mercury mariner 25/50 l.93
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
mercury mariner 25/50 l.93
Ta vikend sem prvic sprobal coln in ne dela rikverc....ko dam komando na r coln zglisira namesto da bi sel nazaj. Prav tako mi v poziciji N se vedno malo obraca propeler sam to me ne moti tolko kot da ne gre vzvratno. Preveril sem zajle in so cele. Kje naj zacnem oz kaj bi bilo lahko narobe? Prejsnji lastnik mi je zagotovil da je njemu normalno delalo. Je mozno da bi kaj premaknu pri iztikanju pete ko sem menjal impeler in dihtunge al je problem v sami peti?
glej video od 50 sekunde dalje.Če ta vijak ni pravilno privit, nepravilno deluje prestava nazaj in naprej.
https://www.youtube.com/watch?v=gaFkGbC ... -J09GWiCAt
Testiraš tako, da daš v "neutral" takrat se propeler mora vrteti na roko. Potem daš v reverse, takrat se ne sme vrteti, če ga zavrtiš z roko. Isto je za naprej.
https://www.youtube.com/watch?v=gaFkGbC ... -J09GWiCAt
Testiraš tako, da daš v "neutral" takrat se propeler mora vrteti na roko. Potem daš v reverse, takrat se ne sme vrteti, če ga zavrtiš z roko. Isto je za naprej.
Daki napisal/-a:Če si menjal impeler, skoraj sigurno nisi prav nastavil na matici. Odvijači in poizkusi znova.
Ko sem menjal impeler sem odvil 2 matici na vsaki strani motorja ter eno od zadaj. In je peta šla dol. Nato odvil še vijake pokrovčka impelerja zamenjal impeler zamenjal dihtunge ter sestavil nazaj.....tako da tu ni bilo nobene matice za nastavljat.....edino zraven osovine ki gre v motor pride še ena 3 cm dolga osovinca na ripnih to sem pa tudi nataknil nazaj. Sem pa slikal ko sem mel razdrtega tako da bom naložu sliko pete.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ko snameš petodaš ročko na komandah v neutral, na peti pa daš tisto tanko os v skrajno lego potem pa jo zavrtiš do te mere da se ustali v neki poziciji kjer bo hotela ostat in preveriš v neutralu tako da držiš z eno roko pogonsko os z drugo pa vrtiš prop in mora v obe strani it v prazno. Tako sestaviš skupaj in mora delat. Pa ne pozabi dobro namazat ripne na obeh oseh z navtično mastjo
tudi vijaki ne bojo meli nič proti če bo navoj namazan.
Marcel_Mastnak napisal/-a:Ko snameš petodaš ročko na komandah v neutral, na peti pa daš tisto tanko os v skrajno lego potem pa jo zavrtiš do te mere da se ustali v neki poziciji kjer bo hotela ostat in preveriš v neutralu tako da držiš z eno roko pogonsko os z drugo pa vrtiš prop in mora v obe strani it v prazno. Tako sestaviš skupaj in mora delat. Pa ne pozabi dobro namazat ripne na obeh oseh z navtično mastjotudi vijaki ne bojo meli nič proti če bo navoj namazan.
Prav si imel zamaknu sem tanko os.....zdaj dela normalno tako kot mora ....coln sem vzel iz vode ter po se enkrat razstavu peto.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov