Sam sem mnenja, da je vinjeta nepravična do turistov, kar bi morale članice EU zahtevati v pristopnih pogajanjih, da uvedejo vinjete za krajše obdobje ali pa jih ukinejo. Zelo lepa je primerjava z našimi avtocestnimi vinjetami, ko se najbolj "kurčijo" hrvati.
Ne vem, kdo se najbolj kurči, vem pa, kdo nam bo raztrgal vinjete. Vlašič včeraj ni bil na raportu pri Sanaderju, pač pa pri predstavniku EU. Mislim, tako je bilo slišati, da ostali živelj EU ni prav nič zadovoljen z našim protokolom okoli vinjet. Govorijo o neki diskriminaciji.
Jaz nisem nikamor obrnil, ko sem na hrvaški carini plačal 300 kun carine in 500 kun kazni, ker sem se nedostojno vedel – žalitev državnih organov. Pozabil sem na japonski stil

Zakaj nisem obrnil ?. Drugič zatorej, ker nek državni organ meni in moji družini ne bo onemogočil obiska željenih krajev. In prvič, zatorej ne, ker ne vem, kam naj obrnem ko me j* domač – slovenski organ povezan z državno hirarhijo.
Gospodje. In gospe. Katera država pa je idelana ? V kateri državi pa ne živijo lumpje, lopovi, prevarantje, nestrpneži ? Kje pa obsataja teritorij definiran preko mejne črte v katerem so vsi zakoni dobri in pravični in logični in dosledni….. Tega se zavedajo tudi »ordinary« people na hrvaškem. Jasno pa so na obeh ali bolje na vseh straneh, nestrpneži, kateri s svojimi besedami in dejanji brusijo teren za nepotrebne spore, v katere ob vseh ostalih tegobah današnjega sveta, občasno zapadejo tudi, poimenujmo se, običajni ljudje. Ne bi več potenciral odprtih vprašanj, ki jih imamo s sosedo. Vprašajte pa se, kako velik del krivde je na naši strani. Četudi bi sedel na Dunaju, bi obmejne kontejnerje postavil na vrhu hriba, pri kamnolomu, na pa na vznožju. Mejni prehod Sečovlje. Moje mnenje, ne samo obmejnih vprašanjih, ne samo o odnosih s sosedami: ko bomo počistili svoje sranje, tudi tuje ne bo smrdelo.
Sam sem veliko potoval. In zato dobro vem, da na svetu sta samo dve vrsti ljudi. Dobri in slabi. In ni meje, katera bi me ločevala od onih prvih, zaradi onih drugih. Potujte z podobno mislijo. In spoštujte kraje katere obiskujete, spoštujte ljudi v teh krajih njih običaje in njih, če hočete državo. Spoštovati ne pomeni strinjati se. Spoštovati ne pomeni, pokoriti se. Ne obiskujte ljudi katerih ne spoštujete. Četudi imajo lepo obličje. Ali lepo morje. Nestrpnosti in šikaniranja bo manj. In Vam in vašim družinam bo lažje. In morje bo še lepše.
Samo razmišljam. Ne poučujem.
Po indijansk bi se reklo nekako takole: hovk…govoril sem