Referendum

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » So Maj 29, 2010 22:14

Na Hrvaškem. In, ali morajo zato v Eu ?
Sedaj vsaj rečem da sm bil v tujini na dopustu :lol:
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Maj 29, 2010 22:33

Tex napisal/-a:Na Hrvaškem. In, ali morajo zato v Eu ?

jaz mislim, da bi bilo dobro da grejo čimprej :wink:
Rookie
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljanski kotliček

OdgovorNapisal/-a Rookie » So Maj 29, 2010 22:55

Ej Tex, hočem ti poslati ZS o zadevi za katero si me spraševal, pa mi javlja nek error in ne morem poslati sporočila :evil:

Halo Admin :?
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
DD
Praporščak
Kraj: MARIBOR

OdgovorNapisal/-a DD » So Maj 29, 2010 23:19

Tex napisal/-a:Men je vseeno tudi ce jih ni !

men je vseeno tudi če te ni
Maribor Sukošan
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Maj 30, 2010 00:54

DD ne s kregat smo rekli:) samo da ali ne
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Maj 30, 2010 10:31

Rookie napisal/-a:

Ej Tex, hočem ti poslati ZS o zadevi za katero si me spraševal, pa mi javlja nek error in ne morem poslati sporočila :evil:

Halo Admin :?

Halo Rooki.
Nič bat, sporočilo je vseeno poslano. Poglej pod poslano, ali tik za pošiljanjem Odpošlji, boš tam našel, torej je šlo naprej. Samo ne večkrat pritiskat, boš prejemniku napolnil predal :wink: .
LP
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Maj 30, 2010 14:28

Ko berem vaše prispevke okoli referenduma sem sedaj še bolj prepričan, da se bom moral volitev zares udeležiti, ker vidim, da se je okoli tega vprašanja pojavilo preveč negativne nastrojenosti, ki ne vodi do razumne in racionalne rešitve. Dejstvo je, da moramo problem okoli meje čim hitreje rešiti in pustiti Hrvaško v EU, da bomo lahko uživali na morju kot nekoč.

Najlaže je biti proti. Kaj lahko storimo mi? Pričnimo lobirat in informirat EU o zgodovinskih dejstvih, o stanju morske in kopenske meje. Upam, da se bodo volitev udeležili v večjem številu tudi tisti, ki podpirajo arbitražo in čim hitrejšo rešitev kljub riziku, ki seveda obstaja.
Osebno bom glasoval ZA !!
LP
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Maj 30, 2010 15:40

Če ne bom na morju, bom šel in bom ZA PROTI oz. Proti ZA...

Brez flancanja!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 30, 2010 16:16

Zdej nej mi pa en pove kakšne probleme ima na hrvaškem, in kje ne more pluti, oz kakšne probleme ima z plutjem ?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Ne Maj 30, 2010 18:26

Tex napisal/-a:Zdej nej mi pa en pove kakšne probleme ima na hrvaškem, in kje ne more pluti, oz kakšne probleme ima z plutjem ?

Problem ni pri plutju južno od Savudrije. Tisti, ki plujemo veliko po Piranskem zalivu, pa bi radi enkrat že vedeli v čigavih vodah plujemo. Seveda se boste vsi strinjali, da v slovenskih. Vendar trenutno stanje ni takšno. Vprašajte ribiče ali se upajo čez sredinsko črto. Jaz se pa tudi vsakič odpravim pod Savudrijsko obalo z večjim cmokom v grlu. Nikoli ne veš.
Torej slabše kot je zdaj že ne more biti.
Zato sem ZA.
Ni pa izključeno, da bodo problemi tudi južneje od Savudrije, če bo večina glasovala proti. To bo šele veselje za ekstremiste na obeh straneh meje, ki se hranijo s tem sporom že 20 let.
Najlažje je biti proti. Ko pa je treba predlagati neko konstruktivno rešitev, ki pa ni izsiljevalska in je sprejemljiva tudi za drugo stran, so vsi tiho.

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Maj 30, 2010 19:39

Zgoraj je nekdo napisal, da bi bilo bolje za nas morjeplovce, da ne bi več bilo meje.
Kaj mogoče kdo misli, da bodo ko pridejo v EU umaknili vinjete, in vse te njihovo preštevanje ljudi na barkah, kot da smo ovce. Že zaradi črnega čarterstva ne. Ali mislite da bodo marine cenejše, ali bomo lahko vezali na lokalnih vezih, kjer nam bo pasalo, češ saj smo ena država. Prosim ne bit tako naivni. Avstriji in Nemčiji pa še čehom Mađarom bo odgovarjalo, ampak samo zaradi te ene ure čakanja na meji. To bodo profitirali. Sicer se ve kateri ljudje od omenjenih hodijo na HR. Brez skrbi ne takšni, kot smo bili mi, ko smo jih gor držali gostinstvo in trgovstvo. Bodo pa presenečeni kaj jih potem čaka. Cene bodo kot na Azurni obali, v restavracijah in kampih bodo cene dvignili kot zmešani, zraven pa še dobiš škornje za na wc -je.
Pri vsej tej stvari ne razumem nekaj. Evropa vidi, kaj se na HR dogaja. Tudi pri zakonodaji njihovi, katero si vsak uradnik tolmači po svoje ( nekaj bratske krvi še je pri naših tudi). Niti po mentaliteti, niti po resnosti, niti po umirjenih dialogih in še marsi čem, jih ne moremo primerjat z Evropo. Sem ogromno prepotoval po njej. Če je vodja skladišča, v katerega sem pripeljal robo, rekel, čez uro in dvajset boste na vrsti, sem bil takrat na vrsti. HR pa, evo sada čemo majstore, pa je bil naslednji dan tovornjak prazen. To je prispodoba, resnična, in tam čez se v teh letih ni spremenilo nič. Čisto nič. In kaj pozitivnega lahko pričakujemo od njih. Da bodo vplačali v skupno malho. Kaj , od kod. Ker so oni VELIKI Hrvati, bodo samo izsiljevali denar. In z čim naj izsiljujejo. Z neobdelanimi agrarnimi površinami in traktorji v prafaktorjih ne. Glavni adut jim je Jadran in tukaj bodo najbolj izsiljevali. Dragi morjeplovci, izplaknite si pesek iz oči. Z navtiko na HR bo vedno slabše, dražje, tu ne smeš sidrat, kazen itd. Če pa se jih malo , par let, še pusti ohlajat, bodo tudi pozitivni rezultati.
Kako je tisto, lačen ti bo dal pol hiše na razpolago, za par dni hrane. Sicer se mi ta kapitalistični slogan gabi, ampak smo že tako globoko v dreku, beri kapitalizmu, da brez tega več ne gre.
In komaj takrat bo Jadran spet Morje Adrijansko.
LP
LP
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Ne Maj 30, 2010 20:08

ZA potrditev AS
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Ne Maj 30, 2010 20:14

Dejstvo je da smo bili zmerom pomorska država,sedaj pa lahko po vsej verjetnosti izgubimo stik z odprtim morjem.Dobimo neko služnostno pot pa še to samo mogoče :!: Ne zatiskajmo si oči,KJER SE PREPIRATA DVA TRETJI DOBIČEK IMA :!: In kdo bo tu tretji :?:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Ne Maj 30, 2010 21:23

Dejstvo je tudi, da so nekaj ŽELJE in nekaj REALNOST. Želje so velike, mogoče včasih prevelike. Realnost pa bomo s papirji in dokazi morali dokazati (tako kot Hrvatje) na AS. Na tem ali katerim drugim! Brez tretjega najbrž ne bo šlo! NE na tem AS, ne na drugem.
Bomo dobili prehod na odprto morje? Kdo ve? Dobili bomo tisto, kar je dokazano naše, Hrvatje pa tisto, kar bo dokazano njihovo. A ni tako prav?
Nazadnje spremenil stojko, dne Po Maj 31, 2010 23:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 30, 2010 21:44

.

Žal mi večina daje vtis, da ni prebrala v medijih, zloženki, ki jo je dobilo na dom vsako gospodinjstvo, kaj bo sploh predmet arbitraže. O čem bodo arbitri sploh odločali! Preberite prosim in potem razpravljajte.

http://www.scribd.com/doc/24277085/Arbi ... LO-verzija

Imate pa samo še šest dni časa, da se odločite pravilno!

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gosti