Hypalon ali guma
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Hypalon ali guma
Zdravo
Ali mi lahko pomagate razvozljati kakšna je razlika oziroma kako se vidi razlika med hypalonom in PVC.
Ali mi lahko pomagate razvozljati kakšna je razlika oziroma kako se vidi razlika med hypalonom in PVC.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
kondor88 napisal/-a:pri mojih kitajskih pvc (honda, honvawe, allroundmarin) so (bile) tube lepljene, na spojih je zaradi nenatančne izdelave vedno preveč lepila, ki ostane zunaj, je grdo za pogledat, tako da nisem prepričan da je res hypalon-lepljeno, pvc-varjeno
Če je čoln iz PVC lepljen in ne varjen, se mi zdi malo nenavadno. Kolikor se spomnim, se naj namreč hipalona ne bi dalo variti - ali vsaj ne dobro avtomatizirati serijskega postopka izdelave z varjenjem. Varjenje naj bi bilo lažje avtomatizirati pri PVC in naj bi zato bili tudi zaradi avtomatizacije varjenja tako narejeni PVC napihljivi čolni lahko cenejši - čeprav manj trajni.
PVC se da tudi lepiti, ampak potem izdelava največkrat neha biti cenejša od izdelave iz hipalona. Če so zlepki, kakor si jih opisal, so verjetno delani ročno, kar je (če gre za velike serije) najbrž dražje od strojnega - in zato se mi zdi taka izbira postopka izdelave malo nenavadna za PVC.
Sicer je nekaj o primerjavah materialov za gumenjake (v glavnem povezave na druge strani) že od prej v bazi znanja tule v zmedenem kazalu, ker se zadnje leto prejšnjih kazal ne da več urejati (in zato ne morem niti dodati novih, niti popraviti ne več veljavnih povezav). Še vedno pa zna biti zanimiva tudi tema oziroma kazalo Materiali, njihove lastnosti, nega... - tudi tema oziroma pod-kazalo tu v bazi znanja .
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti