dobra_vila napisal/-a:Me informativno zanimajo cene marin blizu preveze, pa na njihovih straneh ne najdem cenikov. Poigravam se z idejo, da bi peljal barko dol, jo pustil eno leto v marini, drugo leto pa nazaj. Ali bi to bilo smiselno?. Za potovanje tja in nazaj v eni sezoni nimam niti časa niti volje.
V Prevezi imaš tri marine: Aktio, Ionian in Cleopatra.
Vse imajo travel lifte in suhe veze. Samo Cleopatra ima dodatno tri pomole.
Cene so tam tam.
Letos sem bil v vseh treh na sestankih.
Stvar okusa.
Izračuni so dokaj zahtevni, ker imajo nekaj posebnosti. Npr. cena po osmih mesecih pade! Ja pade, ne moreš verjet.
Pa popusti itd...
Vidim, da res ni cenikov na netu. Pošlji jim mail. Za oceno čez prst je tako, da so cene v Prevezi za 50-60% nižje kot na Cro (odvisno seveda od marine).
Dol imaš vse pooblaščene servise (Yanmar itd..), izdelovalce jader, rostfraja itd itn...
Jaz jo verjetno pustim naslednje leto v Prevezi. Sicer imam plačano na Cro do 2017 ampak ne vem, če se bom naslednje leto vračal- bom videl; tudi meni se malo ne da več vsako leto gor/dol.
Če nimaš časa gor in dol v terminu dopusta je to smiselno.
Se pravi pelješ barko spomladi dol, prideš na dopust, pustiš čez zimo, narediš naslednje leto še en dopust v Grčiji in potem nazaj, ko imaš čas (in še kak teden dva, kot to naredi @dilligence pa še kdo...)
Aja. Marino plačuješ le za čas ko si v marini. Torej ni tako, da bi plačal za eno leto ampak ti odštejejo čas, ko te ni.
Ja vem. Težko si je to predstavljati.
Daj na ZS če te kaj posebnega zanima in ti mogoče lahko pomagam.
Jaz sem se odločil, da bom barko selil po Mediteranu dokler se mi še da in se bom vrnil na "vikend varianto" ko se naveličam tega.
Sej to naj bi bil point jadrnice.. Nekako.