Vse o "osmozi"

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Leut
Admiral

Vse o "osmozi"

OdgovorNapisal/-a Leut » So Nov 05, 2016 22:34

NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Nov 06, 2016 18:06

:D

Zanimivo branje,
Na kratko če povzamem prispevek o osmozi.
Voda gre not ven pa ne in tam splesni :?:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Nov 06, 2016 18:13

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 17:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Ne Nov 06, 2016 18:36

Res je. Ni pa za paničarit, to je dolgotrajen proces preden postane laminat zares nevarno načet. Je pa bolje ne čakat, saj se potem stroški in čas sanacije samo povečujejo.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Nov 11, 2016 11:28

@Leut; hvala za odličen vir.
    To povezavo sem dodal na začetek teme o 'osmozi', ki jo je nekoč odlično začel mamaMicka.

Seveda na povezavi ni vse o 'osmozi' - že avtor napiše, da je njegova patentirana tehnologija popravljanja opisana v knjigi "HYAB Osmocure technique", ampak tu je vseeno pojasnjeno nekaj reči, ki jih meni dosedaj znane razlage niso dobro pojasnile.

Nekaj v tem pdf zapisanih reči moram tudi še preveriti - zde se verjetne, ampak moram videti, kaj o istem meni še kak drug avtor iz časa po objavi tegale.
Prispevka NF in H2O sta pa verjetno šaljiva.
    Kaže da noben od njiju ni prebral prispevka in sta se pač na svoj način pošalila, da je predolg'.

Ne 'povzetek' prvega ne dopolnitev drugega ne drži: niti voda ne splesni, niti ni 'voda v lupini' vzrok problema, niti po tam napisanem tekočina ob razpadanju poliestra ni vedno zaznavno kisla).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Nov 12, 2016 01:48

No včasih je pa dobro da mamo MTja, saj bi jaz še naprej ponoči slabo spal, hodil na wc, se prevračal po postelji in živel v zmotnem prepričanju, da pri osmozi voda v plastiki splesni in se skisa.
Zdaj spim kot top... aja sam sej top ne more spat ker se v bistvu sploh ne more zbudit ker ne diha ni živo bitje in v bistvu mu ni treba spat ker se ne more zmatrat ker itak nč ne dela čez dan, ponoči pa sploh ne ve da more spat ker ne vidi teme ker nima oči...ja sam kuga pa če je v prostoru kjer je luč skos pržgana, no mislm če ni žarnca fuč pa če je sploh zihrunga not oz če je plačan račun za elektriko pa da je nuklearka not in dela normalno...kje sem že ostal...aja...zakaj sploh rečemo da nekdo spi kot top če top sploh ne more spat :?:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Nov 12, 2016 08:45

Ti bom mal obširneje na tole zanimivo vprašanje odgovoru sam zdej nimam dost cajta ,k moram it čez 2 ure na teren.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti