STRANSKI - SENČNIKI KOKPITA

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

STRANSKI - SENČNIKI KOKPITA

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Sep 21, 2010 14:23

Morjeplovci pozdravljeni ,

Večina na morju nas na kokpitu (ali okoli kamper cerade) proti soncu zmeraj pripenja razne stranske brisače ,bele rjuhe itd.Samo ,da dobimo senco seveda.

Zanima me kako imeta to rešeno ,Namreč ,ko sem bil po marinah sem videl, da imajo nekateri rešeno res lepo lično po moje kak elastičen materijal in imajo kar po meri to narejeno so po moje na ježka naredili in se od znotraj samo pripne.Imate kako pametno varianto predlog kako to lepo lično narediti ali kdo to dela itd.. . Namreč mali otroci in sonce ne gredo preveč skupaj .

Hvala že vnaprej.
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Sep 21, 2010 17:24

Živjo,

glej imam narejene senčnike za zadnji del kokpita po meri, zajebavam se da jih zmontiram, da mi vse od ja.c kaplja tko da sem zadevo poenostavil...

doma sem vzel navadno belo rjuho, ji na vsakem vogalu naredil vozel, na vozel privezal pajka ( tisto elastiko s kljukami) in jo lepo zahaklam na tisto stran kjer je pač sonce v 20 sekundah... hitro enostavno in poceni.... pa še elastike fino amortizirajo veter....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Sep 21, 2010 18:30

Matejc zdravo

Tole z elastiko na koncu je dobra ideja hvala ,če ne bo druge ideje bom tudi jaz tako napravil.

Sem pa slišal ,da obstaja prav poseben materijal za te stranske ali zadnje senčnike , ki je istočasno še raztegljiv in to moram najti .Če kaj poznate.

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Sep 21, 2010 19:30

ma lej elastika pa sonce pa slana voda... tale kombinacija ponavadi ne špila...
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Sep 21, 2010 20:36

Vsakih nekaj let kupiš druge. Tisti pajki so čisto poceni.
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Sep 21, 2010 21:06

Obstajajo posebni materiali za to, samo so hudičevo dragi. Recimo tak luknjičast material se uporablja na večjih HT barkah, kjer je nekako potrebno zapreti okna, drugače si kot v topli gredi. Nekateri za to uporabijo kar sunbrelo, vendar je v takem primeru prepust svetlobe skoraj ničen. Tudi pluti s tem ne moreš....
Specialen material pa omogoča dokaj dober pogled navzven skozi majhne lunjice, sonce pa notri skoraj ne pride... Problem tega materiala je kot prvo že omenjena ekstremno visoka cena in pa tudi teža, saj je precej debel in podoben recimo nekakšni gumi. Od sunbrele je pomoje ene 10x težji...

Jaz imam iz tega materiala narejen senčnik na zadnji šajbi. Na 6 majhnih ježkov se pripne na obstoječi del camper topa z notranje strani. Super! Slabost pa je ta, da malo dodatno greje, saj bi bilo bolje, da bi se pripel na zunanjo stran, kjer bi se hladil. Material je namreč temno siv... Kos materiala in ježke mi je naredil naš Barh.

LP
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Sep 21, 2010 21:34

Ma ,če se ne motim sem to mrežo, ki je elastična prepušča zrak in lepo zadrži svetlobo videl na barki pri članu štajerka jp to bo to bomo njega vprašali ,če le ni na morju. Men se je res dopadalo kar ima on škoda ker nisem sliku.

Lahko ,da ima podobno še kak naš član.
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Sep 22, 2010 08:06

Eno karniso in zavese gor in boste kot šejki v šotorih! :lol: :lol: :lol:
Matejc
Admiral

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Sep 22, 2010 21:29

ja kocka... pa kamelo navežem odzadi al pa raj dve... pa 10 bab.... super.... in to sam zaradi mal sence....

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti