Tohatsu 30!
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Tohatsu 30!
Lep pozdrav!Nabavil sem zgoraj omenjeni motor,ki je na gumenjaku 3.80(zložljivo dno).Motor je 2T in je letnik 2003.No,zanima me naslednje:Kolko lahko pričakujem porabe z dvema osebama?Vem da porabe ni mogoče popolnoma definirat.sicer poraba sploh ni pomembna,samo da bo letelo.Me pa malo firbec mantra pa da vem kolko lahko pričakujem!
Hvala!
Hvala!
Re: Tohatsu 30!
pocar napisal/-a:Lep pozdrav!Nabavil sem zgoraj omenjeni motor,ki je na gumenjaku 3.80(zložljivo dno).Motor je 2T in je letnik 2003.No,zanima me naslednje:Kolko lahko pričakujem porabe z dvema osebama?Vem da porabe ni mogoče popolnoma definirat.sicer poraba sploh ni pomembna,samo da bo letelo.Me pa malo firbec mantra pa da vem kolko lahko pričakujem!
Hvala!
kaj zdaj je pomembna ali ni
letelo bo skoraj po zraku, poraba bo pa takrat ko bo letelo in glede na slabo dno 16-17l/h ali nekje 0,9l/Nm
Ko boš sam bo rodeo, prav tako z 2mi ali 3mi potniki! Ampak takrat bo moč prišla še kako prav! Preveri krmno zrcalo in ne pospešuj naglo. Pravilno strimaj in razporedi težo po čolnu. Sicer pa moči ni nikoli preveč.
Če čolna nimaš na prikolici, bo največja muka montaža motorja na čoln in obratno, 30 KM motor sicer ni težak, je pa neroden za rokovanje!
Če čolna nimaš na prikolici, bo največja muka montaža motorja na čoln in obratno, 30 KM motor sicer ni težak, je pa neroden za rokovanje!
cink40 napisal/-a:Takšen motor imam na plastiki 4.6, 280kg. Pokuri pa nekje med 10-12l. Motorja ne šparam vozim vedno vsaj na 3/4 pa tudi več gasom (19 -24vozlov). (Tko da MareC je vsekal mal mem...).
Ni usekal. Povedal je kar je res. Trenutna poraba je relativna in ne pove veliko razen, če gumo uporabljaš samo za vleko šlaufov, tub, banan, smučarjev,... takrat rabiš vedet kolko časa bo trajalo veselje. Poraba 0,9l/NM je pa realna ocena porabe na prevoženo razdaljo in s tem boš vedel kakšen domet imaš.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Moj tohatsu 30 ima povprečje nekje 8l, res pa je da je 4T in ima el. vbrizgavanje goriva.
Tovarniški pa je 9,5/h pri polni obremenitvi.
Tovarniški pa je 9,5/h pri polni obremenitvi.
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Sep 06, 2010 12:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Ma vsi se pogovarjate o relativnih številkah kolko pokur kateri na uro in teh for na uro ne bom več prebiral k so čisto neumestne, pa se pojavljajo na forumu vedno in vedno znova.
Edino merodajno je da se določijo parametri kolko obratov, kaka hitrost, kolikšno breme, posadka, oblika, povprečje, pik, štandgas,... se pravi da se standardizira metodo merjena in šele tako se lahko delajo primerjave.
Osebno in še nekaterim se nam zdi bolj pomembna poraba na NM, ker kot kapitan točno veš kolko NM prevoziš s tankom in za koliko NM je rezerve. Na uro cca je pa pomembno samo kadar smučamo, tubamo, bananamo in vemo da imamo tanka za 3-4 urce divjanja potem, pa vse adrenalinske modele peljemo na tankštelo na kaso, kar se pa ne zgodi, ker nobenemu ni več za to poslednjo vožnjo
Edino merodajno je da se določijo parametri kolko obratov, kaka hitrost, kolikšno breme, posadka, oblika, povprečje, pik, štandgas,... se pravi da se standardizira metodo merjena in šele tako se lahko delajo primerjave.
Osebno in še nekaterim se nam zdi bolj pomembna poraba na NM, ker kot kapitan točno veš kolko NM prevoziš s tankom in za koliko NM je rezerve. Na uro cca je pa pomembno samo kadar smučamo, tubamo, bananamo in vemo da imamo tanka za 3-4 urce divjanja potem, pa vse adrenalinske modele peljemo na tankštelo na kaso, kar se pa ne zgodi, ker nobenemu ni več za to poslednjo vožnjo
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti