atilone napisal/-a:Nikakor pa ne prenašam ljudi, katere je Zagreb poslal v Istro in Dalmacijo na ključna mesta, ker so njihovi. In ravno tile ljudje, po direktivi iz Zagreba, so razprodali tujcem vašo obalo in se niso ozirali na to ali boste imeli službo ali ne.
Istra in Dalmacija sta vedno bile neke vrste avtonomne pokrajine in to je šlo Zagrebu najbolj v nos. Mislim , da ti kot bivši policaj tudi dobro veš , kdo je napredoval po činih, kdo pa ne.
Na katere osebe iz Zagreba mislis?
Jaz ne poznam nobenega ki je v Istro prisel iz ZG in je tukaj prodaval zemljo??
Po zadnjih statistikah samo 40% zemlje v Istri je ostalo za prodati, torej ni prodano.
Ce prides v Premanturo ali Medulin vidis da je vse prodano in da so povsod slasticarne in apartmanizacija. Potem pa domaci grintajo da so jih zajebali.
Nisem bil samo policaj, sem bil tudi v JNA in HV. Napredovanje po cinih je slo kako je kome odgovarjalo in je samo u domeni interesa. Enako kot politicarima.
Pa se nekaj, kako sem se pogovarjal z katerimi iz Slovenije so vsi imali enako teorijo o meji na morju, nobeden pa ni zastopil tematiko, vse so nabiflali iz cajtungah. (cisto za info, jaz sem na faxu imel predmet "medunarodno pravo mora" se davnih osemdesetih let)