE KRANJ - vedno dovolj elektrike na plovilu

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Feb 27, 2013 18:52

Tole je Markova barka mini-12 - petka - in je med tistimi, s katerimi se mi (JKBohinj in 'gostje') preganjamo (večinoma) po Bohinjskem jezeru.
Slika

Zdaj je poštiman prvi prispevek v temi in zato sem to, kar bi bilo zdaj spodaj ponovljeno, umaknil.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Mar 05, 2013 15:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Feb 27, 2013 19:27

Potem pa mi naj nekdo pove če mi naredi panele skupne moči recimo 450wp, ampak širine max 700mm, opcijo imam, da so dolžine cca 420cm...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Feb 27, 2013 20:38

polanc napisal/-a:Ja men je tudi zrihtal stvari ....

Tudi jaz sem upal, da bom dodatno elektrificiral tist čeber. Mi je admin dal kontakt. Ampak, ko sem majstru razložil 24V, pa štiri banke, pa ... Ni bilo več ne duha ne sluha :twisted:

Tolk o resnosti in ažurnosti omenjene firme :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 27, 2013 21:01

Glede 24 V ni nobenega problema... Samo 2 panela vežeš zaporedno!

Glede reglerja za 24 V ni nobenega problema, vsi boljši reglerji se itak sami prilagodijo na 12 ali 24 oziroma sami pogruntajo napetost akujev... Vzemi MPPT regler, ker se to spodobi za tako barko, pa še pri 24V oziroma dveh panelih zaporedno si precej nad deklarirano napetostjo...

Štiri banke pa znajo biti problem! Tega reglerji nimajo! Večina jih je za eno banko, nekateri pa so za 2 banki, kjer lahko nastavljaš prosentualno koliko gre v katero banko. Ponavadi 95% v servisno in 5% v štartno...

Za kaj pa imaš 4 banke? Vsak motor štartno, pa servisna, pa še bowthruster? Če je tako, potem štartne z lahkoto dopolnjuješ preko schottky diode in žarnice, kot je opisal NT v enem od prispevkov... Simple! Za servisno in bowthruster pa uporabiš regler z dvema izhodoma in je rešeno. Lahko pa uporabiš navaden regler in tudi za bowthruster dodaš enako diodo in žarnico kot za štartne.

Sila preprosta rešitev, pa deluje ko šus! Če ne verjameš, pa vprašaj NT! :wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Feb 27, 2013 21:05

kr en napisal/-a:
polanc napisal/-a:Ja men je tudi zrihtal stvari ....

Tudi jaz sem upal, da bom dodatno elektrificiral tist čeber. Mi je admin dal kontakt. Ampak, ko sem majstru razložil 24V, pa štiri banke, pa ... Ni bilo več ne duha ne sluha :twisted:

Tolk o resnosti in ažurnosti omenjene firme :roll:

Alo, ne se ti u elektriko petljat, sej veš da sta na Vi :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Feb 27, 2013 21:11

Mam rešitev :idea:

Dve kitajski celici bom kupu za 30€, pa sam začel nekaj vezat, pa prćkat. Vmes bom nenehno spraševal o požaru v Punatu in kako imam super zavarovano barko. Pol bojo pa že sosedje stvar vzel v svoje roke in zrihtal, da bo prav :P
:lol: :lol: :lol:
matjazjan
Poddesetnik

Živjo kr en

OdgovorNapisal/-a matjazjan » Sr Feb 27, 2013 22:57

Hvala za opozorilo. Ne vem, kdaj sva tako slabo komunicirala. Upam, da ti v prihodnje dam boljše odgovore. Če ti ni težko mi prosim daj na info@alpin.si najino korespondenco, da vidim, kje sem zamočil, saj načeloma nimam navade puščat stvari odprtih :oops:
Sicer je moj odgovor zelo enak admin. Tudi s štirimi bankami morda ni potrebno vztrajati.
matjazjan
Poddesetnik

Živjo DR.E

OdgovorNapisal/-a matjazjan » Sr Feb 27, 2013 23:16

Željene moči na tej površini sam ne znam sestavit je pa blizu :P

Ta pocen varianta: Če imaš prostor za 4 panele 1070*680mm, 80W dobiš 320W, dodava še MPPT tracker in je to to.

Dražja: 3 paneli po 130W 1500*680mm dobiš 390W + mppt tracker
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Feb 28, 2013 06:37

Se ti javim, hvala.
Btw, govorila sva po telefonu jeseni, ko sem rekel, da se mi mudi.
Verjetno sem se napačno izrazil. Imam 4 akumulatorje z 180 Ah vezane zaporedno po 2 in 2. Od njiju sta dva servisna, dva pa štartna.
Običajno nimam težav z energijo, ker za potrebe kuhanja in ostalega dnevno gonim agregat po nekaj ur in mi napolni AKUje. Težava je preko zime. Ko tudi, če izklopim vse varovalke mi pobira nekaj štroma (0,2A zazna Victron).

Zato bi bil mogoče problem rešen, če bi polnil le servisne AKUje. Štartna pa le vsak mesec po enkrat s priklopom na 220V.?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov