METS 2010

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

METS 2010

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Nov 18, 2010 21:49

METS 2010
Danes zgodaj zjutraj sem se vrnil z Amsterdama z sejma, ki doživlja pravo renesanso in vliva veliko optimizma na tem področju. Vračam se z kopico vtisov najbolj pa me je presenetilo dejstvo, da so na navtičnem področju v severni evropi letos zabeležili nekateri celo 30% rast v primerjavi z 2008. Skoraj vsi po vrsti pa so zabeležili pozitivno rast.

Ko sem se vračal z avtom domov sem imel časa dolgo razmišljati, kaj zaboga se dogaja pri nas, da firme ena za drugo crkujejo in zakaj se uspešni PROIZVAJALCI Seaway, Pipistrel - proizvodnja letal in njim podobna večja in manjša uspešna podjetja selijo v tujino. V večini danes le taka podjetja z izvozom ustvarjajo profit in najbolj prispevajo k trdnosti naše ekonomije in pozitivne bilance ter z tem neposredno bogatijo našo državo, ter zagotavljajo delovna mesta. Kaj zaboga počnemo??? Kot se vidi se državi jebe za vse to, bolj pomembno je obdržati stolčke in eden drugemu omogočati krajo.
Me ima, da bi začel klet in k hudiču pošiljat posamezne politike, ki še nikoli v življenju drugače kot z vrtenjem jezika in z lažmi niso zaslužili niti enega samega centa. Kaj, taki naj vodijo državo in nas zastopajo v parlamentu!!?? Draga vlada, država je "firma", ki jo je treba znati voditi. Na bruhanje mi gre, ko vidim kregarije in laži ter po nepotrebnem zapravljen čas, ki ga ne bomo mogli NIKOLI NADOKNADITI. ZABOGA NAREDITE RED IN NAM PUSTITE DELAT!! NEHAJTE SE JEBAT MED SABO, nam pa ne uničujte še tisto malo volje, ki jo premoremo, da kaj naredimo v svojo in skupno korist.

Moral sem to napisat, ker mi je dvignilo pokrov, ko sem odprl časopis in videl kako dokazani lažnjivec toži druge češ, da lažejo o njem. NEZASLIŠANO!!! Kakšna država smo, da je taka oseba sploh še v parlamentu?

Saj res METS.

Prvo nagrado je dobil Selden za nov winch z katerim lahko z ročko in gumbom kontrolirano navijaš in popuščaš vrv, ki tako vedno ostane napeta.
Slika

več o nagrajencih

Slovenijo so zastopala podjetja Roto, Astel Marine, Elektro Štumpfl, Ema, Sandiline in GS Composite. Upam, da nisem koga izpustil.

LP Nikola Tesla

Monickendam
Slika

Flachboden shiff
Slika

Najprej sem našel Elektro Štumpfl
Slika

tipke Apem
Slika

za male in velike
Slika

lep design
Slika

samodejna črpalka brez napajanja za plovila na privezu
Slika

odlična krmila Edson
Slika

roštilji za plovila
Slika

štirikraki maxprop za boljši izkoristek
Slika

kaljena in varnostna stekla za okna plovil
Slika

štedilniki za plovila. Iskal sem kaj novega in malo pokramljal z parimi proizvajalci.
Slika

na razstavnem prostoru firme ki izdeluje rigging. Modelček je bil fascinanten
Slika

High definition sonar tehnologija je na pohodu
Slika

ultrazvočni senzor Airmar. (Baje jih imajo v Stalu na zalogi)
Slika

Slika

Raymarine konzola in simulator, ki je odlično deloval v povezavi z vsemi instrumenti
Slika

hibridni pomožni pogon
Slika

Scam se je močno zasidral na evropskem navtičnem trgu
Slika

Slika

mini generator
Slika

Sandiline
Slika

plavajoči generator... :lol:
Slika

Slika

zanimiva tastatura
Slika

Brezkrtačni 10kW motor Fischer Panda
Slika

Roto
Slika

Techimpex štedilniki. Morda bodo oni izdelali enega kot si ga želim na katerem bo možno uporabiti 28cm ponev
Slika

mini izvedba od nekega manj znanega proizvajalca. širina samo 45cm
Slika

protizdrsna obloga za steklokeramične plošče, deluje tudi med kuho!
Slika

prava mornarka
Slika

vodilni proizvajalec sat anten za plovila KVH
Slika
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Pe Nov 19, 2010 15:52, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Nov 18, 2010 22:26

NT, se podpišem pod vse kar si napisal!

Naša politika pa je postala ne več politika, temveč samo še fovšija drug drugemu... Kot opažam si opozicija niti ne želi preveč biti v vladi, bistveno je, da je proti vsem kar reče vlada. In seveda enako je tudi vlada oziroma pozicija proti vsemu kar reče opozicija... Pa je to res normalno??? Saj vemo zakaj je opozicija, za kontrolo, za opozarjanje, ne pa za APRIORI PROTI!
Skrb zbujajoče pa je to, da se stvari v zadnjih 6 letih še bolj zakomplicirale in če si v opoziciji MORAŠ biti proti vsemu, o čem se pa gre pa itak nima veze. Če je slučajno kaj bolj zapleteno pa ljudi vprašaš za rešitev na referendumu (itak da nimamo pojma sploh kaj volimo) in zadeva je zaključena... V prejšnjem mandatu je bila levica proti absolutno vsemu, sedaj je desnica proti absolutno vsemu kar naredi pozicija....
Uffff, naša država pa tone, uspešna podjetja pa odhajajo... :cry: :cry: :cry: :cry:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

Re: METS 2010

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Nov 18, 2010 23:18

Nikola Tesla napisal/-a:METS 2010
... najbolj pa me je presenetilo dejstvo, da so na navtičnem področju v severni evropi letos zabeležili nekateri celo 30% rast v primerjavi z 2008. Skoraj vsi po vrsti pa so zabeležili pozitivno rast.

Pri nas pa tonemo vedno bolj in bo minilo še veliko časa, da se poberemo. Če sploh še kdaj??

Bolj me zanima Mets! Ujel sem, da je bilo manj razstavljalcev in tudi manj obiskovalcev. Se zato morda pozna kaj bolj na kvaliteti?
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Nov 18, 2010 23:24

Nasprotno. Bilo je polno do zadnjega kotička, kar se tiče razstavljalcev. Tudi obiskovalcev se mi je zdelo najmanj toliko (prej več) kot 2008, ko sem bil nazadnje tam. Velike ladjedelnice imajo naročil kot že dolgo ne. Gradijo se zelo velike moderne jahte. Tudi pri nas v Sloveniji je ta hip kar nekaj novih projektov, ki se izvajajo počasi vendar sigurno in bodo ugledali luč v prihodnjih dveh letih. Se ni za bat, če bomo le še imeli državo v kateri bo možno poslovat. Tega me je najbolj strah.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Pe Nov 19, 2010 12:16

Se popolnoma strinjam z NT. Sva se srečala ,sva pa bila oba tako zaposlena ,da sva imela zelo malo časa drug za drugega, ter še nekaj slik iz moje strani.
Hibrid tudi z Nemške strani Alp
Slika
Slika
Slika
Krasen sejemski eksponat podjetja Flexiteek
Slika
Slika
sestavljivo kolo, kmalu tudi v ponudbi našega podjetja
Slika
Slika
nekaj slik prekrasnih elis...
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
še en Slovenski razstavljale katerega je NT pozabil omeniti to je GS Composit ter naš manjši prispevek za popestritev sejemskega prostora
Slika
Slika
nekaj navijalcev..
Slika
Slika
Slika
Italijanski izdelovalec volanov Isittea
Slika
Slika
Slika
brez avdio sistemov pač ne gre
Slika
Slika
Slika
Slika
nočno življenje je bilo na višku..... :oops:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Nazadnje spremenil primusr, dne Pe Nov 19, 2010 14:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Nov 19, 2010 13:28

Lepo sta to pofotkala. Ta Mets očitno postaja vse bolj popularen na področju ladijske tehnike in opreme.
Amsterdam pa okrašen in čisto novoleten.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Nov 19, 2010 15:51

Sejem METS (od 1990) je specializiran sejem za vse, ki se poklicno ukvarjajo z navtiko. Na sejem sem lahko šel šele 1998, ko sem prejel vabilo od Autohelma (kasneje Raytheon in danes Raymarina). Tudi v kasnejših letih si moral imeti vabilo z strani enega od razstavljalcev, danes pa se sejma lahko udeležijo tudi tisti, katerim je navtika hobi in gradijo ali vzdržujejo svoje plovilo in podobno. Na tem sejmu niso zaželeni obiski z družino. Prva dva dneva pa sta namenjena predvsem tisku in poslovnim obiskovalcem, kar se odraža tudi v načinu oblačenja. Na sejmu je več kot 90% ljudi v kravatah, zato se spodobi tak tudi priti na sejem še posebej, če ga obiščeš prvi dan.
LP
Nikola Tesla
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » So Nov 20, 2010 11:27

N.T, kot vedno, korektno poročilo videnega, zmotil pa me je uvod..glede na to, da se strinjam z oceno stanja(sranja), me zanima samo eno.. do kdaj bomo gledali kako nas rinejo nazaj v čase ko je bila elita nedotakljiva, ko so delali le za svoje riti, kar se ponavlja sedaj v še v bolj brezobzirnem načinu.. gledamo kako nam kradejo, gledamo kako se dobesedno delajo norca iz nas, a mi nič.. kaj pravzaprav sploh lahko storimo, kako jih ustavit, a da ne dobimo nazaj le revanšističnega prejšnjega vladanja? Vlada, pa ne le ta, ima več dela sama s sabo, kot z državo, in pojavlja se vprašanje, zakaj plačuje cela država njihov čas, da se kregajo, kje in kdo bo lahko nakradel več? Spašujem; do kdaj, bomo toliko nori, da jim to dovolimo?
Bil sem v dvomih, a tole pisat na tako pozitivni forum, kot je morjeplovec, ki mi je od vseh, kar sem jih videl, najbolj prijazno deluje na ljudi v teh sivih časih, a kolikor zasledujem, smo ljudje, ki smo se izpostavili, se registrirali na ta forum, dobro misleči ljudje.
Spomnim se izreka enega Ameriškega predsednika, da ni pomembno kaj lahko država naredi zame, pomembno je, kaj lahko jaz naredim za državo.. in sem naredil, plačujem nenormalne zneske davkov, prispevkov in ne vem kaj še vsega, kar si izmislijo sproti, a za vračilo dobivam oholost, ignoranco, in da ne rečem nespoštovanje, najprej moje države, da ne govorim o tem, da ko se pojavim kje v tujini, omaloževanje in posmeh.. in samo svojemu pristopu se lahko zahvalim da sem sprejet, kakorkoli sem že..in zakaj potem država? Včasih me je sram povedat, da sem Slovenec, in dolgo me je bilo sram to priznat, a pravi sram lahko leti le na državo, ki me je pripeljala do tega..
N.T, oprosti, če sem zasmetil tvojo pozitivno temo, Admin zbriši če tole ni na mestu, a vendarle se lahko vprašamo, kam gremo?
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Nov 20, 2010 14:25

Navigator, vsekakor je na mestu in se tudi zelo strinjam s tabo!

Dajmo pa ostati pri navtiki in ne mešajmo politike v NT super temo o METS-u. Se opravičujem, ker sem že tudi jaz zgoraj napisal čisto političen odgovor in praktično sam zavil off-topic....

LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Nov 21, 2010 08:14

N.T. in primusr, nekaj slik iz vajinega albuma manjka. :evil:
Primusr je že lepo začel zaključevati post s slikami nočnega Amsterdama, potem pa naenkrat "KONEC"! A vama je kasneje v "rdeči ulici" obema zmanjkalo baterije ? :cry:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » So Jan 08, 2011 12:45

Nikola, hvala za izčrpno poročilo. Kar pa se tiče političnega smetenja se sicer strinjam in še kaj bi dodal, je pa najbolje da odpremo novo temo "politično sranje", samo bojim se, da potem ne bo več morjeplovec, temveč se bodo vsi oglašali samo še na to temo. (bolje nič) :evil: :evil: :evil:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta