V pritličju imam T2 router. V prvem nadstropju je signala že bolj malo. Ali lahko kdo svetuje kakšen dober ojačevalnik?
Hvala.
MKN
Ojačevalniki WiFi signala
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Ojačevalniki WiFi signala
MKN napisal/-a:V pritličju imam T2 router. V prvem nadstropju je signala že bolj malo. Ali lahko kdo svetuje kakšen dober ojačevalnik?
Hvala.
MKN
Rabiš ojačevalnik signala ali imaš možnost instalirati dodatni Access point? Lahko potegneš kabel od routerja do zgornjega nadstropja? Jaz sem v vsak štuk potegnil kabel in dodal tole dostopno točko.
https://www.mimovrste.com/dostopne-tocke/tenda-i24-dostopna-tocka-rmrbo147
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Rabim ojačevalnik signala. Kable ne bi vlekel.
Medtem se ugotovil, da se dasnes za to uporablja MESH WiFi sistem.
MKN
MKN
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
MKN napisal/-a:Rabim ojačevalnik signala. Kable ne bi vlekel.
MKN
Če hočeš dokaj OK hitrost ter domet (500Mbps+ 10 metrov proč), vleči kabel in nastavi usmerjevalnik ali več njih (opcija od evovii).
Tudi mesh sam po sebi pomeni le, da 'vidiš' eno omrežje večih dostopnih točk, sprejemna naprava pa se povezuje na dostopno točko, ki ima najboljši signal iz mreže teh (angl. mesh).
Če nekdo prodaja WI-FI Mesh, je prednost le ta (pa še to zelo cenovno zasoljena), da imaš od vseh teh naprav isto omrežje, hitrosti pa ne pričakuj neke vrhunske, saj so to le glorified 'ojačevalniki signala'. Če ti je pomembno le, da imaš nek signal (nekaj 10 Mbps), potem bo vsak range extender nekako zadostil potrebam. Če bi rad naredil prav, naredi kot svetuje 'evovii'. Ali pa vsaj potegni kabel v srednji štuk pa nastavi tam nek kvaliteten usmerjevalnik.
- 1stofficer
- Admiral
Rabiš si kupit Wifi ojačevalnik, ki ga konfiguriraš kot bridge (extender). Postaviš ga nekje vmes na lokaciji kjer imaš še dober signal in lokacijo kjer ga ni ali je slab. Tako jaz zagotavljam signal doma za en štuk višje ter hkrati cel vrt pokrijem z Wifi za robotsko kosilnico.
Investicija ni visoka je pa res, da nekateri ne delajo preveč dobro. Js sem jih nekaj že zamenjal, zelo sem zadovoljen s TP link, zanj sem dal 20 eur. Kupi si takega z antenicami in imaš mir.
https://www.mimovrste.com/iskanje?s=tp% ... i%20bridge
Je pa res, da boš imel prek bridge nižje hitrosti kot direkt na wifi ruterju. Za neko običajno uporabo bo zadosti, sicer pa bi blo bolje vlečt kable in tam dodat dodaten Wifi
Investicija ni visoka je pa res, da nekateri ne delajo preveč dobro. Js sem jih nekaj že zamenjal, zelo sem zadovoljen s TP link, zanj sem dal 20 eur. Kupi si takega z antenicami in imaš mir.
https://www.mimovrste.com/iskanje?s=tp% ... i%20bridge
Je pa res, da boš imel prek bridge nižje hitrosti kot direkt na wifi ruterju. Za neko običajno uporabo bo zadosti, sicer pa bi blo bolje vlečt kable in tam dodat dodaten Wifi
Ce hoces dobro č̣ezano bo wifi ojacevalnik ziher prava smer ,:-). Probaj bos videl.
Realno so tako 3 moznosti
1. Kabel
2. POWERLINE z svojim wifi ssid ( btw 4k tv dela BP)
3.pa seveda wifi extenderji, najvecja klobasa
Kvalitetni nastopajo v setu ki je malce drazji kot par 100 eur.
No morda se oglasi se kdo ki je kako reklamo prebral.
Ce hoces extenderje oz mesh sistem potem se to v setu resuje poglej npr. UNIFY.
Lpp
P.s.koliko vas nasvetovalcev za wifi extender to uradno v firmi uporablja?
Realno so tako 3 moznosti
1. Kabel
2. POWERLINE z svojim wifi ssid ( btw 4k tv dela BP)
3.pa seveda wifi extenderji, najvecja klobasa
Kvalitetni nastopajo v setu ki je malce drazji kot par 100 eur.
No morda se oglasi se kdo ki je kako reklamo prebral.
Ce hoces extenderje oz mesh sistem potem se to v setu resuje poglej npr. UNIFY.
Lpp
P.s.koliko vas nasvetovalcev za wifi extender to uradno v firmi uporablja?
pojdi se z bikom bost!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti