Se predstavim

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik
Kraj: Celje

Se predstavim

OdgovorNapisal/-a seamonster » Pe Dec 11, 2009 21:28

Pozdrav! :P
Starejši, 30 let Jadrana, pozimi in poleti, sicer se imam za poletnega kapitana, jadralec, mala, self-made jadrnica (20 let), čedalje več sem na morju in čedalje manj manj plujem naokoli. Lenoba, komoditeta. prijatelji, klapa. Sem na forumu - namesto da bi bil na morju. Zakaj :?: Lahko vam nekaj dam. :o . Vsem, ki bi radi imeli navigacijski program za Jadran a la Autoroute. Zastonj. Več v drugem prispevku pod drugo temo.
LP
Morja ne bom obvladal, morje pa mene je!
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Dec 11, 2009 21:30

Pozdravljen!!! No za AdriaticRoute pa kr....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a seamonster » Pe Dec 11, 2009 21:45

<<<<<<<<<ja Matejc. Nisi dobro prebral. Autoroute je program cestne navigacije za recimo Evropo. Obstaja tudi za druge kontinente. Adria route je poskus posnemanja le tega za zahodni Balkan. Jaz ne pišem o tem, ampak o programu navigacije po Jadranu. Saj veš: morje, otoki, globine, svetilniki, čeri in vse kar je na pomorski karti. Pa drugič preberi!kr.... :twisted: LP
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Ne Dec 13, 2009 17:49

Jaz mam na Nuviju (Garmin) naložen Blue Chart Adriatic in dela OK. Edini problem je ker ne zna rute naredit je pa super, ker imaš vse ostale zelo uporabne podatke (hitrost, globina morja, pozicija, svetilniki, marine,...).

Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Dec 13, 2009 19:58

Seamonster če se nakam pridem hvalit z neko stvarjo v prvem postu, potem v tretjem ne pluvam po nekomu ki je tam dlje kot jaz! žal...
imej kar hočeš samo mislim, da nisi izbral prave poti da boš kaj "dajal"
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Dec 13, 2009 20:12

No seamonster, ti pa boš pravi morjeplovec. Žrtvoval si se za nas in nisi izrabil prostega časa za jadranje , ampak si ga raje ponucal za to, da daš nam nekaj novega in to zastojn. Se mi "dopade" tvoj prvi visoki pristop, drugi manj. Tretji pa( kjer ponujaš to nekaj posebnega ) ne deluje :roll: . Počasi, nikamor se ne mudi, saj ti bo uspelo.
Ampak na Morjeplovcu je najprej kolegialnost, potem metanje cekinov med nas.
LP
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a seamonster » Pe Dec 18, 2009 18:07

Pozdravljeni! :P
Joj, kot kaže sem s svojo predstavitvijo dregnil v osir alfa samcev. (kdor ne verjame, pa naj si bere temo o odstopih.. Zgodba očitno ne bo zlahka zaključena.
1: Bonton. Na morju velja pravilo, da si med seboj pomagamo. Ne glede na velikost barke. Vsi smo v istem morju. In to naj bi se skozi takšne forume kot je ta preneslo tudi na kopno.
2. Primer: Pred 30. leti, ko sem začenjal (alfa samci, to ni samopovzdigovanje, star sem pač 60 let) z daljšimi plovbami, mi je Jure Šterk, s katerim sva bila znanca, rekel: ko se spet srečava, ti bom nekaj DAL. In res: dal mi je komplet kart Jadrana 1:100 000. Za mene, začetnika je to bil zaklad. Se šika, če uslugo vrneš...
3. Primer: Jazine (Luka Molat) si Poljak ogleduje moje bruce sidro in pravi, da takšnih pri njih ni za dobiti. Imel je samo lahkega mačka. Ker je to bilo moje 3. sidro, mu ga podarim. Pozabim na Poljaka. 4 leta za tem v Celju zvoni telefon. Kliče me črpalkar, če sem jaz ta pa ta, da je tu en Poljak, ki bi rad z menoj govoril. Se odpeljem na črpalko, tam je ta isti Poljak. Prinesel mi je v dar jantarno namizno svetilko, ki mi sedaj sveti, ko tole pišem. Se ne srečava nikoli več. Gospod je bil drugače inženir v pokoju v ladjedelnici v Gdansku. Veselje, ko daš in veselje ko dobiš.
3. Primer: U. Jaz (Telaščica). V zalivu »parkirana« barka s profesionalno posadko. Se spoznava z lastnikom, Avstrijcem. Pojamram, da imam samo še eno kajlo za Tomčija. Me povabi v podpalubje, tam je stružnica in mesing. Ob 2. ponoči mi izdela nove kajle. Zjutraj se razideva in se ne srečava nikoli več. Nekaj let za tem: O. Fratar (Pula) skupina mlajših privesla na gumenjaku in sprašuje če imam kakšno kajlo. Imam celo zbirko razen za svoj motor. Najdejo pravo in se zahvaljujejo. Ne se meni zahvaljevat, zahvalite Avstrijcu. Debelo gledajo. Razložim. Usluga mora iti naprej.
Takih zgodb je veliko. Ni je barke ki ni (večkrat) nudila ali pa potrebovala pomoč.
Admirali, kontraadmirali, kapetani! Ta forum si najbrž pride vsaj ogledat tudi množica začetnikov. Morda imajo manjše barke, ki jih vlečejo na dopust na prikolicah. In se odločajo, kam bodo šli na dopust. Nimajo ne denarja, ne potrebe, da bi kupovali dragi GPS hardver in softver. Za njih je SeaClear kot naročen. Spraševali so že za podobnimi stvarmi na forumu.
V računalištvu sem samouk in mislim, da sem za 60 letnika čisto spodoben. Iskal sem možnost, kako DATI podatke naprej. Trudil sem se, da bi zadevo zaradi obsežnosti spravil do tistih, ki bi jih zanimala, preko torenta (Zanimanje: registriral sem 45 poskusov,) Ni delovalo – ne vem, zakaj ne - našel sem drugo varianto, najel stran s katere se da downloadati in poskusil na ta način, Vse skupaj me je stalo kar nekaj časa, učenja, truda. In zakaj: kaj imam od tega. Veliko. Vračam uslugo. Tisto, ki jo je Jure Šterk naredil meni. Tu je zgodba in ne kdo je glavni. To vlogo z veseljem prepuščam drugim.

LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Dec 19, 2009 13:16

Seamonster!

Naj se ti zahvalim za posredovane karte in idejo za program. No ja, od začetka pa je res izgledalo, kot da imaš preveč časa in nas vlečeš za nos... Mislim, da je tudi Atilone to razumel enako kot jaz, pa verjetno še marsikdo med nami.
No pa so se stvari uredile! Moraš pa vedeti, da je ravno Atilone tisti, ki je na tem forumu zagotovo prispeval največ nesebične pomoči ostalim morjeplovcem in to od začetnikov, pa do tistih izkušenejših.

Hvala vsem, ki pomagate!
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » So Dec 19, 2009 13:43

Seamonster, dobrodošel med nami.
Z zanimanjem sem prebral tvoj prejšnji post. Ob tem sem se spraševal, ali je res možno, da se človeku, ki je vse življenje dajal, nekdaj tudi kaj malega povrne. Ne govorim o denarju, govorim o tistih malih stvareh, ki človeku polepšajo dan, o drobnih pozornostih :P .
Ampak nekaj sem se naučil; vsaka želja se ti uresniči, če v to močno verjameš.

LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a seamonster » So Dec 19, 2009 15:58

Pozdravljeni! :P
Admin, Joško, admirali in kapitani! In vsi ki še to niste, boste pa nekoč vesoljci!
Morda sem bi ob prihodu res neroden Morda bi se moral opravičit. Ok. Se opravičujem (če ne veš kaj to pomen, poišči v slovarju tujk). Prišel sem kot slon v trgovino s porcelanom. Priznam. Da sem slon, vem. Nisem vedel za porcelan.
Admin, Joško, hvala za spodbudne besede. Konec dober, vse dobro. Kar se mene tiče ne odprem več prispevka na to temo. Če bom pa ugotovil, da komu lahko pomagam; poudarjam sem samouk, samotar, veliko napak, ki se morda tudi ponavljajo, se bom oglasil. Nauk za vse: potrpljenje, trud, pivo je majka! Če se kdo oglasi na temo znamka piva; ne reagiram!
LP
:roll:
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » So Dec 19, 2009 19:49

Bravo Seamonster, začel si res kot slon v trgovini s porcelanom ampak kar se mene tiče z naslednjimi objavami več kot popravil vtis...
Dobrodošel na morjeplovcu. Prepričan sem, da boš lahko še veliko dal in veliko dobil. :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Dec 20, 2009 00:57

Seamonster, piješ pivo Zlati bažant?
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti