Avantura - SEVERNI JADRAN - Vaše mnenje?

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ptuj

Avantura - SEVERNI JADRAN - Vaše mnenje?

OdgovorNapisal/-a Eol13 » To Maj 23, 2017 23:43

Pozdravljeni,
nas je 6 junakov - zelo, zelo dobrih prijateljev in 2 čolna dolžine 5m - na vsakem po trije. Ptujčani, ki smo sicer skupaj potovali (po svetu)po kopnem, druži nas lik Kurenta - vsi smo člani http://www.ed-kurent.si/index.html
Glede na to, da se dobro poznamo iz drugih potovanj in nas druži tudi ljubezen do morja smo si omislili avanturo - 3 dni po otokih Severnega jadrana s pričetkom v četrtek in koncem v nedeljo! Termina sta dva, prvi s pričetkom 29.6. 2017 in drugi s pričetkom 06.7.2017, vse odvisno od vremenske napovedi!
POT:
PRVI DAN - ČETRTEK: IZ PTUJA PROTI RABCU.....
DRUGI DAN:: Rabac  čez Kvarnerčič  Mesto Cres  Valun  Uvala Luka (pred U Sv Ivan = KOSILO – PEČEMO NA ŽARU V SKALI….  Martinščica  Osor  Nerezine  Prečimo prehod Privlaka in smo v Malem Lošinju – tam se znajdemo nekak. Večer v mesto in akcija..
Slika
TRETJI DAN: Iz Malega Lošinja  Vele Orjule  Male Orjule  Kozjak  Sv.Petar  Ilovik  Olib  Silba = KOSILO  odločimo se ali otok Premuda ali nazaj  Po zahodni strani Ilovika  Lošinj  Kopanje uvala Balvanida ali Krivice....… Zabodarski Srakane  Unije  Rt.Osor  Spanje Martinščica
Slika
ČETRTI DAN: Martinščica  Lubenice  Rt. Zaglav = Prečimo Kvarnerčič  Koromačno  Krnica  Zaliv Raše  Pogledamo Tunarico uživamo dan in v miru počasi do ustja Raše  Sv. Marina  U Prklog do 18.00 = 4 miles do Rabca!!!
Slika

VPRAŠANJE: KAJ SO PASTI PREDVIDEVAMO; VREME, OKVARA... DRUGO NAS SKORAJ MISLIMO, DA NE MORE PRESENETITI.... BI VI IZBRALI TO POT ZA PRVIČ? KJE BI PRESPALI VI - SEVEDA NA ČOLNU - OBALI? VAŠA MNENJA SO DOBRODOŠLA - SEVEDA MOREBITNO POMOČ VSEH MORJEPLOVCEV NA MORJU - HVALA ZA VSAK NASVET IN DOBRO MISEL IN VESELI BOMO VSAKOGAR, TAKO NA MORJU KOT ZDAJ, KI BO DELIL TO AVANTURO Z NAMI.....
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Maj 24, 2017 08:48

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=20675

Dečki tukaj je veliko napisanega glih o tej trasi, drugače pa malo pobrskajte po zgodovini in je kar nekaj potopisov. Lahko najdete tudi mojega-mislim da je Jesensko potepanje enih 5 let nazaj in glih tu sem se potepal. Iščite prispevke pod Mile.

Drugače pa ni problema-vreme je glavni faktor in dopoldanski premiki so za to dolžino čolna najidealnejši.

Če boste šli do Oliba morate na drugo stran v zaliv južna Slatina in Slatinica, drugače niste nič naredli.

Zakaj pa se ne prijavite na ruto Morjeplovec, ki je od 24.6. naprej in boste vse to doživeli in še mnogo več. Zvečer pa celtna čez glavo in je.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Sr Maj 24, 2017 11:39

Eol13
Živijo!
Traso prvega dne poznaš Kvarnerič si prevozil sam, drugi del smo pa skupaj.
Drugi in tretji dan sem jaz lani prevozil z gumico na Ruti.
Kaj reči paziti na vreme, imejte dovolj vode z seboj. kakšen 12V kompresorski hladilnik bi prišel prav. Ti lahko posodim.
Pazi le na to da imaš na Lošinju zadnjo črpalko. Nato je najbližja Novalja - Pag.
Mato :wink:
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Maj 24, 2017 11:46

Mogoče je boljše, da ko greste proti Malemu lošinju zavijete še na Punta Križo, kjer je kar nekaj lepih zalivčkov, tudi za sidrat.
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Maj 24, 2017 12:25

Lepa tura za takšno ekipo.Kot že povedano, pri prečkanju Kvarnerja(kvarnerič je na drugi strani, med Cresom,Lošinjem in Krkom, Rabom, Pagom(Lun), itak ste hitro čez, Pogled mal na Učko, če ima kapo, prečkanje na lastno odgovornost :wink: .Vsako leto ga nekajkrat prečkam, ker sem počasen in do Osorja rabin 3,20 ure iz Tunarce, lahko fašem marsikaj.Z gliserji ste tiktak čez.Malo vode na zalogi, vetrovke, ker če bo špricalo bo zeblo.Ker boste spali na čolnih, je dobro imeti vsaj tendo, ker je ponoči močna rosa in boste mokri in imeli polne nosove.Uživejte :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Sr Maj 24, 2017 12:45

Prvi dan obvezno ogled plaže Žanje z modro špiljo (pod Lubenicami), v nadaljevanju pa bi jaz pri Martinščici zavil desno in obplul otok Zeča po zahodni strani, kjer je lepa obala in tik za peščeno plažo jezerce. Od blizu je zanimiv tudi zaliv Ustrine na Cresu. Za nazaj, če ne bo časovne stiske in premočnega maestrala, pejte še na Susak. Tudi samo mestece Unije je zanimivo videti, a kot rečeno, zahodne strani otokov so bolj izpostavljene valovom maestrala in ne bi vas rad silil v težave.
Mirno morje in široko obzorje.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 24, 2017 15:07

Po mojem mnenju ste si za drugi dan dali mogoče malo preveliko ruto. Glede na to, da sem si jaz tudi vedno približno naredil ruto v tem programu sem nazadnje naredil do 20% daljšo pot. To pa pomeni da bo zneslo v vašem primeru blizu 90 milj. To je preveč za en dan oz. je že mogoče malo mantranija. Če bo res morje mirno potem še mogoče. Tudi na porabo goriva bo potrebno računati.
Probajte nekak do 60 milj na dan narediti. Bo zadosti.
Pa mirno morje. :wink:
Guma je guma, zaenkrat.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Maj 24, 2017 16:18

Enako kot janadino... Prespite raje na Unijah in zadnji dan preko Lubenic direktno v Rabac. Predvidevam da ste dobri prijatelji in zavedati se moraš da dan hitro teče.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Maj 24, 2017 18:33

Ma nč tuhtat, sam gasa. Vreme bo, le kak dan prej bi jaz šel na pot.

Btw. Mi smo pred leti šli trije z Elanom GT 070 iz Barbarige na Kornate in nazaj. Brez kabine, brez cerad, brez hladilnika, brez sladke vode, brez GPS, brez UKW, ...
Vsi smo preživeli. :P

Ma kaj preživeli :!: Nepozabno je bilo 8)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Sr Maj 24, 2017 21:54

mile napisal/-a:http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=20675

Dečki tukaj je veliko napisanega glih o tej trasi, drugače pa malo pobrskajte po zgodovini in je kar nekaj potopisov. Lahko najdete tudi mojega-mislim da je Jesensko potepanje enih 5 let nazaj in glih tu sem se potepal. Iščite prispevke pod Mile.

Drugače pa ni problema-vreme je glavni faktor in dopoldanski premiki so za to dolžino čolna najidealnejši.

Če boste šli do Oliba morate na drugo stran v zaliv južna Slatina in Slatinica, drugače niste nič naredli.

Zakaj pa se ne prijavite na ruto Morjeplovec, ki je od 24.6. naprej in boste vse to doživeli in še mnogo več. Zvečer pa celtna čez glavo in je.

Mile najlepše hvala, se spomnim tvojih prispevkov, jih bomo pregledali skupaj..... bodo del naše priprave. Drugače - kot si zapisal... vreme.... kroji našo usodo...

Na ruto se nismo prijavili, ker sem sam z družino takrat v Donji kladi...(19.6-26.6.)....od koder si bomo pogledali;Rab, Pag, Goli, S.Grgur...Baška, Krk....itd... Samo vreme nam naj služi.....v primeru, da bo kdo blizu....hladen pir bo perajt....
Pozdravi za nas vse Morjeplovce na ruti......Vse dobro Vam želim.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Sr Maj 24, 2017 22:09

mato napisal/-a:Eol13
Živijo!
Traso prvega dne poznaš Kvarnerič si prevozil sam, drugi del smo pa skupaj.
Drugi in tretji dan sem jaz lani prevozil z gumico na Ruti.
Kaj reči paziti na vreme, imejte dovolj vode z seboj. kakšen 12V kompresorski hladilnik bi prišel prav. Ti lahko posodim.
Pazi le na to da imaš na Lošinju zadnjo črpalko. Nato je najbližja Novalja - Pag.

Mato pozdrav tebi in tvoji družinici.....Ja spomini na naše skupne avanture so zame še kako živi.. priznam...da bom pogrešal to letos.
Letos bomo v Stari Gavzi od 29.7. do 9.8. in srčno upam, da se pa morda le vidimo...vem, da pridno delaš....
Hladilnik... morda bi pa res... se ti javim......
Gorivo, mislim, da ne bi smelo biti problem.... sam ga bom imel 85l... in dotankal bom sproti - Nerezine in ML....upam, da bo dovolj.... Fortuna naj da vreme... z ostalimi bogovi se bomo pogodili ....

Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Sr Maj 24, 2017 22:14

salesky napisal/-a:Mogoče je boljše, da ko greste proti Malemu lošinju zavijete še na Punta Križo, kjer je kar nekaj lepih zalivčkov, tudi za sidrat.

Salesky, hvala za predlog in zapisano....bojim se, da si tega časovno gledano ne bomo mogli privoščiti... je pa opcija.....bomo dodali za plan B!!!
Vse dobro zelim AIv.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Pe Maj 26, 2017 10:24

habibi Vll napisal/-a:Lepa tura za takšno ekipo.Kot že povedano, pri prečkanju Kvarnerja(kvarnerič je na drugi strani, med Cresom,Lošinjem in Krkom, Rabom, Pagom(Lun), itak ste hitro čez, Pogled mal na Učko, če ima kapo, prečkanje na lastno odgovornost :wink: .Vsako leto ga nekajkrat prečkam, ker sem počasen in do Osorja rabin 3,20 ure iz Tunarce, lahko fašem marsikaj.Z gliserji ste tiktak čez.Malo vode na zalogi, vetrovke, ker če bo špricalo bo zeblo.Ker boste spali na čolnih, je dobro imeti vsaj tendo, ker je ponoči močna rosa in boste mokri in imeli polne nosove.Uživejte :lol:

habibi Vll hvala za nasvete. Vreme bom pazil - kot ste zapisali! Na vetrovke sem pozabil, sicer smo mislili vse reševati z neopreni.... a jih bomo po Vašem nasvetu vzeli s seboj!Čolni bodo pokriti tako...in pripravljeni za spanje.
V upanju, da vas srečamo - damo za pir Vas lepo pozdravljam AIv.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Pe Maj 26, 2017 10:29

Splav napisal/-a:Prvi dan obvezno ogled plaže Žanje z modro špiljo (pod Lubenicami), v nadaljevanju pa bi jaz pri Martinščici zavil desno in obplul otok Zeča po zahodni strani, kjer je lepa obala in tik za peščeno plažo jezerce. Od blizu je zanimiv tudi zaliv Ustrine na Cresu. Za nazaj, če ne bo časovne stiske in premočnega maestrala, pejte še na Susak. Tudi samo mestece Unije je zanimivo videti, a kot rečeno, zahodne strani otokov so bolj izpostavljene valovom maestrala in ne bi vas rad silil v težave.

Splav, hvala za pripsevek. Ogled plaže Žanje z modro špiljo je planiran. Otok Zeča - kot ste zapisali - bom dal v plan! Vse ostalo, kar ste zapisali bomo prilagajali sproti - glede na vreme. Hvala še enkrat AIv.
Uporabniški avatar
Eol13
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Eol13 » Pe Maj 26, 2017 10:39

janadino napisal/-a:Po mojem mnenju ste si za drugi dan dali mogoče malo preveliko ruto. Glede na to, da sem si jaz tudi vedno približno naredil ruto v tem programu sem nazadnje naredil do 20% daljšo pot. To pa pomeni da bo zneslo v vašem primeru blizu 90 milj. To je preveč za en dan oz. je že mogoče malo mantranija. Če bo res morje mirno potem še mogoče. Tudi na porabo goriva bo potrebno računati.
Probajte nekak do 60 milj na dan narediti. Bo zadosti.
Pa mirno morje. :wink:

Janadino hvala za zapisano in mnenje. Priznam, da me to od vsega še najbolj skrbi - drugi dan bo res knap. Razmišljam, da bi prespali na Unijah - to je cca 60 milj... Naredil bom plan B in potem se bomo sproti odločili!
Hvala za pomoč in nasvet. AIv. / Mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov