smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

al

OdgovorNapisal/-a al » So Avg 08, 2015 17:15

CAR napisal/-a:Gregor N. Ne ampak zadnje čase opžam motornjače da se vozijo tja do 8 knots in nimam srca da jih prehitevam z razpetimi gatami :D

Al, se pravi bomo na Lastovu vsaj štirje ti, Nikola T., Alesio in jz.mala ruta Morjeplolvcev :D

hehe, tudi jaz kdaj malo popustim škoto, ker mi je nerodno, da padem mimo kakega Azimuta :lol:

Na Lastovu pa mi prosim ne nabijat jet-skijev, pa muzike pa to... :lol:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Avg 08, 2015 21:45

Dejte vi rjuharji najprej tiste vaše brzinomere mal naštelat :roll:
pa ne gledat tam kjer piše wind speed ampak sam speed :wink:
https://medisken.si
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Avg 09, 2015 07:41

Moja dva oba kazeta enako :D

Evo krenili iz Žirja proti Lastovu - 2 rjuharja. Pred nami je 72 milj in kot kaze aladin vecji del motoriranja. Zaenkrat smo gate navlrkli in yanmar jim pomaga, pri burjici 8 knots. Prihod na Lastovo v vecernih urah s kaksnim postankom kopanja na globini 100 m.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Avg 09, 2015 08:11

Pozdravljen Car
Kot vidim se še ujamemo, kajti mi se vračamo proti severu jutri v ponedeljek. Na Lastovu smo že več kot 14 dni.
Ta teden me je Ivan peljal z avtom do Lastova in ga vprašam kam je najdlje plul z barko do sedaj? Pravi da do Raba k Pičuljanu in da je tam srečal nekega slovenca. Po opisu takoj povem tvoje ime in nato ugotoviva, da je bil s teboj še Jože B. Smejala sva se, ker nisem mogel verjet kako je svet majhen. Vse, ki ste se srečali na Rabu vključno z družino Pičuljan dobro poznam.
Danes ponoči sva se s Pavletom komaj spravila do bark, saj sva bila do poznih ur pri Rinu. Pravkar gremo v Ubli tankat.
Morjeplovski pozdrav z Lastova.
LP NT s posadko, muco Sisi in papagajem Pikijem, ki z vreščanjem skrbi, da ne spimo predolgo

PS: Poznam motornjakarja (tCar saj veš koga mislim R.I.), ki z barko z dvema motorjema vedno pluje le na enega.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Avg 09, 2015 09:02

Kdaj krenete jutri nazaj? Kje boste nočili-Veli lago? Mi bomo tam zvecer. Te poklicem ko prispemo.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Avg 10, 2015 08:35

Jaz sem na ciovem. NT, kam pa ti nameravas jutri? L.p.
urqlle
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a urqlle » Po Avg 10, 2015 10:07

pozdrav

če slučajno kdo pluje med pašmanom in celino in vidi kje modro tubo za vleko dveh ljudi (na njej piše TOW TWIN), naj sporoči.

v noči na ponedeljek, se je bodisi odvezala z boje ali jo je nekdo ukradel, če slučajno kdo kej vidi, dobi za gajbo :oops:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Avg 10, 2015 18:22

Danes zapustili Lastovo.
Srečali in reševali Carja v Velikem Lagu. Z "bajbajboatom" sta z Marjanom ostala brez bencina. Reševanje smo pošteno zalili in skoraj ostali tam še en dan. Ker so naju s Pavletom družinski člani čakali v Malem Lagu, midva pa še brez telefona, sva se morala posloviti in tako sedaj že plujemo mimo Korčule, na metuljčka, v smeri Paklenih otokov, kjer se nameravamo zasidrati in prenočiti.

Alesjo je v Čiovem.
Polanc se je javil iz Drvenika. Ju3 Bo /ŠOLTI.
LP NT
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Avg 10, 2015 18:45

al napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Od jutri iz Biograda n.m. proti jugu.

Frenk ali Janez style?

Ne eno ne drugo - najeta jadrnica

Biograd-Kakan -Vis-Hvar-Sv. Klement, Pakleni o.-Bol-Luka Tiha na Hvaru-Tisno-Biograd
Pa še nekaj zaustavitev za krajši čas na raznih koncih za plavanje in podobno.

Obešena zastavica Morejplovec, nismo opazili nikogar drugega z zastavico.

Avantura - predvsem, kar zadeva elektriko na barki. Prepričali so me, da naj pustim multimeter doma, pa se v prihodnje v to najbrž ne bom dal več zlahka prepričati.

Nekaj zelo dobrih izkušenj z Hrvati.

Edit: ker so tako želeli, sem opisal pot in dogodke. To je zdaj delno razcepljeno, delno pa napisano v treh temah foruma
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Sep 21, 2015 19:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Avg 10, 2015 22:28

Marjan Tomki je napisal:

Nekaj zelo dobrih izkušenj z Hrvati.

Hmm?!?!! Ali lahko tole malo ¨raztegneš¨? (opišeš) - Saj znaš.

Sliši se zanimivo.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Avg 11, 2015 09:24

Evo pravkar z polancom pijemo kavo v mali luki na drveniku. Sinoci smo ob odlicni vecerji mega glasbi tesili zejo pozno v noc. Cakamo kaksni vetrovi se bodo razvili potem pa dalje.l.p. alesjo in polanc
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Avg 11, 2015 09:57

Vreme BO, garda se zbira.Rjuhe zvit, mašine zalaufat pa gas,drgač bosta bolj pr mir migala,na veter bolj slabo kaže,je tud na dopustu,le na severu mal miga. :cry: :lol: :lol:Tudi jaz prišel z dopusta,srečali smo se v Tisnem z Jestom,SR290,Miletom,Wolfom,Vinto,jaz,pa še eden,ma se ne spomnim pa me naj on ,če bo tole bral.Na povratku pa z Matejcem in ženo na Istu.Drugače pa nisem srečal naše zastave od Tunarce do Hvara(Stari grad)niti na 77 se nihče ne javlja pa sem se javljal na vseh zanimivih točkah,niti nikogar nisem ujel pa je bilo na destine jadrnic,le makaronarji so stalno lajal :evil:
mašinfirer
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » To Avg 11, 2015 13:42

alesjo napisal/-a:Evo pravkar z polancom pijemo kavo v mali luki na drveniku. Sinoci smo ob odlicni vecerji mega glasbi tesili zejo pozno v noc. Cakamo kaksni vetrovi se bodo razvili potem pa dalje.l.p. alesjo in polanc

Prijatelja uživajta še za mene. Konec tedna pa le malo poglejta na vreme!
Jaz grem jutri na Grossglockner, da se malo ohladim.
Lp hrast
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Avg 11, 2015 15:37

Hvala hrast za lepe zelje, sedaj pa se je flota se povecala, z juga je priplul se NT Iztok. Kaj se bo pa naprej dogajalo se se ne ve. :D pa lep pozdrav od vseh.
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » To Avg 11, 2015 17:08

Pri Iloviku, zvečer na Susku.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov