- V zadnji tretjini aprila in čez prvi maj bom imel opravka tam in preden odidem tja - čez dober teden - rabim tudi predstavo o tokovih zaradi plimovanja okrog otoka.
Edit: Izpadlo je tako, da so me povabili za približno dva tedna - konec aprila in čez prvomajske praznike - s štirimi jadrnicami mini-12 vzbudit zanimanje za jadranje in izurit skrbnika za te jadrnice, ko bodo ostale na otoku čez poletje. Več o tem pa v dalje v temi...
Ostale spremembe pa so predvsem dopolnitve povezav na tej strani.
Doslej sem bil pred 20 leti nekajkrat poleti za kak mesec v Stari Povljani na Pagu, pa nekajkrat bolj od daleč jadral mimo skozi 'Virsko more'. Zdaj pa rabim podrobnosti - zlasti o o obali in plitvinah (precej dobil na kartah, ki so med povezavami spodaj), nimam pa podatkov o tokovih zaradi plimovanja, ki bi pa zlasti skozi gaz (pod mostom) lahko bili kar močni.
Problem je, da tu nimam Peljara - in na online-dostopnih ni dostopnega nič pametnega o tem.
Ko pridem tja, bom že izvedel, kar rabim - imam dogovorjen zmenek s tistim, ki naj bi to najbolje poznal, poleg tega pa bom naštudiral bližnjo okolico in podmorje blizu obal tako, da bom enostavno z masko obplaval aktualne dele in če/ko bo čas počasi ves otok (obale je dobrih 30 km, kar pomeni kar nekaj plavanja).
- Karta Vir na ARKOD - verjetno najboljše poimenovanje, pa ortofoto različica je vetjetno tudi najbolj ažurna
- Karta Vir na google maps, tudi 'sprehod' (Streetview) in pogled na razne fotke dela
- Karta in fotke na Mapcarta - med ostalim ulice - pa podatki (prebivalstvo...) so kar ažurni - fotke (Gallery) tudi uporabne
- Navionics karta sveta sicer je treba odvleči tja, ampak sicer več kot OK
- Online peljar na CV Sistemi - ideja ni slaba, ampak o Viru malo in še to staro
- Občina Vir na Wikipediji
- Občina Vir - uradne strani
- Občina Vir - njihov WebGIS preglednik (interaktivna karta) - ampak rabi M$ Silverlight in ne dela tistim, ki nimajo nameščenega (še en požrešen dodatek...)
- Njihovo občinsko podjetje za turizem
- Malo komentirane fotke Vir 2014 tu na forumu
- Video z biciklijade 2014
Našel sem se na posnetku malo pred koncem prve minute - z nahrbtnikom in sandali vred. - Video s prvomajske regate mini-12 2014
- Meteoadriatic - pregledno in simpatično
- Povezave na vreme s CVS - kažejo pa na DHMZ
- Prognoza.hr - DHMZ
- Pregled za Slo in Jadran v bazi znanja na forumu Morjeplovec
Kazalo prispevkov iz te teme (in povezanih)
- Štiri mini-12-ke potujejo na Vir
- O poti, pa tudi o tem kje in kako je bilo bivanje, pa tudi kje in kako priprava jadrnic za plovbo in podobno.
- Kako so si zamislili in kako se je bilo treba znajti
- Dan pred tekmo
- Izkazalo se je, da na tekmo ne bo znanih hrvaških jadralcev, ki bi jim moral le pokazati posobnosti mini-12. Odločili so se, da bodo moji 'neformalni' tečajniki najbrž že kos temu, da odpeljejo na regati, in izkazalo se je, da so bili res temu kos. Daleč od brezhibnega - kupa reči se še nismo niti dotaknili, ampak vseeno zelo zelo dobro.
- Prvi dan regate
- Dopoldne kvalifikacije, popoldne polfinale. Dva od 'mojih' Viranov v polfinalu, z malo sreče bi bila še ena Viranka. Marino je bil pa popoldne samo za eno mesto prekratek za uvrstitev v finale.
- Drugi dan regate
- Mali finale in finale... Marino je bil drugi v malem finalu - upravičeno je bil tako blizu uvrstitvi v finale. Izvrsten rezultat (po morda treh, štirih dneh tečaja - pri čemer je bil tečaj v času po službi, pa kaki pavzi za marendo...).
- Po tekmi...
- Od pospravljanja, mimo proslavljanja do nekaj poslavljanja...
- Virani o tem na Fejst Bukovem - prevelike fotke od tam sem dal v svojo temo
- Malo komentirane fotke Vir 2014 tu na forumu
- Video z biciklijade 2014
- Video s prvomajske regate mini-12 2014
- Poročilo o regati na Viru - JK Odisej