pomoč pri izbiri čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Original-One
- Viceadmiral
Tex napisal/-a:original one, se strinjam, da je 28ka prava stvar, samo odločitev je ali hoče 2 motorja ali enega...
Cena v linku je pa čist prenavita... folk bi lahk nehal pretiravat...
Ja, sej cena se tudi meni zdi huda, čeprav niti ne spremljam toliko trga rabljenih plovil.
Če si začetnik se težko odločiš 1 motor ali 2. Saj ti niti razlike v praksi niso jasne. Pa jasno kolikor denar dopušča. 2 motorja sta le 2x stroški (vsaj kar se tiče rednega vzdrževanja in relativno tudi bencina)
lp
-
Original-One
- Viceadmiral
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Tudi sam se spogledujem za večjim čolnom, nekje 8-10m, z dvema kabinama in seveda "ugodno ceno".
V ponudbi Je kar nekaj Rinkerjev Fiesta 270. O tem čolnu ne vem praktično ničesar. Kaj pomeni v primerjavi, recimo Baylinerjem 2865, Regalom 2760, Crownline 270, Visto 268.
Dolžine znam prebrat, zanima me predvsem uporabnost, prostornost plovila, plovne lastnosti, pa tudi kvaliteta izdelave in seveda kakšna vaša dobra ali slaba izkušnja.
V ponudbi Je kar nekaj Rinkerjev Fiesta 270. O tem čolnu ne vem praktično ničesar. Kaj pomeni v primerjavi, recimo Baylinerjem 2865, Regalom 2760, Crownline 270, Visto 268.
Dolžine znam prebrat, zanima me predvsem uporabnost, prostornost plovila, plovne lastnosti, pa tudi kvaliteta izdelave in seveda kakšna vaša dobra ali slaba izkušnja.
Tex napisal/-a:Recimo, 2x 7.4, pa bosta oba zadovolna ?![]()
Kaj pa bi rekli, ali osovine ali z pogon, pri dveh motorjih ?
Tex, ti me vedno nasmeješ s svojo ljubeznijo do teh osmakov. 2 x 7,4 pa še na osovine ! To pa je boj na požiralniku .
Mislim, da je takšna barka sam za po Istri. V Dalmaciji so pumpe preveč narazen
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Zlatizlatko,
mislim ,da žal po uporabnosti in prostornosti zmaga bay 2855, saj si najverjetneje mislil tega, ali si dejansko mislil 2865, ki je trophi izvedba iz 80tih let ?
Poznami tudi rinker 270, tu si svetujem da gledaš od 2004 naprej, ker je večji model, z isto oznako !
Ostalih dveh ne poznam prav dobro...
Torej, bay 2855, ali zaprt 2859 ali z flyen 2858, so definitivno zanimiva izbira, z dvemi fiksnimi ležišči, ter mizo ki se podira v dodatno ležišče,kopalnico,ter spodobno kuhinjo, vsi imajo širino 3m, kar je tudi lepo saj se vsak cm pozna.
Rinker je za spoznanje ožji, mislim da je 2.7m, kar se dejansko kar pozna ! Velik minus mi je tudi prvo ležišče ki se za spanje podira, in takrat nimaš jedilne mize ! Nekako se mi zdi, če iščeš cruiserja za več kot 2 osebi, potem take varijante odpadejo.
Sicer pa je to stvar okusa, in razvajenosti, poznam tudi ljudi, ki so po 4je 14dni za 7m z eno posteljo,v kljunu in dva pač spita zunaj...
Vse se da,če se hoče...
Če rabiš kaj več me lahko kontaktiraš zs,gsm,....
mislim ,da žal po uporabnosti in prostornosti zmaga bay 2855, saj si najverjetneje mislil tega, ali si dejansko mislil 2865, ki je trophi izvedba iz 80tih let ?
Poznami tudi rinker 270, tu si svetujem da gledaš od 2004 naprej, ker je večji model, z isto oznako !
Ostalih dveh ne poznam prav dobro...
Torej, bay 2855, ali zaprt 2859 ali z flyen 2858, so definitivno zanimiva izbira, z dvemi fiksnimi ležišči, ter mizo ki se podira v dodatno ležišče,kopalnico,ter spodobno kuhinjo, vsi imajo širino 3m, kar je tudi lepo saj se vsak cm pozna.
Rinker je za spoznanje ožji, mislim da je 2.7m, kar se dejansko kar pozna ! Velik minus mi je tudi prvo ležišče ki se za spanje podira, in takrat nimaš jedilne mize ! Nekako se mi zdi, če iščeš cruiserja za več kot 2 osebi, potem take varijante odpadejo.
Sicer pa je to stvar okusa, in razvajenosti, poznam tudi ljudi, ki so po 4je 14dni za 7m z eno posteljo,v kljunu in dva pač spita zunaj...
Vse se da,če se hoče...
Če rabiš kaj več me lahko kontaktiraš zs,gsm,....
Sung,
Z pogon je pogon, ki je na krmi plovila,in je dejansko tudi krmilo...
Tu se ga lepo vidi, eni pravijo tudi noga,peta...
Z njim je tudi malo več dela kot z pogonom na osovino...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=85625
Pogon na osovino, pa je praktično samo osovina skozi spodnji zadnji del plovila, z njim je (če je eden težje manevriranje) manj stroškov, imaš pa pri osovini za propelerjem krmilo...
tu pa vidiš kako izgleda osovina...
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=85419
Praktično je še kar nekaj razlik, toda te ti povemo, ko se odločiš kaj bi...
Z pogon je pogon, ki je na krmi plovila,in je dejansko tudi krmilo...
Tu se ga lepo vidi, eni pravijo tudi noga,peta...
Z njim je tudi malo več dela kot z pogonom na osovino...
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=85625
Pogon na osovino, pa je praktično samo osovina skozi spodnji zadnji del plovila, z njim je (če je eden težje manevriranje) manj stroškov, imaš pa pri osovini za propelerjem krmilo...
tu pa vidiš kako izgleda osovina...
http://www.avto.net/mornar2003//ad.asp?id=85419
Praktično je še kar nekaj razlik, toda te ti povemo, ko se odločiš kaj bi...
Zlati zlatko, kaj pa na Bavario 27 ali 28 si kaj pomislil, ker glede prostornosti in izkoriščenosti po mojem nima konkurence (kokpit je sigurno zadetek v polno), pa sploh ni tako slaba kot jo vsi šimfajo, najraje tisti ki je nimajo! Meni že tretje leto prede ko mucka, preko 200 ur in tudi nasploh sem z njo zelo zadovoljen. Če želiš več informacij in izkušenj se mi javi na ZS. Če pa si kdaj blizu Biograda pa se oglasi.
lpg
lpg
https://medisken.si
zlatizlatko pozdravljen
No vidim še ni konec sezone se je pa že začelo.
Vzemi si čas lepo počasi počasi premisli preglej itd..vse skuapj je veliko denarja.In če nekaj kupiš hočeš seveda ,da boš tudi zadovoljen.
Moje osebno mnenje.
ko kupuješ upoštevaj čim več res čim več dejavnikov kot so
(firma ,sama izdelava .plovnost ,vgrajeni materijali prostornost ,fukcionalnost ,dizajn, itd.itd.. ..le tako boš lahko na koncu zbral zmagovalca za svoj žep.
Popolnega čolna ni vsak ima nekaj kar drugi nima.Eni imajo večjo kabino drugi manjšo eni se več kvarijo drugi se ne kvarijo itd....
med vsemi tvojimi željami je moj zmagovalec definitivno in še enkrat definitivno crownline 270 povsod lahko dam samo velik plus.
No vidim še ni konec sezone se je pa že začelo.
Vzemi si čas lepo počasi počasi premisli preglej itd..vse skuapj je veliko denarja.In če nekaj kupiš hočeš seveda ,da boš tudi zadovoljen.
Moje osebno mnenje.
ko kupuješ upoštevaj čim več res čim več dejavnikov kot so
(firma ,sama izdelava .plovnost ,vgrajeni materijali prostornost ,fukcionalnost ,dizajn, itd.itd.. ..le tako boš lahko na koncu zbral zmagovalca za svoj žep.
Popolnega čolna ni vsak ima nekaj kar drugi nima.Eni imajo večjo kabino drugi manjšo eni se več kvarijo drugi se ne kvarijo itd....
med vsemi tvojimi željami je moj zmagovalec definitivno in še enkrat definitivno crownline 270 povsod lahko dam samo velik plus.
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Hvala za nasvete. Bayliner mi nekako "ne sede v uho", ker je pač Bayliner.
Vendar sem se le malo posvetil temu čolnu in ugotavljam, da tukaj (2855)za najmanj denarja dobiš največ. To, da bom moral mizo v premcu podirat v ležišče, sem se sprijaznil. Pomembneje mi je, da je krmna kabina dovolj prostorna, večja, kot v kakšni 26-ki, saj smo le štirje. Da je Rinker 30 cm ožji, sploh nisem bil pozoren, a to na ladji pomeni veliko. Tudi Crownline mi je všeč.
O Bavariji ne bi izgubljal besed. Osebno mi je zelo všeč, malce drugače od američanov, a, žal sem prekratek. Za čoln lahko dam cca 40k, to bo pa za bavario premalo, mogoče pa mi le pade žlica v med, časa do druge sezone je še dovolj.
Če smo že tukaj, še mnenje o motorjih, Merc vs. Volvo. Do sedaj sem zaprisežem američan, do sedaj me še nobeden motor ni pustil na cedilu. Osnovne zadeve postorim kar sam, kjer pa potrebuješ kakšno specialno orodje, pa hajd po majstora. Vem, oba sta enake osnove, verjetno podobne vzdržljivosti, slišim pa, da je priti do rezervnih delov za Volvota malce težje.
Kaj pa Volvotova DP noga vs. BravoIII DP? Osebno mislim, da je čez Bravo III ni.
Malce mi tudi včasih prileti okrog ušes, da se novi Volvoti kar radi kvarijio, motorji in noga.?
Vendar sem se le malo posvetil temu čolnu in ugotavljam, da tukaj (2855)za najmanj denarja dobiš največ. To, da bom moral mizo v premcu podirat v ležišče, sem se sprijaznil. Pomembneje mi je, da je krmna kabina dovolj prostorna, večja, kot v kakšni 26-ki, saj smo le štirje. Da je Rinker 30 cm ožji, sploh nisem bil pozoren, a to na ladji pomeni veliko. Tudi Crownline mi je všeč.
O Bavariji ne bi izgubljal besed. Osebno mi je zelo všeč, malce drugače od američanov, a, žal sem prekratek. Za čoln lahko dam cca 40k, to bo pa za bavario premalo, mogoče pa mi le pade žlica v med, časa do druge sezone je še dovolj.
Če smo že tukaj, še mnenje o motorjih, Merc vs. Volvo. Do sedaj sem zaprisežem američan, do sedaj me še nobeden motor ni pustil na cedilu. Osnovne zadeve postorim kar sam, kjer pa potrebuješ kakšno specialno orodje, pa hajd po majstora. Vem, oba sta enake osnove, verjetno podobne vzdržljivosti, slišim pa, da je priti do rezervnih delov za Volvota malce težje.
Kaj pa Volvotova DP noga vs. BravoIII DP? Osebno mislim, da je čez Bravo III ni.
Malce mi tudi včasih prileti okrog ušes, da se novi Volvoti kar radi kvarijio, motorji in noga.?
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Malo še pogledujem za Maxumom 2700. Je malce širši od Rinkerja ali Four vinsa, pa malce manjši od Baylinerja 2855. Nima sicer najlepših linij, a se mi ne zdi tako slab čoln. Edino, kar sem gledal v ponudbi, precej ima 260 KM motorje, kar pa se mi za tak čoln vseeno zdi premalo.
Kam pa bi sploh uvrstili po kvaliteti in uporabnosti ta čoln?
Priznam , na morju še nisem videl nobenega, pa tudi v ponudbi jih ravno ni dosti.
Kam pa bi sploh uvrstili po kvaliteti in uporabnosti ta čoln?
Priznam , na morju še nisem videl nobenega, pa tudi v ponudbi jih ravno ni dosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti