ribiške dovolilnice na hrvaškem v praksi

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Daki

Re: ribiške dovolilnice na hrvaškem v praksi

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 26, 2018 15:17

salesky napisal/-a:Kako je v primeru ko sva na čolnu 2 in ima samo en od naju ribiško dovolilnico? Ali si avtomatsko v prekršku ali ga morajo dobiti s palco v roki?

Ribiško dovolilnico potrebuje samo tisti ki lovi. Če pa misli loviti na šverc, se mu ne izplača.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 26, 2018 15:20

uri1 napisal/-a:A kdo ve, če letno karto za športni ribolov že imam ali lahko za lov velike ribe dokupim kasneje ali jo moram tudi nabavit pred 1. marcem?

Letno za velike ribe sedaj, ostale lahko dokupuješ posebej.
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Po Feb 26, 2018 15:24

Daki napisal/-a:
salesky napisal/-a:Kako je v primeru ko sva na čolnu 2 in ima samo en od naju ribiško dovolilnico? Ali si avtomatsko v prekršku ali ga morajo dobiti s palco v roki?

Ribiško dovolilnico potrebuje samo tisti ki lovi. Če pa misli loviti na šverc, se mu ne izplača.

Thx. Na čolnu se mi namreč kdaj pridruži prijatelj, ki pa ni ribič mu je pa sam ribolov zanimiv in pride zraven za družbo.
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » Po Feb 26, 2018 16:17

Daki napisal/-a:
uri1 napisal/-a:A kdo ve, če letno karto za športni ribolov že imam ali lahko za lov velike ribe dokupim kasneje ali jo moram tudi nabavit pred 1. marcem?

Letno za velike ribe sedaj, ostale lahko dokupuješ posebej.

Aha ok, ker v scuba... mi trdi, da lahko kadar koli pa sem hotel preverit
Vsak let meter več pa bo
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Feb 26, 2018 18:33

:D
Povedano je bilo, da se bo dodatke kupovalo kot letna dovoljenja, do 1.3.
Kako pa bo potem, nihče ne ve.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Feb 26, 2018 18:36

salesky napisal/-a:
Daki napisal/-a:

Thx. Na čolnu se mi namreč kdaj pridruži prijatelj, ki pa ni ribič mu je pa sam ribolov zanimiv in pride zraven za družbo.

:D Iz lastnih izkušenj povem, da če loviš samo z enim priborom, ter te spremlja prijatelj, ni problema. V kolikor sta gor 2 palici ali kaj druga pa so lahko problemi.
gregasom
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gregasom » Po Feb 26, 2018 19:23

NOVI FOSIL napisal/-a::idea:
Glede da čoln ni treba registrirat ti svetujem, da ga sam označiš na ta način, da napišeš prvo črko imena in priimka ter dodaj rojstni dan in mesec.
Na primer Janez Novak rojen 12. 06 … Oznaka na čolnu JN-1206

Tako boš označil svoj čoln. To pa vpiši v dovoljenje. Prav tako enako označiš boje na parangalu.

Volk bo sit koza pa cela :D

Čoln sicer ni registriran, ampak kljub vsemu vsako leto plačam "vinjeto" i na potrdilu o "uplati naknade o prijavi čamca" imam pod "ime" vpisano: DSD 290 (to sem dal kar po modelu čolna), pod "oznako" pa nič.

Torej sem pri nakupu karte za parangal, pod registracijo plovila vpisal kar to ime čolna.
Sem vprašal še en hrvaški klub za mnenje in so mi potrdili, da če storim tako, nikakor ne morem biti v prekršku, saj imam čoln vpisan...
Edino ne vem, ali bi moral v tem primeru tudi označit čoln, nalepit nalepko in seveda primerno označit tudi parangale z isto oznako?

No kakorkoli, karto imam reda radi, parangali bodo 2 ali 3x po 10-15 trnkov, tako da to ni nevem kaj, tam, kjer bom to uporabljal - 2x po 14 dni letno - na Ižu pa še do sedaj v vseh letih nisem imel niti ene kontrole (letno cca 30 dni).
Na parangale bom oznako vpisal, čoln pa ima model in oznako tudi vpisano na ploščici na krmni deski...karte imam, če pa bo kdo želel iskati dlako v jajcu, pa jo bo tako ali tako našel.

hvala za pomoč.

lp
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Feb 26, 2018 20:27

Če boš vse tako naredil, kot si napisal si 100% varen.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Feb 26, 2018 20:36

NOVI FOSIL napisal/-a:Iz lastnih izkušenj povem, da če loviš samo z enim priborom, ter te spremlja prijatelj, ni problema. V kolikor sta gor 2 palici ali kaj druga pa so lahko problemi.

So lahko problemi, samo ne bi smeli biti, ker lahko loviš na dve palici z eno dovolilnico. Prijatelj je potem nima kaj sprobavat. Jaz imam vedno na čolnu samo eno fino palico (lignji, na grunt, lahka panula) in eno močnejšo za težko panulo, tako da nimam teh problemov. Se pravi, da so moje palice zanj neuporabne, ker za vsak način ribolova koristim eno in nima takrat z drugo kaj početi. Vsakemu tudi v naprej povem, da na moje ne bo lovil, na svoje pa samo s karto, ker se mi res ne da pregovarjati s pristojnimi organi, da bo prišparal par eur.
Uporabniški avatar
pagus
Poročnik korvete
Kraj: Zagreb, Pag

OdgovorNapisal/-a pagus » Po Feb 26, 2018 22:01

Na podlagi NN122/2017, in spremembe NN 12/2018

Člen 5
Posebne dozvole(**)
11. Posebna dozvola za ribolov stajaćim parangalom 200 200
12. Posebna dozvola za ribolov vršama za lov ribe 200 200
13. Posebna dozvola za ribolov ostima 100 100
14. Posebna dozvola za upotrebu umjetne rasvjete 100 100
15. Posebna dozvola za ribolov udičarskim alatima za veliku ribu 700 Ne izdaje se
(**) – vrijede za kalendarsku godinu, a kupnja je moguća u razdoblju od 1. prosinca prethodne godine
do kraja kalendarske godine

To pomeni da če letno karto za športni ribolov (in samo športni - ne rekreacijski) že imaš lahko za lov velike ribe dokupiš kasneje (do konca leta).
Pagus
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Po Feb 26, 2018 23:55

Hojla.. pa smo že 26.. no skoraj 27.2.2018, ki je predzadnji dan za nakup letne dovolilnice ..jaz bi kupil športno za 500 kun (pa čeprav sem penzionist, ki bi jo lahko kupil - kot sem prebral za 100 kun, pa se mi ne da skakati okoli notarjev in jim plačevati za prevod)... kdo mi zna na hitro povedati, kje jo najprej naročim oz. plačam in dobim. Do Poreča ali Reke mi ni teško skočiti. Hvala.
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Feb 27, 2018 01:11

Za 500 KN jo dobiš v Ljubljani. Ti jo lahko zrihtam da ne boš letal okoli.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Feb 27, 2018 13:46

NOVI FOSIL napisal/-a:Za 500 KN jo dobiš v Ljubljani. Ti jo lahko zrihtam da ne boš letal okoli.

Ok NF.. hvala.. ti pošljem takoj še ZS..
leon90
Poročnik korvete
Kraj: Ormož - Sv. Juraj

OdgovorNapisal/-a leon90 » To Feb 27, 2018 13:48

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje... imam kupljeno letno karto za športni ribolov. Če kupim še letno karto za ''veliko ribo'', moram te 3 barke takoj napisati na dozvolo ali je možno to kasneje dopisati? Ker vsako leto gremo tudi na jadranje in takrat lovimo iz jadrnice z priborom nad 30lb.

Tega nisem nikjer zasledil, sem dal vprašanje na MPS upravo za ribarstvo pa še ni odgovora. Sem na sejmu v Zagrebu vprašal enega prodajalca(lastnika ribiške trgovine) pa tudi ne ve.

Hvala in lp
NOVI FOSIL
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Feb 27, 2018 18:37

:D
Takoj moraš vpisati barko.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov