Olje za 2 takni motor ?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Olje za 2 takni motor ?
Prosim za nasvet, kje do najugodnejšega a OK olja za dvotaktni motor MERCURY 125 ELPTO 125 letnik 1994.
Hvala
Hvala
Od kr en je super varianta
druga tudi
http://www.olje-direkt.com/xcel-olja-za ... gb-1l.html
(če vzameš nekaj več se lahko zdilaš za kakšen procent)
druga tudi
http://www.olje-direkt.com/xcel-olja-za ... gb-1l.html
(če vzameš nekaj več se lahko zdilaš za kakšen procent)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Bližnjica tudi na tole za zdaj v prispevku namentano v bazi znanja (vsaj dokler običajnih kazal, kot je Motorji in ostalo o pogonu - pod-kazalo v bazi znanja ni mogoče spreminjati zaradi zgodbe s 'forbidden').
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Olje za 2 takni motor ?
MitjaF napisal/-a:Prosim za nasvet, kje do najugodnejšega a OK olja za dvotaktni motor MERCURY 125 ELPTO 125 letnik 1994.
Hvala
Jaz uporabljam Quicksilver. Probal tudi Yamalube a preveč kadi. Quicksilver je najboljši za Mekurije.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
- habibi Vll
- Admiral
Quicksilver je uredu,Yamalube je pa narejen za 1% mešanico,to pa za Mercurya ne gre.Nebi preveč zaupal v naša in Hrvaška olja ki so spacana bolj za stare tipe motorjev.Novejša olja ob predpisanem mešanju izgorijo in ne puščajo saj.Zato je treba delat mešanco po priporočilu proizvajalca motorjev.Tista stara navada, ah bom dal mal več da bo bolj mazalo ni uredu.Pol se pa nabirajo garež na glavah batov,svečkah,izpušnih kanalih v izpušnem delu glave,ker olje pač ne zgori.Zato dvotaktnike ni dobro predolgo voziti od uvale do uvale na štandgasu.

mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
Živjo,jest bi ti priporočal kar Yamalube.Saj imaš še kar nekaj drugih olj,ki so tudi kvalitetna in kak evro cenejša,jih pa ne boš verjetno dobil na Hrvaškem.Zato je bolje,da se držiš enega olja,ki ga dobiš povsod.Imaš še Castrol,Motul,Valvoline,Shell,Quicksilver...
Pa saj se bo še kdo oglasil in ti priporočal po svojih izkušnjah.
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost