Pa se je začelo - začasni uvoz v RH?????
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Edino korist s HR zastavo boš verjetno imel, da te ne bodo ustavljali in spraševali ali imaš urejene carinske formalnosti, kar bo pri ostalih zastavah letos verjetno pogosteje, potem pa vedno manj.
Tvoja izkušnja dokazuje točno to o čemer sem pisal, da če te ni v nobeni evidenci si free! Vozi se po mili volji, s seboj pa imej T2L.
Tvoja izkušnja dokazuje točno to o čemer sem pisal, da če te ni v nobeni evidenci si free! Vozi se po mili volji, s seboj pa imej T2L.
No, tale T2L sem zrihtal na carini. Res so prijazni in vse brez tezav. Sedaj pa na Hrvasko in nov problem - oprostitev velja le za coln in notranji motor, ne pa za izvenkrmnega. Pa nikogar ne zanima, da gre za 150km, ki je trdno pritrjen na coln. To pomeni, da gumenjaki in podobni, mirno placamo davek, samo zato, ker smo bili take budale in smo na 1.7.2013 na Hrvaskem zapravljali nas denar. Pocasi me ze mineva
Na T2L imam tudi motor, enako kot na vpisnem listu. Od dveh sem že slišal isto, torej, da je davek, ko pa sem brskal na internetu pa sem našel še tole, glej na koncu.
http://www.animo.hr/hrvatski/naslovnica_1/
torej, ali je kdo (in kje) uspel v redu urediti, če je imel izvenkrmni motor?
http://www.animo.hr/hrvatski/naslovnica_1/
torej, ali je kdo (in kje) uspel v redu urediti, če je imel izvenkrmni motor?
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
Danes sem se pogovoril z nekim špediterjem, ki je nekako pristal na ceno 120 eur + PDV = 150 eur v kunah. Pogoj je najmanj deset kvalitetnih strank, kar pomeni vsi dokumenti:
-T2L (dobiš na carinarnici v SLO)
-skani iz vpisnika čolnov (dokaz za več kot 8 let)
-potrdilo o carinski številki iz marine (dobiš v marini)
-popis inventarja na barki (dobiš v marini)
-kopija pogodbe z marino (mislim da ni nujno)
-vpisni list čolna (lastni dokumenti)
-OIB (hrvaška davčna številka, dobiš na hrv. davčnem uradu)
-slike barke
in seveda brez nejasnih variant (USA, neplačani davki bark direktno iz Nemčije).
Dosedaj me je na ZS kontaktiralo 7 ljudi, upam da imajo vsi urejene dokumente. Rok zbiranja prijav na ZS podaljšujem za dva tedna, torej do 4. aprila ali pa še dalj. Torej če ste zainteresirani, si pridobite dokumente in potem bomo nastopili skupaj.
pozabil sem še omeniti: velja za carinarnice Rijeka in Pula.
Če se vam ne da ukvarjati z tem cirkusom, ali pa nimate vseh dokumentov lahko seveda odštejete več in špediterji vam bodo z veseljem vse uredili. Kolega z nejasnim statusom je baje odštel 400 eur in sedaj ima vse urejeno (tako pravi).
Če pa seveda kdo doseže bolj ugodno ponudbo kot jaz, naj prosim takoj obvesti ta forum. Upam, da bomo sčasoma našli najbolj ugodnega ponudnika.
-T2L (dobiš na carinarnici v SLO)
-skani iz vpisnika čolnov (dokaz za več kot 8 let)
-potrdilo o carinski številki iz marine (dobiš v marini)
-popis inventarja na barki (dobiš v marini)
-kopija pogodbe z marino (mislim da ni nujno)
-vpisni list čolna (lastni dokumenti)
-OIB (hrvaška davčna številka, dobiš na hrv. davčnem uradu)
-slike barke
in seveda brez nejasnih variant (USA, neplačani davki bark direktno iz Nemčije).
Dosedaj me je na ZS kontaktiralo 7 ljudi, upam da imajo vsi urejene dokumente. Rok zbiranja prijav na ZS podaljšujem za dva tedna, torej do 4. aprila ali pa še dalj. Torej če ste zainteresirani, si pridobite dokumente in potem bomo nastopili skupaj.
pozabil sem še omeniti: velja za carinarnice Rijeka in Pula.
Če se vam ne da ukvarjati z tem cirkusom, ali pa nimate vseh dokumentov lahko seveda odštejete več in špediterji vam bodo z veseljem vse uredili. Kolega z nejasnim statusom je baje odštel 400 eur in sedaj ima vse urejeno (tako pravi).
Če pa seveda kdo doseže bolj ugodno ponudbo kot jaz, naj prosim takoj obvesti ta forum. Upam, da bomo sčasoma našli najbolj ugodnega ponudnika.
Tex napisal/-a:Če se odjaviš, in odpluješ v Slo, te ne morejo imeti več prijavljenega, saj si se odjavil, se ti ne zdi ?
A sedaj boste pa rekli, da se sploh odjavit oz zapustit skladišča ne smeš ?
ne smeš zapustit marine, ker je to carinsko skladišče, brez zaključka postopka
(v primeru da ti poteče privez te ne pustijo ven, seveda lahko dnevno pluješ..)
fertik
Evo koncal postopek in sicer v marini Punat ....
T2L pa kopijo pogodbe ter overjena kopija osebne , ter pooblastilo za spediterja.
Nic rabil slik , popisa inventarja itd....
Postopej je bil 190,00 eur in nic vec.
lp
T2L pa kopijo pogodbe ter overjena kopija osebne , ter pooblastilo za spediterja.
Nic rabil slik , popisa inventarja itd....
Postopej je bil 190,00 eur in nic vec.
lp
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
T2L dokument si lahko napišeš sam na obrazec starega ECL-a, vzorec lahko pošljem na email, potem pa neseš skupaj s prilogami:
- račun ali kupoprodajno pogodbo z izkazanim DDV-jem
- plovno dovoljenje
- kopija osebne izkaznice
- lahko še kaj če imaš
na katero koli izpostavo ali urad carine v sloveniji in ti nikjer ne bodo nič računali. Skratka zadeva je zastonj!
Ne pa 190€..kar je čisti nateg hrčkov.... T2L se uradno ne zaknjiži v sistem temveč samo evidentira. Itak pa je ta dokument kr nekaj, ker nima nobene pravno podlage, saj T2L dokument ne predstavlja nobenega potrdila o plačilu davka, temveč le potrdilo o poreklu blaga.
To je to!!!
- račun ali kupoprodajno pogodbo z izkazanim DDV-jem
- plovno dovoljenje
- kopija osebne izkaznice
- lahko še kaj če imaš
na katero koli izpostavo ali urad carine v sloveniji in ti nikjer ne bodo nič računali. Skratka zadeva je zastonj!
Ne pa 190€..kar je čisti nateg hrčkov.... T2L se uradno ne zaknjiži v sistem temveč samo evidentira. Itak pa je ta dokument kr nekaj, ker nima nobene pravno podlage, saj T2L dokument ne predstavlja nobenega potrdila o plačilu davka, temveč le potrdilo o poreklu blaga.
To je to!!!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Sploh ni res.... ker ni več cro carine pa slo carine, ker je vse v enem sistemu... ni ti treba hodit nikamor, ker je kao "T2L" zaknjižen in ima EU MRN številko...
Vse ostalo je lari fari, ko pa bodo na to prišli nemci in avstrijci pa bo zadeva itak padla, ker to je kaprica hrčkov! Ni nikjer zapisano v EU-lexu, da je ta obrazec potreben, ker če je potreben za plovilo, ki ima veljavno plovno dovoljenje, zakaj potem ni potreben za avto, ki ima veljavno prometno dovoljenje? A bodo to tudi zahtevali?
PS... usluge carine niso nikjer več plačljive...
Okoli dokumenta T2L pa tako... je namenjen temu, da blago s poreklom EU tranzitira države, ki niso v EU, torej recimo iz Slovenije v Romunijo, čez srbijo... na meji ga odpreš, vknjižiš in potem na meji v romuniji zapreš. Kar pomeni,d a je blago prišlo tja in ohranilo status. Dokumenti, ki ostajajo odprti so s strani vlagatelja v prekršku, v kolikor se ne zaprejo v skladu z rokom zapiranja.
Zato obrazca nikoli ne smeš odpreti, temveč je samo evidentiran....
Vse ostalo je lari fari, ko pa bodo na to prišli nemci in avstrijci pa bo zadeva itak padla, ker to je kaprica hrčkov! Ni nikjer zapisano v EU-lexu, da je ta obrazec potreben, ker če je potreben za plovilo, ki ima veljavno plovno dovoljenje, zakaj potem ni potreben za avto, ki ima veljavno prometno dovoljenje? A bodo to tudi zahtevali?
PS... usluge carine niso nikjer več plačljive...
Okoli dokumenta T2L pa tako... je namenjen temu, da blago s poreklom EU tranzitira države, ki niso v EU, torej recimo iz Slovenije v Romunijo, čez srbijo... na meji ga odpreš, vknjižiš in potem na meji v romuniji zapreš. Kar pomeni,d a je blago prišlo tja in ohranilo status. Dokumenti, ki ostajajo odprti so s strani vlagatelja v prekršku, v kolikor se ne zaprejo v skladu z rokom zapiranja.
Zato obrazca nikoli ne smeš odpreti, temveč je samo evidentiran....
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
DR.E
Prosim če lahko zagotovo potrdiš, kar si napisal. Če si to že naredil, prosim napiši še enkrat bolj podrobno kako, da bomo to lahko naredili tudi ostali. Tako ni nobenega problema, brezveze se torej razburja množica Nemcev in Avstrijcev na boot.de. Jasno, da se nobenemu ne plačuje kar nekaj. Vem pa, da so meni na carini na letališki v Lj. rekli da to rešuje carina v čigar državi se to rešuje. No sedaj pa res ne vem, kdo govori resnico.
Prosim če lahko zagotovo potrdiš, kar si napisal. Če si to že naredil, prosim napiši še enkrat bolj podrobno kako, da bomo to lahko naredili tudi ostali. Tako ni nobenega problema, brezveze se torej razburja množica Nemcev in Avstrijcev na boot.de. Jasno, da se nobenemu ne plačuje kar nekaj. Vem pa, da so meni na carini na letališki v Lj. rekli da to rešuje carina v čigar državi se to rešuje. No sedaj pa res ne vem, kdo govori resnico.
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Pa kaj moram nekaj potrjevat? Zakaj že?
Tukaj imaš obrazec, ki sem ga napisal sam in evidentiral na carini....
http://www.geotermal.si/beneteau/T2L.jpg
Pa ga ne more bit carinika. ki ti reče naj to narediš nekje drugje, ker so dolžni izdat dokument v kolikor se vse ujema in imaš vse dokumente, sicer ti ga morajo uradno zavrnit in ne rečt da ga ne moreš dobit!
Vsak, ki prenese dokument mora pa obvezno na geotermal.si še nekaj naročit...
LP dr.E
Tukaj imaš obrazec, ki sem ga napisal sam in evidentiral na carini....
http://www.geotermal.si/beneteau/T2L.jpg
Pa ga ne more bit carinika. ki ti reče naj to narediš nekje drugje, ker so dolžni izdat dokument v kolikor se vse ujema in imaš vse dokumente, sicer ti ga morajo uradno zavrnit in ne rečt da ga ne moreš dobit!
Vsak, ki prenese dokument mora pa obvezno na geotermal.si še nekaj naročit...
LP dr.E
.
Samo rahel popravek trditve.
Več ali manj ima DR.E prav.
Kar se tiče carine pa nima prav. Da ne bi kdo izgubil kakšne stave za šankom, hihihihi!
Vse članice so obdržale carinsko službo! Zaradi pošte, mejnih prehodov na letališčih in lukah. Prav tako imajo carinsko službo za izvoz v nečlanice EU-ja.
LP
.
DR.E napisal/-a:Sploh ni res.... ker ni več cro carine pa slo carine, ker je vse v enem sistemu... ni ti treba hodit nikamor, ker je kao "T2L" zaknjižen in ima EU MRN številko...
Samo rahel popravek trditve.
Več ali manj ima DR.E prav.
Kar se tiče carine pa nima prav. Da ne bi kdo izgubil kakšne stave za šankom, hihihihi!
Vse članice so obdržale carinsko službo! Zaradi pošte, mejnih prehodov na letališčih in lukah. Prav tako imajo carinsko službo za izvoz v nečlanice EU-ja.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
mali brodski
- Kapitan korvete
Vse kar je napisal Dr.E drži. Sam sem izpolnil obrazec im ga na carini v Mariboru potrdil brez problemov, še več , bili so zelo prijazni in to sem opravil v roku pet minut , le prej sem poklicalda da so pridobili podatke iz lučke kapitanije Koper. Vse je potekalo gladko. Tudi o T1 in T2 je vse tako kot je napisal Dr.E. Sam sem imel opravka z T1 in T2 pri svojem vsakodnevnem delu . To kar hočejo sosedje je čista ......... ki jo hočejo izkoristit, tako kot vedno!!!!! Lep pozdrav
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov