Charter
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Še eno opozorilo iz izkušnje, ki se jo spomnim o čarteriranju ... Spravite vse dokumente, ko končate jadranje!
Enkrat me je na meji carinik vpraša, kje smo bili in tedaj en pameten v avtu izstreli: "Pa jedrili smo!"
" Jedrili? Dajte mi potvrdu o boravku ili crew listu .... A iznajmili ste? Dajte mi i račun i ... ... in smo bili pol ure na meji. Na srečo sem imel dokumente pri sebi ...
No carinikov ni več na meji, so pa kje drugje po cesti...
Enkrat me je na meji carinik vpraša, kje smo bili in tedaj en pameten v avtu izstreli: "Pa jedrili smo!"
" Jedrili? Dajte mi potvrdu o boravku ili crew listu .... A iznajmili ste? Dajte mi i račun i ... ... in smo bili pol ure na meji. Na srečo sem imel dokumente pri sebi ...
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
mv112 napisal/-a:Še eno opozorilo iz izkušnje, ki se jo spomnim o čarteriranju ... Spravite vse dokumente, ko končate jadranje!
Verjetno vedno lahko poveš enako kot tisti s svojimi barkami; vsi dokumenti so na barki...
Jaz jih res nikoli ne vlačim s sabo - vse je tam, oz. v sefu marine.
Tisti, ki se ukvarjajo s čarter dejavnostjo rečejo "najemniku" gost, tako, kot v hotelu, ker ne oddajajo samo barko ampak storitev "nastanitev gosta v plovni objekt". Gost plača tudi tranzitlog, ki zajema, posteljnino, crewlisto, plin itd. Da se ne bi še naprej zapletali v debate, ki ne pomagajo temi, bi rekel, da je na koncu koncev vseeno kako se kdo imenuje , če vemo zakaj gre. 
mv112 napisal/-a:Še eno opozorilo iz izkušnje, ki se jo spomnim o čarteriranju ... Spravite vse dokumente, ko končate jadranje!
Cariniku na izhodu iz države nisi dolžan odgovorit kje si bil in kaj si delal.
Re: Charter
Ima kdo izkusnje z spodaj navedenimi charterji? Bi bila zelo koristna informacija pri izboru jadrnice.
-FullTeam (Biograd)
-Adriatic charter (Sukusan)
-Asta yachting (Sukusan)
-DN Nautica (Punat)
-Nautika Kufner (Biograd)
-Angelina yacht charter (Biograd/Vodice)
-FullTeam (Biograd)
-Asta yachting (Sukusan)
-DN Nautica (Punat)
Zanski18 napisal/-a:Ima kdo izkusnje z spodaj navedenimi charterji? Bi bila zelo koristna informacija pri izboru jadrnice.
-FullTeam (Biograd)
-Asta yachting (Sukusan)
-DN Nautica (Punat)
lahko ti pomagam pri JUST PERFECT charterju
Zanski18 napisal/-a:Ima kdo izkusnje z spodaj navedenimi charterji? Bi bila zelo koristna informacija pri izboru jadrnice.
-FullTeam (Biograd)
-Asta yachting (Sukusan)
-DN Nautica (Punat)
Letos smo pri Angelini vzeli za 1 teden (preko posrednika - sailnomad). Vse OK, nobenih presenečenj.
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov