Imamo povsem novo pečico s štedilnikom na plin.
Žena pa mi sedaj jamra, da so vse posode spodaj črne od plina.
Najprej je mislila, da zaradi tega ker je plinska flaša pri koncu.
Včeraj pa mi je rekel sosed na sosednji barki, da ima identičen problem.
Je kdo že reševal podobno problematiko?
Nov plinski štedilnik - črne posode po uporabi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Nov plinski štedilnik - črne posode po uporabi
Črne sledi na posodi ni nekaj, kar bi bilo normalno in nakazuje na nepravilnost pri izgorevanju. Razlogov za to je lahko več. Najbolj verjetna je, da trenutno v štedilnik vgrajena šoba ni namenjena za uporabo plina iz jeklenke. Prav tako obstaja možnost, da varnostni regulator na začetku cevi (če je vgrajen) ni ustrezno nastavljen. Obstaja tudi možnost, da je nekaj narobe s plinom v jeklenki.
V vsakem primeru bi kazalo problemu priti do dna, najenostavneje z obiskom ustreznega strokovnjaka.
Prav tako je zelo priporočljivo, da je plovilu vgrajen ustrezen opozorilni senzor (plin in ogljikov monoksid).
V vsakem primeru bi kazalo problemu priti do dna, najenostavneje z obiskom ustreznega strokovnjaka.
Prav tako je zelo priporočljivo, da je plovilu vgrajen ustrezen opozorilni senzor (plin in ogljikov monoksid).
Lep pozdrav.
Na štedilniku piše za koliko milibarov plina je štedilnik,na regulatorju pol poglej..mora biti za enak pritisk,so pa za 25,30,35,50 in še kaj.tu je problem..pa ko kuhate je treba imet palubno okno zaprto sicer odnaša ogenj..vsaj pr meni.
Pa detektor monoksida si kupi in ga obesi na steno zraven. Poleti to ni problem, ko imaš vse odprto, pozimi pa je zlezel do 30ppm ob prižgani pečici. Pa niso piskri ali pekači črni, je dobro zgorevanje. Moj je iz firme Tevel.
motorni
motorni napisal/-a:Moj je iz firme Tevel.
Katerega pa imaš: https://www.tevel.si/si/izdelki/industr ... etektorji/
Pri novem štedilniku boš skoraj sigurno moral menjat šobe, ker niso prave za propan butan.
TEGA imam, išči pod gospodinjstvo.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov