kateri avto?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » Ne Jan 11, 2009 23:49

Kupi AUDI A4 avant, seveda 2,0TDI, pa boš najbolj zadel. To je odličen avto, ki se ne kvari, pa še izguba vrednosti je minimalna.
Lp,T
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Jan 12, 2009 08:12

"Mažko pravi: "Kupi AUDI A4 avant, seveda 2,0TDI, pa boš najbolj zadel. To je odličen avto, ki se ne kvari, pa še izguba vrednosti je minimalna."

Mažko, rajnka "juga" je bila zakon": imel si avto dve leti, ga prodal in za isti denar si lahko kupil novi avto-to je bila prava ekonomija, ha...ha... Danes ti pa v trgovini kar povejo: "prvo leto izgubiš pri avtu recimo 17%, drugo leto 16% itd."
Torej, najbolj logično je kupiti dve ali tri leta star avto. Drugi bodo rekli: "Jaz samo novega!". Takšni smo. Različni pač.
"Dalmatino povišču pritrujena"
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jan 12, 2009 09:53

Jaz sem kupil pet let staro Marea Weekend ( Fiat ). Čisto na začetku me je pustila na cedilu ( na parceli :) ). Ni hotla več zalaufat. Po treh dneh :shock: izkanja napake na servisu ( iztočasno prodajalcu ), so poklicali iz Maribora nekega stručkota. Prišel je lepo oblečen z kovčkom, ga priklopil na računalnik, rekel tuljava na tretji svečki , pokasiral ( od prodajalca) in šel. Računalnik enostavno ni pustil motorju zagon, ker bi prišlo do okvare.
Naslednji dan sem ženo takoj včlanil v AMZS. Pri okvari bi se še jaz nekako znašel, ona pa panika telefoni itd. No moram potrkat, od takrat je vse lepo mirno. Z 115-imi konji, pa tudi pospeškov pri prehitevanju ne manjka. Vožnja pa je tudi zelo prijetna. Prostora pa veeeeliko.
Moram pa povedat, da naredim mogoče 20 % teh kilometrov kot Admin in ostali, kateri so službeno na poti, ker za kratka "skakanja" imam Astro in mi čisto zadošča.
LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jan 12, 2009 16:25

da posredujem odgovor glede tega ali se splaca na sp ali ne...

Tako kot pri ostalih stvareh je tudi pri tem potrebno preračunati, kaj se vam bolj splača. V primeru, da imate veliko kilometrov se vam mogoče bolj splača, da avto kupite kot fizična oseba in si obračunavate kilometrino (se nabere več stroškov). Pa tudi pravi papirni vojni evidenc se izogneš na ta način.
Nekje sem zasledila, da se osebni avto ponavadi splača, če si kupiš kakšen boljši avto preko 40.000 eur - pri tem stroški kr nanesejo (amortizacija, stroški zavarovanja, vzdrževanja). Seveda pa je potrebno pazit, da si vodite evidenco kje si se vozil in zakaj si se vozil. Na podlagi evidence o službenih in privatnih vožnjah se določi razmerje med privatnimi in službenimi vožnjami. Sorazmeren del stroškov vozila (amortizacija, vzdrževanja, gorivo, registracija, cestnina, zavarovanje..), ki se nanaša na privatne vožnje, davčno ni priznan.

Najvišja predpisana stopnja amortizacije je 20%. V določenih situacijah pa se lahko pokaže, da osnovnih sredstev ni vedno smiselno amortizirati po najvišjih možnih stopnjah, pač pa je bolj smiselno ugotoviti dejansko življenjsko dobo vozila in temu primerno določiti amortizacijsko stopnjo. Res, da si z vključitvijo čim večjega deleža nabavne cene vozila znižujete davčno osnovo, vendar pa ima npr. pri prodaji vozila le-ta še neko tržno vrednost (saj še ni odsluženo), ki pa vam ob prodaji oziroma ob iznosu v gospodinjstvo predstavljala prihodek. V kolikor boste vozilo amortizirali po bolj realni amortizacijski stopnji, bo vaš strošek amortizacije letno sicer manjši (in s tem večja davčna osnova), vendar pa boste imeli v knjigovodskih evidencah še določeno neodpisano vrednost, zaradi katere bo prihodek ob iznosu vozila v gospodinjstvo oziroma ob prodaji, manjši.

Na vsa vaša vprašanja dobite odgovor tudi v članku, ki ga najdete na naslednji spletni povezavi:

http://209.85.129.132/search?q=cache:FAS0L73TQoEJ:www.infosvet.si/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D1734%26Itemid%3D84+osebni+avto+in+s.p.&hl=sl&ct=clnk&cd=10
mažko
Kapitan

OdgovorNapisal/-a mažko » Po Jan 12, 2009 23:22

Rabuni, niti pod razno nisem mislil novega, kajti to pa je stran metanje denarja. Še vedno se najbolj splača kupit 2-4 leta starega Audija. Sem pa
pristaš te znamke iz preprostega razloga - je zelo trpežen in nemško udoben. Raje nekaj cekinov več, pa maš mir.

Lp,T
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » To Jan 13, 2009 10:09

[quote="racman"]da posredujem odgovor glede tega ali se splaca na sp ali ne...

Se čisto strinjam s teboj! Potrjuješ moja dejstva nekaj sporočil nazaj.
Je ogromno dejavnikov, ki vplivajo na odločitev. (dejavnost, poslovni rezultat, kakšna potreba po vozilu, tip vozila, papirnata vojska,........)

Mogoče bi dodal še to, da je razlika tudi v tem ali je vozilo tovorno ali osebno. Ker če je tovorno in na pravno osebo, potem imaš DDV refundiran kar je velik plus.

LP Klemen
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » To Jan 13, 2009 13:21

zdravo!
Imel audija A4 karavan, 1.9 TDI, 140KM, letnik, kupljen nov, prodan po 5 letih zelo ugodno, 150.000 brez problemov, udoben in kakovosten avto. Za tem VOLVO V50 2.OD, tudi zelo dober dober avto, a malo slabši od AUDI-ja. Trenutno FORD S-MAX v primerjavi s prejšnjima dvema kar "reven" avto, a v končni fazi 10.000 evrov cenejši..
Zaključek: ob rednem servisu bodo sigurno vsi od naštetih naredili 200.000 ali več, so pa razlike med njimi kar velike v kakovosti, dizajnu...
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Jan 13, 2009 15:52

Mitja P napisal/-a:Pale povej v kateri trgovini si kupil tako poceni materijal. Bom še jaz začel tam kupovat :D :D :D :D

mitja sošolc mi zrihta ki je mehanik pa ma mal rabata(evroton)
rabuni
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Jan 14, 2009 07:38

Soncius pravi:
"Imel audija A4 karavan, 1.9 TDI, 140KM, letnik, kupljen nov, prodan po 5 letih zelo ugodno, 150.000 brez problemov, udoben in kakovosten avto. Za tem VOLVO V50 2.OD, tudi zelo dober dober avto, a malo slabši od AUDI-ja. Trenutno FORD S-MAX v primerjavi s prejšnjima dvema kar "reven" avto, a v končni fazi 10.000 evrov cenejši.."

imava podobne izkušnje: tudi sam sem imel tako avdija 100 quattro, pa a 4 TDI in še kakšnega passata in zdaj Ford s-max titanium. Zame je le izvedba titanium primerljiva z audijem: čeprav tudi audi ni več kar je nekoč bil. V detajlih se pojavlja veliko več napak kot nekoč. Motor je bil vedno dober še posebno TDI, bencinski pa malo manj dober če ga primerjam recimo z hondinim bencinskim motorjem enake moči in istega letnika. Mimogrede: latniska beseda audi! pomeni poglej! Še vedno je po dizajnu krasen avto.
Šef razvojnega centra v audiju, mi je na nekem srečanju že leta 1996 v Ingolstadtu pritrdil moji trditvi, da ima recimo honda civic 1.6 VTI (dvojno odpiranje ventilov) neprimerno boljši motor kot moj takratni audi 2.3 quattro. Če pa gledam obdobje zadnjih 25 let pa je audi seveda v špici in bi mu ob bok postavil hondo (le malo manj varna je)

"Klemzi", imaš prav ko praviš, da je pametno kupiti dve do tri leta star avto, tudi sam mislim tako, pa čeprav sem zadnji avto kupil nov. Včasih mora človek odstopiti tudi od kakšnega svojega pravila. Pozdrav vsem!
Uporabniški avatar
MIHOLD
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a MIHOLD » Če Jan 15, 2009 02:32

Zanimivo, sami "dekovci" ste tuki skor :lol:

Kaj pa BMW? :twisted:
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Če Jan 15, 2009 06:51

Pravijo da je dober avto!jaz ga ne kupim nikoli več.Sem kupil novega 316i bencin l. 2000.Toliko okvar ,da človek verjeti ne more.In še servis obup.Kdor jih hvali ima srečo,ali pa jaz veliko smolo.Povem pa lahko ,da nisem edini!
rabuni
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a rabuni » Če Jan 15, 2009 10:11

Citat:
"akisek":Pravijo da je dober avto!jaz ga ne kupim nikoli več.Sem kupil novega 316i bencin l. 2000.Toliko okvar ,da človek verjeti ne more.In še servis obup.Kdor jih hvali ima srečo,ali pa jaz veliko smolo.Povem pa lahko ,da nisem edini".

Akisek, kar praviš je tvoja izkušnja. Na splošno pa so BMW zagotovo odlični avtomobili. Moj brat vozi že leta BMW 5 in ker imajo pri hiši več avtomobilov je zdaj nekaj časa vozil audi a6, pa mi je revno včeraj dejal, da ni enak BMW-u 5. Ampak pravim, izkušnje so različne. Nekateri imajo lahko tudi smolo; žal si jo imel tudi ti. V prihodnje ti želim več sreče. lp
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Če Jan 15, 2009 13:07

Rabuni,se strinjam s tabo,saj cena tudi pove,da mora biti dober avto.Verjemi mi ,da sem imel veliko avtomobilov,vendar pa me je na cesti pustil samo kakšen yugec in pa BMW !!Zato sem razočaran,drugače je to avto,ki ima izredno obliko!Vsem želim prijetno vožnjo brez okvar pa naj bo Audi,Bmw,Renault...
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Če Jan 15, 2009 13:16

Zdravo!
Kar se tiče okvar vam povem da se dogaja svašta...: oče je imel MB S320 CDI, pri 20.000 km gre avt.menjalnik k vragu, pred tem Audi A8 4.2. pa parkat neke malenkosti, enkrat odpove klima, enkrat sveti lučka za vzmetenje, enkrat za...... Tako da.... Ima pa sedaj BMW 730D, cca 160.000 pa zaenkrat teče kot urca..
mirodj
Poročnik korvete
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a mirodj » Če Jan 15, 2009 14:02

Jeseni kupil bmw x5, 3.0d avtomatik, l.2003, odlično ohranjen, 130000 km, servisna knjiga, :P , šel 3x do portoroža, crknil menjalnik :( ...
drugače odličen avto, menda ta serija ima hibo na menjalniku, menjalnik je pa GM :?:

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost