Motivacija na delovnem mestu

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: Motivacija na delovnem mestu

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Feb 01, 2018 14:58

tyson napisal/-a::shock: kaj je to za ena služba??? kateri delodajalec :shock: no, ni ljubosumje, je pa firbec :lol:

Hihihi, jaz pa vem :lol: :lol: :lol:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Feb 01, 2018 17:58

Pr nas tud prideš na posu kadar češ,topl imam v garderobi bolj k večino na delovnem mestu.Denarja ne morem sam porabt,k sreči sem oženjen,da se to sprotno ureja.Za velko noč včas dobimo šunko,božičnca je jasn,plača je 12tga al pa prej.stimulacijo dobiš.malce so 4,3 tople....
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Če Feb 01, 2018 22:51

Pr' nas pa malca 4 + 0,2 čaj :D tud topla
Mato :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Feb 04, 2018 19:38

Redna plača se mi zdi izredno velik primat bol ko nekaj večja plača pa po sistemu bo ko bo
golman
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a golman » Po Feb 05, 2018 13:02

redno in pošteno plačilo je velik del motivacije za delo.
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Feb 05, 2018 13:43

Žalostno je samo to, da sploh moramo govoriti o redni plači, saj bi človek ta minimalni standard pričakoval za opravljeno delo...
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Feb 07, 2018 12:53

jaz bi imel veliko pripombo za tiste ki delajo danes..redna placa..v nekem kao "privatnem" podjetju...v lasti drzave...in take fore...pol pa depresija ki vsak dan na delo isto pa cez 10 let podjetje slabo posluje, izgube in ne vem kaj....lahko bi se marsikaj povedalo samo bom tiho.

samo eno stvar bi lahko dodal: ce bi vsi ti delali na promet bi vidu ce bi se kdo upal da isce motivacijo v sluzbi....ko ti gre placa po tem kolko si kaj naredu....sam tako ne bo nikoli ker zivimo v drzavi ki je v zadnjih 70 let zivelo tako da drzava je tista ki da....pa to se vidi vsa slovenska uspesna podjetja ki so jih izcrpali z casom...sedeli v pisarni in cakali tista leta da gredo v penzijo....pa vse okrog sebe unicevali....

vecina tukaj so dosti bolj starejsi od mene....pa lahko povejo kar si zelijo....jaz kot mlad druge izbire kot it v tujino nisem imel....jebiga...jaz se drkam v italijo vsak dan, sem ščav, sem jugić sem marsikaj...samo za svojo plačo garam...ker moje podjetje dela na promet...torej proizvodnja je pomembna da ne bodo zadoscale zaloge po svetu....

pa ko je treba...si vsi zavihamo rokave (prodajalci, komercijalisti, mamadzeri, direktori, itd) pa gremo dol v proizvodnjo in pomagamo, da se nebi kaj zatikalo, pa ce je treba delat do 3eh zjutraj se dela do 3eh zjutraj (brez da bi nam kdo placal nad ure)...pri nas v slo bi en manadzer reku "moje delo je trgovati kaj bom si mazal roke"... al pa "jaz imam to stopnjo izbobrazbe, naj delajo to bosanci"..skratki vsi lari fari....vazno da je bmw sedmica in to je to...

Nas CEO je res bogat za popizdit, samo on tudi 3/4 dneva prezivlja v proizvodnji vsak dan umazan do pasa....pa vozi cisto normalen avto...pa ko je bila tudi kriza je od svoje place trgal in placeval delavce....pa ti vidi....kdaj bo taksna stvar se zgodila v sloveniji?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Feb 07, 2018 13:20

.

Eni so pa res vso pamet popapali, da nam trosijo floskule!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Feb 07, 2018 14:08

Motivacija je lahko ta, da uživaš v svojem delu...ponavadi je tako delo ustvarjalno, ko se ti nekaj pokaže izpod rok...četudi je lahko malo manj plačano, ga ni čez užitek ustvarjanja...
Redko kdaj pa naletim-o na ljudi, ki so dali skozi vse delovne faze...od vajenca, do šefa...samo tak lahko razume delavca, kje so težave, zakaj mu ne gre... ok, lahko je delavec lene sorte, nezeinteresiran, ampak to se kmalu pokaže in vidi...takemu tudi abnormalna "motivirana" plača ne pomaga... motiv je imet svoje delo rad!!!...vse ostalo so bonusi.

Kaj sploh je lahko motiv za delo, če ga nimaš rad??? :shock:

Motivov je raznih vrst...od umora, do veselja do dela, športa, do bulimije, do morja...motivov kolikor hočeš, in to različnih!!! Za delo je pa edino veselje do dela, ki ga opravljaš, potem si tudi uspešen, ker si pri stvari, zanima te, rad bi naredil bolje, hitreje, več...to je motiv!
Motiv je lahko družba na delovnem mest, ampak to ne pomeni, da zato bolje delaš, če delaš to delo s težavo ali odporom. Motiv s plačo je obliž na to, ker to ni tisto tvoje delo.
Jeba je, ker je veliko preveč ljudi, ki ne delajo SVOJEGA dela...potem pa še minimalac...sej se ti bruha, ko greš delat... potem mi naj pa nekdo motivira tega delavca, če lahko?!
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 09:17

Če kdo rabi službo in ima eno desno ga zaposlimo takoj.

Lp Miha
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Feb 08, 2018 09:20

m1ha napisal/-a:Če kdo rabi službo in ima eno desno ga zaposlimo takoj.

Lp Miha

Miha še kar iščeš, madona kaj je res tako težko najt delavca, baje je 89.000 brezposelnih v SLO :roll:
m1ha
Kontraadmiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a m1ha » Če Feb 08, 2018 10:13

Še vedno. Ni junaka, ki bi si bil pripravljen umazat roke.

Lp Miha
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 11:17

m1ha napisal/-a:Še vedno. Ni junaka, ki bi si bil pripravljen umazat roke.

Lp Miha

S čim bi si jih pa umazal? Lahko na ZS
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Če Feb 08, 2018 11:58

Jaz imam že 2 meseca razpis za delavca,pa ga tud ni junaka da bi se javil.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Feb 08, 2018 12:41

vladimir napisal/-a:Jaz imam že 2 meseca razpis za delavca,pa ga tud ni junaka da bi se javil.

Kakšno delovno mesto? Kar na ZS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov