Izdelava nosilca pomožnega motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

Izdelava nosilca pomožnega motorja

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » So Maj 21, 2011 18:27

Na svojem gumenjaku 4,80 in yamaha 60 želim izdelat nosilec pomožnega motorja. Ugotovil sem, da vsi nosilci v trgovinah neustrezni oz. bi se motorja tepla, ker ni veliko prostora za postavitev 2 motorjev oz. ga sploh ni. Vseeno poskušam najti varianto, da bi imel še pomožni motor (in to počnem samo za lov na panulo). Prilagam sliko gumenjaka.

Slika

Na spodnji sliki so mere, ki jih imam na voljo. Glavni motor sem obrnil skrajno desno in ostane mi zgolj 20cm med tubo in motorjem. Po internetu sem gledal mere izvenkrmnih motorjev 2,5 KS in zasledil da so npr. yamaha širine 31cm (popravite me, če se motim). Na čoln bi pritrdil nosilec iz inox debeline 8mm nekako kot je prikazano na spodnji sliki.(nosilček bi moral biti neko poševen.

Slika

Nosilec bi pritrdil kot je prikazano na spodnji sliki (z dvemi šrawfi)¸tako da bi ga lahko ob neuporabi tudi spravil, ker bi čudno štrlelo iz čolna.

Slika

Zanima me, če je taka rešitev pametna ali je varna oziroma ali predlagate kakšno boljšo rešitev ali naj sploh obupam nad pomožnim motorjem.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Maj 21, 2011 18:51

to kar si narisal nebo dovolj močno in se ti bo zvilo!
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Maj 21, 2011 18:52

Kje pa bi imel motor med plovbo?
Inox je 8mm , mislim, da se ne bi smel zviti.
matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » So Maj 21, 2011 20:04

po mojem je dovolj trden 8mm inox, zato pa sprašujem, če kdo ve kaj več. Motor med plovbo bi bil montiran na nosilcu. Tudi tu imam dileme kako se to obnese, da bi bil motor postavljen dejansko za glavnim motorjem, kaj pomeni tista teža za plovbo. Raje kot da kar pričnem z delom se malček posvetujem.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Maj 21, 2011 20:27

inox 8mm se ti bo zvil po vertikali rabiš ojačitev vzemi inox 8mm in nanj privari L profil, na spodnji strani da se ga ne bo videlo, L profil postaviš na A oz iz spodnje strani gledano na V in privariš.........naredi iz jekla ter daj vroče cinkat občutno cenejše če mi daš risbo, mere in za materiali ti naredim jaz! material računaj 5€ pri inoxu pa 50€, cinkanje je pa zastonj samo pokličeš na firmo in prosiš naj ti dajo ta majhen kos zraven, če se ti pa ne da ti pa še to lahko jaz zrihtam, maš na izbiro kromanje ter belo in črno cinkanje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: mVolk in 10 gostov