Pozdravljeni
A ima gdo izkušnje glede izdelave krmila jadrnice lista iz inoxa.
lp
list krmila
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ne boš zadel profila.
Predlagam, da daš na 3D rezkar zrezkat sredico iz namenske 80 do 100 kg/m3 PVC pene in to vakumsko obležeš z steklom in vinilestrom. Med rezkanjem upoštevaj debelino laminata in kitanja z epoksi kitom.
Profil je po moje E836 špica za krmilo.
Je pa vprašanje koliko bi bilo tako krmilo cenejše od kupljenega originala.
Predlagam, da daš na 3D rezkar zrezkat sredico iz namenske 80 do 100 kg/m3 PVC pene in to vakumsko obležeš z steklom in vinilestrom. Med rezkanjem upoštevaj debelino laminata in kitanja z epoksi kitom.
Profil je po moje E836 špica za krmilo.
Je pa vprašanje koliko bi bilo tako krmilo cenejše od kupljenega originala.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
MAR-SOL napisal/-a:a je kdo že delal krmilo iz inoxa, moje je namreč polno vode in razmišljam o inox izvedbi.vsaka informacija je dobrodošla
Leta nazaj sem imel skoraj enak problem - a tisto krmilo je imelo na osi navarjene profile (trakove - s cca 15 - 20 cm razmakom), ki so oblikovali list krmila.
Moja rešitev... izrezali smo vso peno in poliester, dokler ni ostala samo inox oblika in ponovno zapolnili. Mislim da z airexom, potem pa čez spet zlaminirali - samo da tokrat z epoxy-jem.
Še vedno drži - in je kot novo, po mnogo letih.
Rok-11 napisal/-a:MAR-SOL napisal/-a:a je kdo že delal krmilo iz inoxa, moje je namreč polno vode in razmišljam o inox izvedbi.vsaka informacija je dobrodošla
Leta nazaj sem imel skoraj enak problem - a tisto krmilo je imelo na osi navarjene profile (trakove - s cca 15 - 20 cm razmakom), ki so oblikovali list krmila.
Moja rešitev... izrezali smo vso peno in poliester, dokler ni ostala samo inox oblika in ponovno zapolnili. Mislim da z airexom, potem pa čez spet zlaminirali - samo da tokrat z epoxy-jem.
Še vedno drži - in je kot novo, po mnogo letih.
Tudi jaz sem imel takšno težavo in podobno saniral, po 4 letih še vedno drži.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 1stofficer, sandokan in 0 gostov