povedal ti bom moje mnenje glede na to da sem isto tvojo zgodbo že dal skozi...
edina razlika je da sem se jaz za čoln odločil na podlagi pavšala, ti se odločaš za pavšal na osnovi čolna (in žene

)
jaz ti par zadev napišem potem se pa ti najdi noter :
kar se tiče pavšala :- za pavšal moraš imeti izkoriščenih vsaj 70-80 dni...če jih nimaš je pavšal nesmiselen. Ponavadi greš raje to v španoviji s kakim bratom, starši...če so odnosi seveda
- če nimaš te opcije raje kupi vozno prikolico in jo za dva meseca pelji nekam in takrat na polno izkoristi.
- cene pavšalov so v zadnjih letih močno narasle ( za pavšal boš dal letno 4000 € (ko sešteješ vse stroške, ki jih boš imel))
-vedno se zgodi, da je najmanj en mesec neuporaben zaradi deževja. spomnim se da smo par let nazaj cel maj izpustili, ker je bil non stop dež. Potem drugo leto pa je bil takšen junij...tako da plačaš pa ravno tako, če me razumeš...
Mogoče razmisli o večjem šotoru- sedaj so tudi šotori (tisti večji) že tolko napredovali, da so začeli ljudje hodit kar z njimi... letos na Lošinju so bili skoraj vsi s šotori (poljaki, čehi, nemci)...
greš en dan postavit šotor in si uredit corpo morto...in potem greš iskat čoln, stvari...in ženo
- pa še lažje je, ker če vam ne bo všeč prodaš šotor in greš dalje. Pri prikolici pa ni tako enostavno. Zimovanja...itd
kar se tiče čolna : če ga boš jemal ven vsakič potem glej da imaš klančino v kampu ali nekje v okolici
nekateri kampi imajo na črno še "dovoljeno" da si postaviš corpo morto in tam zvežeš čoln. Kot sem ti napisal teh je tudi precej zapuščenih in prostih, tako da poglej prej
Nardiš si ga pa tudi lahko sam...ni umetnost in na hitro rešiš...ampak če se kako neurje obeta, ga raje vseeno ven potegneš in si miren
Imaš pa kampe tudi pri katerih si ga lahko rentaš...se pravi če greš za 2x po 2 tedna na morje se ti ne izplača, ampak če boš pa na pavšalu pa ja.
dejansko boš to videl ko boš šel pogledat kamp kaj se da in kaj ne...
kar se tiče izhodišča:glede na to da nimaš izkušenj boš povsod navdušen. Istra je blizu. Če gledaš novigrad in okolico boš imel ogromno otočkov in zanimivih lokacij za obiskat. Imaš pirat cave, pa vse lagune od Poreča, ogromno otočkov pri vrsarju...itd..s tvojim čolnom boš za dnevne izlete dosegel tam do Rovinja, Bal oz kamenjaka če boš pri volji, kar je čisto dovolj. Moraš pa vedeti da med 11h in 18h ne boš delal nekih relacij, ker te bodo dobili valovi od gospoda Maestrala in tam ne boš prišel nikamor. Mi smo vedno šli zjutraj nekam in pod večer nazaj...ne vem pa kako bo to tvoji ženi všeč...Še posebaj, če jo boš s takšnim čolnom nabijal po kakih valovih...potem boš hitro prisoten na Mornar-ju

Je pa pri Istri tako, da recimo v enem letu ali dveh gor in dol obdelaš vse...pač če bi rad vsakič nekaj novega...potem boš moral čez čas menjati lokacijo..če pa uživaš samo da si na vodi ti bo vseeno super...
Kvarner in dalmacija je glede plovbe bolj zanimiva in imaš boljše izhodišče ampak spet si vezan na dnevne izlete tako da boš tudi tam v eni sezoni obdelal vse. Če bi na čolnu prespal potem imaš več izbire... Malo bolj si pa tudi vezan na vremenske ujme iz Velebita...
kaj bi jaz naredil :kupil bi si en večji šotor, ki bi ga lahko postavil v pol ure. Če bi šel za podaljšan vikend bi gledal, da imam tisto osnovno seboj. Vržeš v čoln stvar- postaviš na hitro, zapelješ čoln v vodo in uživaš. Nekam ga boš že zvezal za tista dva dni.
Ko bi šel za 14 dni na dopust si urediš pred šotorom malo bolj zares (kuhnjico, hladilnik...itd)
Vse skupaj čez zimo vržeš na podstrešje in nimaš skrbi. Drugo leto če želiš menjat lokacijo greš pač drugam..in če ženo mine vse skupaj, daš na bolho in je mir...
to je najbolj praktično, hitro in poceni...
tako da če si si vse to zadal za letos boš imel pestro. Predvsem pa bo denarnica tanjša...
Še vedno ti predlagam, da ko bodo tole sprostili, da se zapelješ malo po teh lokacijah in pregledaš v živo kaj ti odgovarja...
upam da sem ti kaj pomagal...