Klančina v okolici Pirovca

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ptuj

Klančina v okolici Pirovca

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Pe Jun 03, 2016 15:22

Pozdravljeni, od 19.6. sem 7 dni v Pirovcu. Nekje v bljižini iščem klančino za 5 gumenjaka. Mi prosim lahko svetujete,
- kje se kakšna nahaja?
- na kaj moram biti pozoren pri njej - če kaj?
- kam pluti - lepe plaže, znamenitosti....?

Iskreno hvala vsem za napotke.

LP Aljoša
frenkyboy
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a frenkyboy » So Jun 04, 2016 21:19

Živjo, v Pirovcu klančine ni, je pa dvigalo.Mislim da je spust cca.150 kun.Klančino imaš na Murterju cca 10 km od Pirovca v kampu"Plitka vala" pred mestom Betina.Od tu imaš polno zanimivih destinacij.Vrgada,Kornati,Kaprije,itd
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Ne Jun 12, 2016 22:00

Dve klančini imaš v kampu Miran, Pirovac. So brezplačne, sam pa bi uporabil tisto na "desni" strani kampa, ker je širša in okoli je več prostora za manevriranje. Priporočam, da se prej peš sprehodiš in ogledaš situacijo.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » To Jun 14, 2016 07:25

Exorcist napisal/-a:Dve klančini imaš v kampu Miran, Pirovac. So brezplačne, sam pa bi uporabil tisto na "desni" strani kampa, ker je širša in okoli je več prostora za manevriranje. Priporočam, da se prej peš sprehodiš in ogledaš situacijo.

Hvala za podatek, bom prej preveril obe. Sicer po slikah kampa in podatkih kaj kamp nudi vidim, da klančina je, jo bom prej pogledal. Resnično hvala za info.

Kar se bencinske tiče je verjetno v tej novi marini? Če se motim, se ve kje je najbljižja...? Hvala že vnaprej.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » To Jun 14, 2016 08:22

Če je v tej novi marini ne vem, je pa možno :!:
So pa 3 črpalke na otoku Murter, cca. 3 - 5 NM od Pirovca. Dve sta v marini Hramina in ena v marini Jezera :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » To Jun 28, 2016 12:01

Pozdravljeni, prvi teden na morju je za nami. Pirovac - odročen kraj, kjer ne smeš pričakovati preveč. Za vse - lepa nova marina, ki pa po čudežu sameva!!!!
Glede na marino v Murterju i vse okrog - pokajo po šivih, se tukaj v celem tednu ni vezalo več, kot 3 -5 plovil!!!

Klančino sem koristil v kampu Miran - brezplačno. Privez so mi odstopili domačini.

Če koga zanima kako je bilo, lahko napišem več, drugače pa vsem, ki ste mi kakorkoli pomagali z nasveti iskreno hvala Vam!

Mirno morje vsem, Aljoša
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » To Jun 28, 2016 12:20

Sam bom morda drugo leto tam potreboval privez. Omenjaš privez pri domačinih. To je v kakšni luki v mestu?

Nisem še bil tam, bom pa letos in morda tudi drugo leto v kampu.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » To Jun 28, 2016 13:10

Privez sem imel v Stari rivi - v starem delu mesteca. Zraven je na novo narejen pomol. Povprašaš jih in ti bodo z veseljem pomagali....vsaj meni so. Kar se kampa tiče - verjetno misliš kamp Miran. Ne vem kako je tam urejeno pokličeš in povprašaš - lepe mobilne hiške!!!

lp. Aljoša
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » To Jun 28, 2016 15:06

Fajn informacije, hvala ti.

Ja, v mobilni hiški bomo.

In kako je kaj ta arhipelag? Verjetno je kar nekaj vožnje, da prideš iz baze do zanimivih lokacij? OK, Murter je blizu, do Šibenika in okolice se pa verjetno navoziš vsak dan..
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Po Jul 04, 2016 09:07

mi smo pluli do.... Pašmana, Sv.Filip Jakov, Biograd, Pakoštane, Vrgada - super hrana, Murter naokrog, Tribunj do Vodic.
Pazi na globino, dobro preglej karto prej. Mi smol sicer bili posvečeni vetru - pihalo nonstop....
Kar se Pirovca tiče, je očitno toliko odročen, da vanj poretkoma kdo zaide - klub lepi in veliki novi marini.... Če pogledaš marine Murter - Betina, druge okoli, so polne, Pirovac - v celem tednu lahko preštejem na prste ene roke in še ostane.... - skratka marina samevala... Prometa mimo polno.
Nasvet pazite most Tisno - je zelo nizek...ure, kdaj se odpira ne vem - sem podiral rolbar....
Najbolj mi ostala v spominu konoba na otoku (Vgrada) Vrgada- res dober pogled....
Kornati so tudi blizu....

Upam, da pomagal malo...

Lp. Aljoša
Nazadnje spremenil Eol13, dne Po Jul 04, 2016 13:57, skupaj popravljeno 2 krat.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Po Jul 04, 2016 11:56

ni vgarda temveč vrgada
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Po Jul 04, 2016 13:54

kondor88 napisal/-a:ni vgarda temveč vrgada

Hvala se opravičujem za napako! Popravil.

LP. AIv

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost