NOVI FOSIL napisal/-a::idea:
Glede da čoln ni treba registrirat ti svetujem, da ga sam označiš na ta način, da napišeš prvo črko imena in priimka ter dodaj rojstni dan in mesec.
Na primer Janez Novak rojen 12. 06 … Oznaka na čolnu JN-1206
Tako boš označil svoj čoln. To pa vpiši v dovoljenje. Prav tako enako označiš boje na parangalu.
Volk bo sit koza pa cela

Čoln sicer ni registriran, ampak kljub vsemu vsako leto plačam "vinjeto" i na potrdilu o "uplati naknade o prijavi čamca" imam pod "ime" vpisano: DSD 290 (to sem dal kar po modelu čolna), pod "oznako" pa nič.
Torej sem pri nakupu karte za parangal, pod registracijo plovila vpisal kar to ime čolna.
Sem vprašal še en hrvaški klub za mnenje in so mi potrdili, da če storim tako, nikakor ne morem biti v prekršku, saj imam čoln vpisan...
Edino ne vem, ali bi moral v tem primeru tudi označit čoln, nalepit nalepko in seveda primerno označit tudi parangale z isto oznako?
No kakorkoli, karto imam reda radi, parangali bodo 2 ali 3x po 10-15 trnkov, tako da to ni nevem kaj, tam, kjer bom to uporabljal - 2x po 14 dni letno - na Ižu pa še do sedaj v vseh letih nisem imel niti ene kontrole (letno cca 30 dni).
Na parangale bom oznako vpisal, čoln pa ima model in oznako tudi vpisano na ploščici na krmni deski...karte imam, če pa bo kdo želel iskati dlako v jajcu, pa jo bo tako ali tako našel.
hvala za pomoč.
lp