suzuki dt 65 ugasne

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

uros_2008
Poddesetnik

suzuki dt 65 ugasne

OdgovorNapisal/-a uros_2008 » Po Jul 03, 2017 12:44

Pozdravljeni.

Imam suzuki dt 65 dvotaktni autolube.
Motor lepo vžge in v prostem teku lepo doseže višje obrate.

Ko premaknem ročico za gas v prestavo, motor takoj ugasne. Če dodatno s ključem pritisnem električni čok motor ne ugasne in včasih celo za nekaj minut spelje z polnimi obrati. nato zopet ugasne. če mu med vožnjo na približno dve sekundi pritisnem električni čok motor ne ugasne.

Motor vedno takoj lepo vžiga.

Ali mi lahko svetujete kaj je lahko narobe.
ELAN666
Kontraadmiral

benzina

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » Po Jul 03, 2017 13:37

dovod goriva ...........preveri dizo za polni gas .........namreč diza za štand gas ti lepo dela ko odpreš gas motor potegne zrak bencina ni in motor počepne...........

s tem ko mu pritiskaš tipko za ele čok mu zapiraš loputo za zrak in v vplinjaču se nabere toliko goriva skozi dizo za prosti tek -štand gas da motor pogojno laufa -teče.

jaz sem diplomiral na yam 40 dvotakt ........v 99% je bil vedno dovod goriva
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Jul 03, 2017 22:00

Sigurno je nekaj na dovodu goriva. Preglej priključke, cev, pumpo in uplinjače.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Jul 04, 2017 20:02

Jaz imam podoben problem z Yamaho F15 stiritaktno. V prostem teku dela bp. Ob pospesevanju takoj crkne. ce je motor hladen tudi pospesi ok, ko se segreje pa crkne. Verjetno je tudi tu problem z dovodom goriva? sem probal sicer z rocno pumpico pumpat, pa ni nic drugace. se kaksna ideja?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jul 04, 2017 20:27

Pri meni je bil temu kriv gumi čepek v vplinjaču.

Detaljni opis odprave napake...
Slika
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » To Jul 04, 2017 21:55

Nikola T. si mi dal idejo :)

Bom podrobno pregledal uplinjač. Najprej moram motor spravit na kopno, da mi slučajno kakšen vijak ne gre plavat v morje...

Moj uplinjač po načrtu sicer nima gumijastega čepka, ampak vijake, ki jih bom pregledal.

Slika

Ironično je to, da mi je motor celo zimo in pomlad na Ljubljanici delal bp. Pred morjem pa sem ga dal na servis in seveda ga nisem sprobal...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jul 04, 2017 22:40

Pri reševanju problema sem dobil pravilno domnevo o preveliki dizi oziroma domnevo o prebogati zmesi, ko se motor segreje le od izkušenega mojstra za Yamahe - Rožeja iz Trzina. To mi je pomagalo, da sem zadevi sploh prišel do dna, kajti na to nikoli ne bi pomislil.
LP iztok
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Jul 05, 2017 07:59

Bouton praviš da si na ljubljanici testiral sam ne pod polnim gasom kajti suzuki 65 pošteno rukne in nevem ne poznam ljublanice tolk dobro sam jaz z mojo yamaho 55 si ne bi upal z polnim gasom po ljubljanici. Motor pa se pod obremenitvijo obnaša prav drugače kot na leru. Najverjetneje bo težava z kako zamašeno dizo za visoke obrate. Sem imel podobne probleme sam da je motor cukal pa je bila diza počena pa jo je edino mojster iz Trzina opazil in rešil problem.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 05, 2017 10:45

Imam Yamaho 15 na izpodrivnem čolnu, tako da na Ljubljanici ni problem za kratek čas polnih obratov - pač rije vodo...
Sem klical Rožeja in mi je dal nekaj idej glede vplinjača (pregledati celo verigo dovoda do vplinjača, drenaža vplinjača). Če to ne bo pomagalo, pa se spet slišiva. Ja, če je diza problematična bom pač imel nekaj "potovalnega" dopusta :(
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Jul 05, 2017 12:21

Aja jaz sem spregledal oz pomešal uporabnika k sem mislu da sem odgovarjal avtorju od teme k ma suzuki k je dvotakni in ima precej podobno kot yamaha 55. Princip in kako zgleda pri štiritaktnih ne poznam.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 05, 2017 12:34

Mislim, da je vzrok in rešitev podobna pri vseh bencinskih motorjih, zato nisem hotel odpirat nove teme.
No, naredil sem, kar je svetoval Rožej, pa ni nič bolje. Oziroma na novo sem odkril, da na štant gasu dela ok in če ročno zelo hitro z ročico dodam gas do nivoja, ki je dovoljen, ko motor ni v prestavi večinoma še uspe preiti čez vmesno cono in drži obrate. Očiroma, če ročno premaknem ročico na uplinjaču za gas do max gasa dovolj na hitro tudi doseže obrate. S tisto ročico tudi lahko reguliram obrate in ne crkne, le paziti moram da ne pridem v območje obratov med štand gasom in potem višjimi obrati.
No, Rožej mi je svetoval, da naj odmontiram uplinjač in ga sčistim ter dam nazaj. To bo zdaj naslednji podvig :) Pravzaprav mi na dopustu ni dolgčas, le da ga preživljam drugače, kot sem si zamislil, se bom pa gotovo več naučil, kot če bi vse delalo kot mora :)
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Jul 05, 2017 12:57

Oj dvigni obrate na uplinjaču in potem če bo delovalo pluj malo bo menjalnik težje pretikal če pa ne bo delovalo pa vzemi karburator dol in ga ščisti je pa na morju to malce težje ker nimaš vsega orodja in še gunca na čolnu.
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » Sr Jul 05, 2017 13:29

bouton napisal/-a:Mislim, da je vzrok in rešitev podobna pri vseh bencinskih motorjih, zato nisem hotel odpirat nove teme.
No, naredil sem, kar je svetoval Rožej, pa ni nič bolje. Oziroma na novo sem odkril, da na štant gasu dela ok in če ročno zelo hitro z ročico dodam gas do nivoja, ki je dovoljen, ko motor ni v prestavi večinoma še uspe preiti čez vmesno cono in drži obrate. Očiroma, če ročno premaknem ročico na uplinjaču za gas do max gasa dovolj na hitro tudi doseže obrate. S tisto ročico tudi lahko reguliram obrate in ne crkne, le paziti moram da ne pridem v območje obratov med štand gasom in potem višjimi obrati.
No, Rožej mi je svetoval, da naj odmontiram uplinjač in ga sčistim ter dam nazaj. To bo zdaj naslednji podvig :) Pravzaprav mi na dopustu ni dolgčas, le da ga preživljam drugače, kot sem si zamislil, se bom pa gotovo več naučil, kot če bi vse delalo kot mora :)

ravno zaradi tega sem jaz obupal nad lastništvom gliserja , namesto da bi tistih 10 dni dopusta užival sem po biogradu s kantico bencina pa orodjem v roki letal hehehehehe.........brez veze .......prideš dol če je vreme najameš bano s 8-10 konji za 60 €/dan se drajsaš do onemoglosti
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Jul 05, 2017 16:16

Pol ti pa najet crkne...

SlikaSlika
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Jul 05, 2017 19:00

Odmontiral sem uplinjač v zabavo vseh zdolgočasenih kopalcev na plaži :) Nato sem uplinjač razstavil in sčistil. Ter ga spet sestavil. Kakšnih smeti nisem opazil in tudi filter v uplinjaču je bil čist. Opazil pa sem na eni od diz, da je tesnilo trdo in ni več normalno prožno. Drugega seveda nimam...
Pri vožnji je kake četrt ure deloval bp, nato pa so se simptomi ponovili. Zato sumim, da je kaj podobnega kot je opisal Nikola T.
Simptomi so zdaj drugačni v toliko, da sedaj na prostem teku crkne in tudi težko vžge (z zaugom ali brez). Shecam ga lahko, da vžge le z večjim gasom.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti