Internautica 2014

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Maj 07, 2014 17:50

Se strinjam Marchi. Večina Azijcev dela več kot 10 ur na dan, o toliko dopusta in prostega časa, kot ga imamo Slovenci lahko pa samo sanjajo.

Ampak dovolj o Singapurju, jaz grem verjetno na Internavtiko v petek. A bo še kdo od vas takrat tam?
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Sr Maj 07, 2014 18:36

Danes sem bil na Internavtiki. Lani sem bil prepričan da so dosegli dno in da nižje ne gre. Žal sem se motil in to pošteno. Šlo je mnogo nižje. Kar se polvil v vodi tiče, je še kar ok, morda celo kakšno plovilo več kot lani. Mene zanimajo samo jadrnice, od teh so bili Dufurji, Elan, Oceanis, Bavarie, X in pa en Shipman. Vrgel sem celo uc na dve motornjaci od Delphie.. Ostalo pa, katastrofa. Pololnoma prazni obe hali, se ene ne bi ogli normalno napolnit. Prazne vse tri ploscadi okoli hal. Nic uporabnega ne mores kupiti, se oblek je malo. Kaksnih prodajalcev dodatkov pa sploh ni. Samo oni avstrijec ki ze vsa leta prodaja kljuko za ujet bojo.

Letos je res vprasanje, ce se ga splaca obiskati.
Uporabniški avatar
Natuzzi
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Natuzzi » Če Maj 08, 2014 07:56

Kaj pa je v vodi od večjih (motornih) plovil, je kaj za pogledat?
igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » So Maj 10, 2014 10:48

Katastrofa od sejma
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Maj 10, 2014 11:21

igor1 napisal/-a:Katastrofa od sejma

Katastrofa od sejma, še vedno nč ne dajo zastonj, pa še lizinga ne morem več dobit. :cry: :lol:
volvo
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a volvo » So Maj 10, 2014 13:38

Bil videl... odlično poleg nastopa bratov Florjančič z jeti je samo še pivo Tuborg za 2.90eur ostalo škoda izgubljat besed... katastrofa!
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » So Maj 10, 2014 15:41

Na Internautiki izvem vedno kaj novega. Letos sem izvedel da poleg tonika in biterlemona obstaja še Šveps ginger. :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Maj 10, 2014 16:54

volvo napisal/-a:nastopa bratov Florjančič z jeti

To je ena redkih stvari na Internavtiki, ki se jo splača pogledat.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Maj 11, 2014 12:11

Sejem si ne zasluzi imna Sejem. Se najvec ima od tega Italijan ki prodaja sir in salame.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Rochus
Poročnik korvete
Kraj: Hvar

OdgovorNapisal/-a Rochus » Ne Maj 11, 2014 20:10

Po vaših slabih mnenjih o sejmu, sem si mislil, da tako slabo pa že ne more biti in se splača vseeno na hitro pogledat, ker sem ravno v bližini. No pa ste imeli prav, ni se splačalo, škoda časa :roll: Sama ponudba plovil po mojem mnenju niti ni tako zelo porazna (čeprav je primerna bolj za firbce, kot pa navdušence nad navtiko), kot je odnos njihovih predstavnikov in ostalih na njih. V kokpitih sedi 5 ljudi z akreditacijami obešenimi okrog vratu, ki so tam verjetno sami zase (kot tudi sama plovila), saj ne pokažejo popolnoma nobenega interesa, da bi komu predstavili in razkazali plovilo (kdo sploh plačuje te ljudi, ki tam posedajo cel dan in se delajo pomembne?). Ko pa že kaj vprašaš, pa niti ne poznajo odgovora, čeprav se vprašanje nanaša na plovilo na katerem posedajo verjetno že cel vikend, pa nihče niti kataloga ni prelistal. Če pa že prideš na plovilo, pa se niti malo ne umaknejo, tako, da si kokpita skoraj ne moreš ogledati, prehod v podpalubje je pa tudi že pravi podvig. Ljudje hodijo po pomolih gor in dol, opazujejo in razglabljajo o določenem čolnu, nihče jih pa niti ne povabi gor in jim predstavi podrobnosti. Videno danes v pol ure večkrat. Smisel "sejma" je potem v čem? Pri nas po vseh letih krize očitno še vedno pričakujemo, da se stvari prodajajo same od sebe in je kupcev neomejeno. Odnos prisotnih je zares katastrofalen in skrajno neprofesionalen, kar sejem naredi porazen in sam sebi v namen. So svetle izjeme, ampak jih je premalo, da bi popravili vtis. Kar se tiče opreme, ni bilo na voljo praktično ničesar, tista navtična oblačila, ki so bila, so pa prodajali po redni ceni - beri dražje kot je večinoma v BTCju. Sem že bil na kar nekaj sejmih pri nas in v tujini, in je bil tale z naskokom najslabši. Škoda, ker sem se ga tudi letos veselil, drugo leto me ne vidijo.
grestr
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a grestr » Ne Maj 11, 2014 22:05

Nono, men jebil sejem vsec, smo prodali pet plovil dolžine med 10 in 12 eno se je takoj naselilo na B pomol in navdušili veliko število mimoidočih firbcev, kateri pred tem niti niso vedeli da potrebujejo plovilo. :-)
Jan007
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Jan007 » Ne Maj 11, 2014 22:10

Dobra kompilacija mnenj se je znašla tudi pod komentarji članka na Siolu. :)

Tudi sam sem sejem obiskal in se lahko samo strinjam.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Maj 11, 2014 23:13

Kakorkoli, vikend je bil pa Sončen ;) to pa tudi nekaj šteje... :)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Maj 11, 2014 23:33

Tex napisal/-a:Kakorkoli, vikend je bil pa Sončen ;)

A niso pri vas vsi vikendi sončni? :twisted:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Maj 12, 2014 08:03

Ja seveda so, ( skoraj bi lahko rekel " Sunčani Červar" )vendar, tale je bil pa tudi pri vas ;) to pa tudi nekaj šteje, a ne ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov